Odkopię temat trochę bo na elektryce się nie znam a oryginalna lampka w bagażniku nie działa jak często musiał bym wymieniać baterie w takiej lampce i czy po upływie czasu panowie dalej stoicie przy tym że był to dobry pomysł ? PS. Ciężko znaleźć model pasujący do samochodu, większość do wnętrz
Spokojnie nie jestem aż tak głupi, żarówkę zmieniłem dla pewności dalej nie działa, bezpieczniki - brakowało mi dwóch dołożyłem ( siedzą trochę luźniej niz oryginal ) musze dorwac miernik jakis i sprawdzic, widzialem na forum gdzies jakis schemat jak to jest podlaczone po niemiecku to sprobuje
[quote=""Zmudziak""]Spokojnie nie jestem aż tak głupi, żarówkę zmieniłem dla pewności dalej nie działa, bezpieczniki - brakowało mi dwóch dołożyłem ( siedzą trochę luźniej niz oryginal ) musze dorwac miernik jakis i sprawdzic, widzialem na forum gdzies jakis schemat jak to jest podlaczone po niemiecku to sprobuje[/quote]
Jak dorwiesz miernik, sprawdź najpierw czy masz +12V na kostce żarówki- pomiędzy jednym pinem a nadwoziem auta (nie drugim pinem wtyczki). Na kostce potencjał +12V jest cały czas, a załączanie lampki jest poprzez masę. Jeśli będzie +12V, sprawdź czarną kostkę, która jest po lewej stronie wnęki bagażnika pod wykładziną (w okolicach nadkola, uchwytu gaśnicy). Tam jest sygnał z krańcówki tylnej klapy.