[6n2] Majonez w całym silniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
majstersztyk
Newbie
Newbie

Post autor: majstersztyk »

MiSiEk-GDA dzięki za odpowiedź
Niestety nie mam garażu i nie jestem w stanie powiedzieć czy płyn z chłodnicy wycieka... Spoglądając od góry nigdzie nie mogę się doszukać wilgotnego miejsca gdzie mógłby uciekać płyn, stąd moje obawy że idzie w olej.
Ale co do oleju to na bagnecie jest klarowny, czysty - nie zauważyłem wymieszanej cieczy nigdy, dziś jeszcze dokładnie się przyglądnę, a pod korkiem zbiera się majonez...
Awatar użytkownika
kamilos969
Newbie
Newbie

Post autor: kamilos969 »

Witam :wave:

A sprawdzaliście termostat ? Bo ja miałem to samo i była to wina padniętego termostatu.

Pozdrawiam
m
majstersztyk
Newbie
Newbie

Post autor: majstersztyk »

Ok już jest wszystko jasne. Dzięki dzisiejszemu bezwietrznemu wieczorkowi(przynajmniej w Lublinie) rozwiązałem zagadkę.
Nagrzałem autko po czym otworzyłem maskę i z latareczką badałem wszystkie miejsca gdzie możliwy jest wyciek płynu. Po przyświeceniu na trójniki zainstalowane do węży reduktora gazowego zauważyłem parę w tamtym miejscu nachyliłem się bliżej i oczywiście zapach płynu bardzo intensywny. Teraz już wiem dlaczego przy tylu kilometrach tak wolno schodził mi płyn.
Konsultowałem się z różnymi osobami i wszyscy mówili że gdyby było na uszczelce to ubytki byłyby bardzo szybkie i olej nie wyglądałby tak jak wygląda.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie.
Pozdrawiam wszystkich :)
Awatar użytkownika
grinch
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grinch »

Witam
odkopie troche temat, aporpos "majonezu"
auto polo 1.6 75KM/8v ALM 00r. Przebieg ogólny 331tys z czego 155tys km na gazie.
Ubywa oleju, płynu chłodzącego ze zbiorniczka a z odmy wężem do filtra powietrza wywala majonez.
średnio w ciągu dnia trasa 2x 30km. Czy to uszczelka pod głowicą, może co innego, warto jeszcze naprawiać?
.: Rowy Drink Team :.
www.rowy-rescue.pl
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

grinch pisze: Witam
odkopie troche temat, aporpos "majonezu"
auto polo 1.6 75KM/8v ALM 00r. Przebieg ogólny 331tys z czego 155tys km na gazie.
Ubywa oleju, płynu chłodzącego ze zbiorniczka a z odmy wężem do filtra powietrza wywala majonez.
średnio w ciągu dnia trasa 2x 30km. Czy to uszczelka pod głowicą, może co innego, warto jeszcze naprawiać?
A ile tego oleju ubywa i jak często uzupełniasz. Co do płynu to sprawdź czy nie ma wycieku. Majonez w odmie to normalna sprawa gdy robisz tak krótkie odcinki. Czyściłeś ją kiedykolwiek przed zimą ?

Jak odpalisz auto dymi ci na biało ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”