Polo 6R GTI.

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

Kosmos. Mimo, że polo gti nie byłoby ucieleśnieniem moich marzeń o aucie sportowym, bo pod tym względem niepodzielnie rządzi u mnie od paru dobrych lat Lancer, to chętnie bym takim dupę powoził. Mogłoby być fajnie :D A wielokrotnie wspomniana już tapicerka wygląda mega wypaśnie!
R
Rokoś
Newbie
Newbie

Post autor: Rokoś »

wg mnie miara przyspieszania do "setki" nie powinna byc wyznacznikiem osiagow auta. auto jest swietnie elastyczne dzieki podwojnemu doladowaniu turbo i kompresor. Auto to ma wiekszy moment obrotowy niz moj golf vr5 (170 km). 95% ludzi bedzie zapewnie jezdzic tym autem w ruchu ulicznym, nie na torze, tam potrzeba przeciez elastycznosci, nieprawdaz?
Uwazam, ze VW trafil odpowienio z tym silnikiem w auto typu polo gti.
Awatar użytkownika
cobra63
Początkujący
Początkujący

Post autor: cobra63 »

Dla mnie to polo to jedno z najlepszych wozideł ma wygląd i charakter kocicy z pazurem jest masakryczne a co ma pod maska dla mnie się nie liczy bo i tak jak jedziesz nikt tego nie widzi :) może być nawet automat w końcu automat to wygoda :grin:
Niech moc będzie z wami :)
viewtopic.php?f=28&t=3438&start=0
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
brayanpolo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brayanpolo »

Ciekawe czy te lempy led będą pasowały do zwykłej 6R i ile będą kosztowały.
Awatar użytkownika
Palozz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Palozz »

A ja sobie pokrytykuje:P a co:P moim zdaniem Felga stylistycznie nie pasuje do nowego Polo a do GTI tym bardziej. Gałka od DSG wygląda beznadziejnie w aucie o sportowym zacięciu. Równie dobrze by tam pasował typowo polski ziemniak z układem H wyciętym scyzorykiem za 5 PLN z targu. No i ten wydech wyglada na wejściu jak dokładany. A teraz plusy... Tapicerka jak dla mnie bóstwo. Kierownica ze spłaszczonym dołem. Może i popularne ostatnio w VAG ale kto trzymał takie coś w dłoni wie o co chodzi:) A co do motoru... to jest to!!! I kto mi powie ze 1.8T jest lepsze ten dla mnie jest dinozaurem jesli chodzi o wiedzę motoryzacyjną. Zjawisko zwane downsizing jest nieodłącznym elementem rozwoju motoryzacji. I VAG radzi sobie z tym zjawiskiem poki co najllepiej. A kto chce duży motor z turbiną to parę lat wstecz. Jestem za jeśli chodzi o nowoczesną technologie. Jednyna jej wada jest cena. i nie chodzi tu tylko o koszt zakupu ale przede wszystkim o serwisowanie. Dlatego przesiadłem sie z 1.6 AEE na 19-to letnie B20A3 zasilane dwoma dwugardzielowymi gaznikami rodem z japonii.
So I pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head
B*tch, I’ma pick the world up and I’ma drop it on your f*ckin’ head

Mój czerwony diabeł na forum viewtopic.php?f=29&t=8557&p=106179#p106179
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

[quote=""Palozz""]moim zdaniem Felga stylistycznie nie pasuje do nowego Polo a do GTI tym bardziej[/quote]
Z tym się zgodzę w końcu ile można sprzedawać jeden produkt do tylu modeli.
[quote=""Palozz""]A co do motoru... to jest to!!! I kto mi powie ze 1.8T jest lepsze ten dla mnie jest dinozaurem jesli chodzi o wiedzę motoryzacyjną[/quote] ale z tym już nie. 1.4 TSI jest wystarczający dla większości kierowców i bardzo go lubię ale jeżeli miałbym wybierać co miało by być wstawione do mojego sportowego wózka to z pewnością bym wybrał 1.8T ze względu na potencjał który w przypadku 1.4 jest już prawie wyczerpany (nie słyszałem o mocniejszym niż 210KM) i na niezawodność bo jednak wtrysk bezpośredni już obnaża swoje wady http://www.racingforum.pl/index.php?sho ... =0&start=0.
Obrazek
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
k
kubcio
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubcio »

[quote=""Kubrick""]Jaki by nie byl, to wciaz automat, a ja nie cierpie automatow :P[/quote]

nie lubisz automatow ok ale zmienil bys zdanie po jezdzie DSG z manetkami w kierownicy ! ogien, szkoda ze moja polowka nie ma DSG :( jedno zastrzezenie mam do nowego GTI silnik 1,4 nie bedzie juz dudnil jak 1,8 TURBO tylko jak japonski samurja...

aaaa i lampy przednie sa przekozackie !!!!! masakra golf moze sie poplakac ze takich nie ma ;)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Redmitsu »

Cos pieknego, marzy mi takie male cudo ; ) Mam wrazenie ze niemcy wzoruja sie na japonczykach pod wzgledem wygladu, co oczywiscie uwazam za wielki plus ; )
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Poniżej zamieszczam pierwsze filmiki jakie pojawiły się na YT z możliwościami nowej odmiany GTI.
http://www.youtube.com/watch?v=xrZPVU0Y ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=HCnPE7D0 ... re=channel
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

brawo dla właściciela, długo mu to auto nie posłuży, ledwo 1000 km a zaczyna je piłować
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

o k***a ale zapier**la do setki :D
Awatar użytkownika
kamil_tdi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kamil_tdi »

szalu do 100km/h nie ma , widac masa robi swoje, ale skrzynia zajebista jak by nie bylo
G-aaaaddddd
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Redmitsu »

Pamietajcie ze bedzie jeszcze wersja R, która ma mieć silnik 1.6 tsi o mocy 210km :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”