Jeśli nie mam starych danych, to koszt w okolicach 150 zł. Z alarmem to wychodziło jakoś 300 czy 350 zł z ultradźwiękami. Najlepiej podjechać do elektryka od alarmów i tego typu spraw i zapytać, a jeszcze lepiej podjechać do kilku elektryków.
Ile może kosztować pomalowanie całej klamki od tylnej klapy w Polo 6n2 na kolor biały? Słyszałem, że profesjonalne lakiernie biorą po 250 zł za element, ale przecież to jest malutka rzecz...
Witam, pasowało by wymienić w moim POLO rozrząd, wiecie może jaka jest cena kompletnego a potem jego wymiana ?
Czy na cooś specjalnego mam zwracać uwagę?
Wymieniałem końcem lipca polo 6N silnik 1,4. Pasek rozrządu, napinacz, pompa płynu chłodzącego, płyn chłodzący, pasek wieloklinowi i napinacz. 750 zł u mechanika z dobrą opinią. W tej sumie moje części z zaprzyjaźnionego sklepu.
No to troszkę dużo mi się wydaje, robiłem ostatnio kompletny rozrząd (pompa wody i płyn chłodzący) plus pasek klinowy i za wszystko zapłaciłem 520zł (łącznie z robotą) - wszystko zakupione firmy Continental (Contitech).
Żałuję, że się spieszyłem i sam części nie kupiłem w hurtowni do której mam dostęp (po zniżkach):
Bodajże napinacz z paskiem rozrządu coś koło 140zł - po zniżkach 85zł
Pompa wody 140zł - po zniżkach 100 zł
Pasek klinowy 30zł - po zniżkach 18 zł
Robota 150zł
no i reszta to płyn chłodzący + coś tam nie pamiętam już.
Witam. Mam takie pytanka Ile kosztuje wymiana piasty koła z przodu? Widziałem tutaj, że cena za tył za robote to 70 zł. Czy z przodem będzie podobnie? (cena piasty to koło 200 zł, (wspomaganie i ABS)).
Dzieki i Pozdro!
1 - wymiana klocków hamulca ręcznego - ile to jest roboty (dużo, średnio, mało), jaki koszt części (średni lub części drogiej coś ala oryg i taniego chińskiego zamiennika aby porównać), jaki koszt robocizny ?
2 - wymiana pompy wody i od razu paska rozrządu + jednego bolca - to samo co wyżej.