[quote=""marek.litwin""]Jestem pod wrażeniem.... Przyznaje otwarcie, że Łopiński się do tego nie umywa, Krostowski- Cichy - zament tam tylko, bo skoda i vw w jednym. No serwis w Niemczech VW Pasewalk też zostaje z tyłu. Żałuje, że w Benepolu auta nie kupowałem. U Łopińskiego jedynie przedłużam ubezpieczenie dealerskie.
Naprawdę polecam - a jestem klientem upiornym, bo nie wybaczam ani jednej ryski, choć sam okleiłem taśmą najbardziej narażone fragmenty wewnętrznych plastików. Naprawdę jeżeli chodzi o ASO w Szczecinie, to Benepol wymiana wszystkich.[/quote]
Przyznam, że jestem trochę zaskoczony (pozytywnie). Tym bardziej, że szczeciński Benepol zajmuje się głównie sprzedażą i serwisem samochodów użytkowych. Sam jestem jeszcze przed pierwszym serwisem Polo, ale po wcześniejszych doświadczeniach w rodzinie z serwisem Łopińskiego i właśnie Benepolu (z Passatem B5) wiem, że w Szczecinie ciężko o dobry serwis. Aż zacząłem intensywniej uczyć się niemieckiego, aby móc sprawnie dogadać się w Pasewalku

Nie będę skupiał się na serwisie Łopińskiego, bo raz, że tam nawet sprzedaż samochodu nie wygląda najlepiej, a dwa mimo wszystko ostatni raz miałem do czynienia z ich serwisem kilka lat temu, więc mogło się coś poprawić. A w Benepolu brat serwisował pogwarancyjnie wspomnianego Passata kilka razy i za pierwszym też był zadowolony pod każdym względem. Później jednak musiał ich zawsze dokładnie sprawdzać i często wracać, aby należycie wykonali usługę. Np. raz po serwisie klimatyzacji, klima w ogóle nie chłodziła (a przecież "wszystko zostało sprawdzone, czynnik uzupełniony"). Ostatnio z silnika wyciekał olej, a wg nich wszystko było ok. I nawet czasami nie dopilnowali takich pierdół jak uzupełnienie śrub w dolnej osłonie silnika ("nie uzupełnione? niemożliwe").
Cieszę się więc, że jesteś zadowolony z ich usług, ale następnym razem radzę też mieć czujne oko.