[6R] Ceny I przeglądu gwarancyjnego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nawrot12
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nawrot12 »

[quote=""sPoOn""]Można swój byle spełniał odpowiednie normy. Ja leję zalecanego Castrola SLX ;)[/quote]

Ile oleju wchodzi do 1.2 TSI?
Obrazek
Sprzedam]
Nowe chlapacze i dywaniki materiałowe do Polo 6R
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Post autor: sPoOn »

Wiesz co, ja zakupiłem 5 litrowych butelek SLX i dałem to ludziom z ASO. Po wymianie oddali mi jedną nienapoczętą i jedną z odrobiną oleju na dnie więc wychodzi na to, że jakieś 4 litry niecałe.

Pozdrawiam
n
nouanda
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nouanda »

w Radomiu dwa tygodnie temu miałem przegląd. płyn chłodniczy, korek, filtr oleju, diagnostyka komputerowa i wymiana oleju(miałem swój) - 220zl
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

[quote=""nouanda""]w Radomiu dwa tygodnie temu miałem przegląd. płyn chłodniczy, korek, filtr oleju, diagnostyka komputerowa i wymiana oleju(miałem swój) - 220zl[/quote]

przecież płynu chłodzącego się nie wymienia
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Pewnie dolewka byla.
Awatar użytkownika
matimon
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: matimon »

u mnie 480 zł wraz z wymianą oleju-STER Radom
Miło wspominam swoja Fabię
n
nouanda
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nouanda »

Zgadza się dolewka była. Co do kolegi matimon. Ja też byłem w STER z ich olejem powiedzieli mi 450zl ze swoim było sporo taniej.
m
marek.litwin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marek.litwin »

Ja w tym tygodniu bylem z moim 1.2 tsi na pierwszym przegladzie gwarancyjnym w Benepol- Szczecin. Zapłacilem za wszystko 480 zł a miałem swój olej Millers i płukankę. W przeglądzie zrobiono:
1. Wymiana oleju i filtra, wcześniej wlanie płukanki Millers
2. Wymiana filtra kabinowego na węglowy
3. Śruba.
4. Rozpuszczalnik jakis do jakiegoś oczyszczenia.
5. Diagnostyka komputerowa.
6. Regulacja wszyskich drzwi - było wcześniej słychać świst wiatru.
7. Konserwacja uszczelek.
8. Wyczyszczenie z piasku i nasmarowanie tylnego zawieszenia - skrzypiało jak wsiadalem rano.
9. Dokręcenie śrubki w lustelku prawym - obudowa trzeszczala przy otwoeraniu drzewi.
10. Umycie silnika.
11. Umycie auta na zewnątrz.

Dodam, że gwarancja mineła 19 listopada a auto kupiłem u Łopińskiego.

Jestem pod wrażeniem.... Przyznaje otwarcie, że Łopiński się do tego nie umywa, Krostowski- Cichy - zament tam tylko, bo skoda i vw w jednym. No serwis w Niemczech VW Pasewalk też zostaje z tyłu. Żałuje, że w Benepolu auta nie kupowałem. U Łopińskiego jedynie przedłużam ubezpieczenie dealerskie.

Naprawdę polecam - a jestem klientem upiornym, bo nie wybaczam ani jednej ryski, choć sam okleiłem taśmą najbardziej narażone fragmenty wewnętrznych plastików. Naprawdę jeżeli chodzi o ASO w Szczecinie, to Benepol wymiana wszystkich.
Awatar użytkownika
Pawel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pawel »

[quote=""marek.litwin""]Jestem pod wrażeniem.... Przyznaje otwarcie, że Łopiński się do tego nie umywa, Krostowski- Cichy - zament tam tylko, bo skoda i vw w jednym. No serwis w Niemczech VW Pasewalk też zostaje z tyłu. Żałuje, że w Benepolu auta nie kupowałem. U Łopińskiego jedynie przedłużam ubezpieczenie dealerskie.

Naprawdę polecam - a jestem klientem upiornym, bo nie wybaczam ani jednej ryski, choć sam okleiłem taśmą najbardziej narażone fragmenty wewnętrznych plastików. Naprawdę jeżeli chodzi o ASO w Szczecinie, to Benepol wymiana wszystkich.[/quote]
Przyznam, że jestem trochę zaskoczony (pozytywnie). Tym bardziej, że szczeciński Benepol zajmuje się głównie sprzedażą i serwisem samochodów użytkowych. Sam jestem jeszcze przed pierwszym serwisem Polo, ale po wcześniejszych doświadczeniach w rodzinie z serwisem Łopińskiego i właśnie Benepolu (z Passatem B5) wiem, że w Szczecinie ciężko o dobry serwis. Aż zacząłem intensywniej uczyć się niemieckiego, aby móc sprawnie dogadać się w Pasewalku :)
Nie będę skupiał się na serwisie Łopińskiego, bo raz, że tam nawet sprzedaż samochodu nie wygląda najlepiej, a dwa mimo wszystko ostatni raz miałem do czynienia z ich serwisem kilka lat temu, więc mogło się coś poprawić. A w Benepolu brat serwisował pogwarancyjnie wspomnianego Passata kilka razy i za pierwszym też był zadowolony pod każdym względem. Później jednak musiał ich zawsze dokładnie sprawdzać i często wracać, aby należycie wykonali usługę. Np. raz po serwisie klimatyzacji, klima w ogóle nie chłodziła (a przecież "wszystko zostało sprawdzone, czynnik uzupełniony"). Ostatnio z silnika wyciekał olej, a wg nich wszystko było ok. I nawet czasami nie dopilnowali takich pierdół jak uzupełnienie śrub w dolnej osłonie silnika ("nie uzupełnione? niemożliwe").

Cieszę się więc, że jesteś zadowolony z ich usług, ale następnym razem radzę też mieć czujne oko.
m
marek.litwin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marek.litwin »

powiem Ci tak:
Na początku zawsze jeździłem do Niemiec - fakt jeżeli chodzi o mechanikę, to są mistrzami, ale zarysowałem ostatnio drzwiczki od schowka i zrobiłem u nich wymianę - zamontowali mi klapę z rysą - nie chciałem robić rabanu - bo jak będę miał naprawdę jakąś mechaniczną usterkę top chcę mieć jakąś ostatnią szansę.
Czytałem juz wcześniej o tym Benepolu, ale nie wiedziałem jak tam z Polic dojechać, ale wcześniej zadzwoniłem, umówiłem się, pojechałem i drzwiczki zamontowali bez żadnej skazy - fakt, najpierw klapę kupiłem sam u Łopińskiego, ładnie ja plastrami okleiłem i tak to montowali a ja później sam wszystko zdjąłem. Zaprosili mnie od razu na 1 przegląd. U Niemca nie możesz z własnym olejem przyjechać - patrzą niechętnie, na to , że nie dajesz im zarobić. Zadzwoniłem więc do Radziszewa i pozwolili mój. swój Millers przywieźć, aby tylko spełniał normy VW. Także z przeglądu jestem zadowolony.
Teraz w środę mam wymianę przewodu paliwowego (TPI z terkoczącymi przewodami). Niemiec tylko wymienił filtr benzyny na 6.6 bara, ale nie wymienił przewodów i przewód odezwał się po 2 latach. mam nadzieję, że wszystko będzie oki. Im właśnie zależy, by ściągać klientów ze Szczecina, bo ludziom nie chce się jechać tyle za Szczecin i robią u Łopińskiego lub Krostowskiego.
Także Pasewalk trzymam na ostatnią deskę ratunku a w Benepolu wyraźnie daję znać, że jak mi się nie podoba to idę gdzie indziej i oni wiedzą dobrze, że w tym wypadku należy się przyłożyć.
B
BIFUEL
Newbie
Newbie

Post autor: BIFUEL »

Wykonałem wczoraj pierwszy przegląd w Auto Premium Poznań (serwis oceniam na 5),koszt -490 zł. po delikatnym rabacie.Cena dotyczy wymiany oleju+filtr,śruba+uszczelka,filtr gazu oraz oczywiście czynności serwisowe związane z wykonaniem przegłądu.Samochód Polo 6r 1,6 bifuel 2011r,przebieg 14006.
Awatar użytkownika
Pawel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pawel »

W moim przypadku (Benepol Szczecin) koszt wyniósł 465 zł wliczając w to robociznę, mój olej (Castrol EDGE 5W30), filtr oleju VW, korek (śruba) miski olejowej i materiały pomocnicze.
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Post autor: ecd »

Ja za przegląd po 2-ch latach zapłaciłem 342 zł (przegląd okresowy + komputerowa diagnostyka silnika + spr. ukł. kierowniczego oraz zawieszenia przedniego i tylnego). Olej i filtry (ori VW) miałem swoje (347 zł). Razem 689 zł.
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: R0w3rs »

Witam. Kupiłem Polo, niecałoroczne z salonu, wiecie, taka używka z salonu z niedużym przebiegiem:D No i w zasadzie nie wiem jak to wygląda z tą gwarancją. Diler powiedział, że jest gwarancja jeszcze na okres roku. No i tutaj nasuwa mi się pytanie, czy przegląd po 2 latach od nowości w ASO daje cokolwiek prócz plusa przy sprzedaży w postaci "serwisowane w ASO"? Czy jeszcze przykładowo jest na coś przedłużona gwarancja wtedy? Kolejnym pytaniem jest, czy mogę w mojej sytuacji wykupić gwarancję na kolejne 3 lata przed upływem tych 18 miesięcy? Czy warto? Jeszcze jedno pytanie, czy jeśli przykładowo chciałbym dolać płynu chłodniczego, to muszę z tym jechać do ASO czy mogę to sobie sam zrobić i nikt nie będzie się czepiał? Dużo pytań, z góry wielkie dzięki za odpowiedź:)
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Wydaje mi się, że jak to salonówka to gwarancja startuje od przekazania samochodu wlascicielowi..
Przeglądy dają tylko to, że jak zrobisz przegląd to masz gwarancje, jak nie zrobisz to nie masz bo teoretycznie ''serwis'' mógł coś wykryć szybciej..
przedłużoną gwarancje tylko przy zakupie nowego możesz wybrać.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”