kiedyś miałem awarie pompy wody i po przejechaniu 100 m woda ponad 100*C, jak spadła do 70 i uruchomiłem silnik nie przejechałem nawet 200m i woda ponad 100, na zewnątrz było z -5*C.tak nawiasem współczuje SDI-kowi 40km bez wody .
EGR zaslepiony ale pewny tego nie jestem.
1 proba: podczas zbijania 5 na 3 przy 80 km/h auto zaczelo sie krztusic, zwalniac a gdy wcisnelo sie gaz w podloge za mna pojawiały sie niewyobrazalne kłęby dymu..
Wrócilismy na warsztat, przestawilismy przepustnice ręcznie, prawdopodobnie był jakis syf w przewodzie podcisnienia, i nagle auto nawet na luzie przestalo kopcic, teraz zrzucajac bieg na 3 przy ponad 80 km/h auto wogole nie dymi i chce jechac..
Nie wiem co myśleć.
Moje Białe Polo Classic ]viewtopic.php?f=91&t=35161[/url]
100% pewności daje zaślepka pomiędzy EGR a głowicą .
[quote=""Osa""]Podrzuci ktoś linkiem albo danymi do konkretnej zaślepki która pasuje do 1.9D AEFa?[/quote]
wydaje mi się iż każda dla silników do 1999 r , oczywiście bez otworów w środku , zmierz rozstaw śrub mocujących EGR i skontaktuj się z sprzedawcą .
Panowie siemka odgrzeje starego kotleta. Problem z egr-em po przejechaniu ok 500 m auto zaczyna sie krztusic ale jak dodaje gazu to przyspiesza bez problemu jak hamuje silnikiem to tez ok ale jak jade powiedzmy 50 km i stały gaz to autem podszarpuje. Sciaglem dzisiaj wezyk z egra i te objawy ustały ale jakby silnik glosniej chodzil. Czy egr całkiem kaput ? da sie go jakos czyscic ? moze jezdzic ze sciagnietym wezykiem podcisnienia ?
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
no ja tez mialem kiedys srubke w wezyku ale zauwazylem za auto glosniej chodzi, wolniej sie nagrzewa i dodatkow najwazniejsze ze nie ma dynamiki. Powyzej 2500 obrotów auto w ogóle nie jedzie tylko wyje.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!