Koledzy problem nie leży tylko po stronie popularności i chęci działania w dodawaniu punktów za pomocą ich rejestracji po przez poczty elektroniczne. Na innym forum motoryzacyjnym, którego jestem częstym gościem poruszyliśmy możliwe niebo i ziemię przy pełnej mobilizacji swoich maili i maili swoich znajomych i znajomych znajomych i kogo tylko można było spotkać. Efekt był taki, że w pewnym momencie znaleźliśmy się na chwilę na pierwszej stronie plebiscytu, co prawda na ostatnim miejscu ale jednak to była pierwsza strona.
Bardzo mocno zaskakiwał nas wynik pierwszego czołowego miejsca i nadal nas zaskakuje.
Forum mające zaledwie 700 członków ma prawie 20.000 (!!!) punktów. Jak to możliwe? A no ktoś z moich znajomych pobawił się w detektywa i odkrył, że niestety punkty nabijane są fikcyjnie za pomocą portalu "koszmail".
Ot i cała prawda o plebiscytach internetowych. Szkoda w zasadzie tylko naszej pracy a także pracy i na tym forum. Możemy co najwyżej dla samych siebie przyjąć wyniki jakie mamy, bo i tak są całkiem niezłe. Bić się o czołówkę z prowadzącym nie ma sensu. Widać, że determinacja prowadzącego jest przeogromna i wg mnie zrobi wszystko aby zdobyć obiecane pieniądze na organizację zlotu ogólnopolskiego, który bardzo chętnie zza swojego monitorka zobaczę, o ile faktycznie on nastąpi i nie będzie to zlot jedynie kilkunastu fanów ów klubu.
Ze swojej strony i tak życzę Polo Klub Polska wysokiej noty i po prostu Wszystkiego Dobrego!
moje Polo "Nice is to be important, but more important is to be nice."