No niestety miałem dzisiaj przegląd i Polo nie przeszło. Hamulce z tyłu do wymiany, ale się tego obawiałem. Już wszystko pościągane, cylinderki były zatarte, ręczny tak samo więc najwyższy czas na wymianę, części zamówione jutro wszystko będzie.
Jeszcze jak już wyżej koledzy pisali, tylne amory wyciekły no i jak wykazało do wymiany są. tylko mam mały dylemat, gdyż właśnie chciałem zrobić przegląd na tym zawieszeniu co mam i później założyć gwint. I teraz nie wiem czy już na tył wrzucić gwint czy zamawiać najpierw nowe amory, chociaż to w błoto wyrzucone pieniądze. A obawiam się że może w tym gwincie też te amory nie są w najlepszym stanie, i jak założe to znowu mnie nie przepuści przez przegląd.
Macie jakieś metody aby sprawdzić czy amor działa czy też nie ?
Chyba nie masz nic do stracenia pakuj gwint na tył i jedź na przegląd. Jak Cię wyrzuci, wtedy będziesz szukał innego rozwiązania kupno używanego tyłu czy coś
Rozebrałem dzisiaj całe zawieszenie z tyłu, linki z ręcznego poleciały, auto całe rozebrane stoi.
i Kurcze mam problem z gwintem. amory te co z tyłu były oczywiście dead, ale problem tkwi w tym, że ori sprężyna ma swoją gumę i mocowanie. a gwint który mam ma sprężynę która nie podejdzie pod te mocowanie. I kurcze nie za bardzo wiem teraz jak to zamontować, postaram się jutro wrzucić zdjęcia na czym polega problem, może ktoś coś poradzi. zastanawiam się też czy koleś który mi sprzedawał dał mi wszystkie cześci do tego gwinta, bo jakby coś tam żeby to zamocować do kolumny brakuje. Może gdzieś na forum jest już ten problem rozwiązany, poszperam zaraz, ale jakby ktoś wiedział o co chodzi to byłbym bardzo wdzięczny.
Gwint masz ze sprężynami do 6N..... żeby go zamontować do 6N2 musisz mieć "adaptery" metalowe na górne łożysko. Ale widzę na wcześniejszym zdjęciu że powinieneś je mieć .
A więc powinno wszystko pasować, na sprężynę załóż metalowy adapter (mniejszy kołnierz do środka sprężyny a większy wchodzi w łożysko) i na niego daj górne łożysko i będzie siii.
No chyba, że koleś od którego kupowałeś gwint nie dał Ci tych adapterów :niewiem:
[quote=""Robson_94""]Kiedyś to było łatwo wrzuci zdjęcia na picase, a teraz te google plus echh[/quote]
nadal jest łatwo... nawet z telefonu
a na kopmie wyswietla sie okienko [wroc do picassa...]