Polo Style by ChaosVego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Nie ma się co martwić. Jak to mówią nie od razu Warszawę odbudowali :-D
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Ja mam dwie polki do odbudowy i ściubię po groszu na jakieś kosmetyczne zmiany a tymczasem obie są do postawienia na 2 tygodnie u blacharza i lakiernika. Temat stoi, bo się zakup mieszkania wpierdzielił :D
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Głowa do góry. Nie wy pierwsi nie ostatni. Ważne, żeby wytrwać w postanowieniu do końca. Przyjdzie dzień, że kasa się uzbiera, zapchacie auto na warsztat poczekacie trochę i finalnie będzie to co się chce. Mój gienek, również czeka kapitalny remont blacharki. Ale musi poczekać jeszcze 2-3 lata.
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Kurde, wyczyscilem dzis ten "beton" ktory znajduje sie miedzy rura wlewu paliwa a bakiem, ten piasek juz strasznie smierdzial paliwem. Teraz niby jak jest czysto to przestalo ale co zauwazylem, zaczelo kapac, podstawilem miske.
Nie wiem czy to jeszcze woda z reszta piasku kapie i smierdzi benzyna czy benzyna :C
Co prawda rura wlewu jest bardzo pordzewiala i chyba bedzie trzeba wymienic bak :C
Awatar użytkownika
Wojciechus

A nie mówiłem :> To jest fatalne miejsce, w którym jeśli jest beton rdzewieje pół auta, rdzewieje całe wnętrze nadkola, podłoga, rura wlewu, później dojście rury do budy łapie rudą i mamy "luźny wlew" i auto dziurawe na wylot. Ja przy każdym myciu myję tę wnękę i bak mam jak nowy w obu polkach :)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Teraz będę pamiętał o myciu za każdym razem. W sumie to było pierwsze mycie w tym miejscu, blacha na szczęście jest zdrowa tylko rura wlewu jest zardzewiala po całości, nie ma jakiejś dziury mocnej ale się sączy, chyba jedyne wyjście to nowy bak :-(
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Radą na to są plastikowe nadkola na tył. Ja w takie się zaopatrzyłem. Na dniach będzie przymiarka i zobaczymy jak to leży.
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

To będę obserwował twój temat jak to pasuje itd :D

A teraz taki mały offtop. Mianowicie wpadło mi 5 zł pod fotel, zdesperowany szukałem i szukałem. Wsadziłem rękę pod łączenie tego materiału z weluru na podłodze, wyjąłem parę śmieci i do tego takie oto cygaro:

Obrazek

Zostawię sobie na pamiątkę :D A z tego co mi wiadomo mój tata nie pali cygar a mama tym bardziej więc to musi być po poprzednim właścicielu z Niemiec jeszcze :D
Awatar użytkownika
Wojciechus

Ja kiedyś z bratem w desce rozdzielczej Audi 80 (spadło za szufladę schowka) znalazłem dokumenty z podróży służbowych, zaproszenia do hoteli w pięknym skórzanym etui. Wcześniej właścicielką była pani pracująca w ambasadzie Belgii w Niemczech ;)

a w Polo pod tapicerką leżała masa drobnych, Marki, Euro ;P
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Fajne uczucie gdy znajdzie się po tylu latach coś po poprzednim właścicielu :-D
Awatar użytkownika
Wojciechus

Szkoda, że w tych polo co mam teraz znajduję w jednym - kolejne alarmy, które miało pomontowane a w GT znalazłem pieczarkę i ziarno rozsypane po całym aucie :P
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Fajne zdobycze :) ja u siebie znalazłem ziarno pszenicy orzechy laskowe i 2€ :)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Witam witam :)
Dawno nic nie pisałem ale w sumie nie ma co :D
Wczoraj jedynie wymieniłem zbiorniczek wyrównawczy bo w moim pływał kamień i zmieniał kolor wody chłodzącej na taki bardzo pomarańczowy, sam zbiorniczek wygląda tak:
Obrazek
Nic nie dało rady z niego odczytać ani w żaden sposób nie chciał wypaść ten kamień. Nie wiem czy to możliwe ale tak jakby się tam powiększył bo nie mieścił się żeby wypaść :C
I teraz bardzo dziękuje użytkownikowi adek1983 za jego zbiorniczek.
Obrazek
Teraz mogę sprawdzać poziom wody bez otwierania zbiorniczka i po przepłukaniu układu, płyn chłodzący ma w końcu normalny kolor, chociaż jeszcze będę musiał wszystko przepłukać jeszcze raz :D

Ogólnie polo sprawuje się świetnie, teraz zwiedziło parę miejsc, ogólnie prawie 800 km bez żadnych problemów. Oczywiście strzeliłem od razu parę fotek :
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Żeby nie było, że tylko stoi to również zdjęcie z podróży:
Obrazek
Szkoda, że nie ma 5-tego biegu :(

A tak wyglądało Polo przed wycieczką. Czyściłem je ponad 7 godzin ale to była przyjemna praca.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Z pomocą przyszły kosmetyki od Shiny Garage, które bardzo odnowiły kolor, na zdjęciach aż tak bardzo tego nie widać przez aparat 3mpx :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Style bez 5biegu? Dziwne
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Za zbiorniczek - proszę bardzo. Co do skrzyni również się dziwię że 4 biegi. Szukaj 5-tki. A i zorganizuj sobie oryginalne BBS. Jest kilka na olx.pl i na allegro.
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”