Glosniki - Podszybie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Cygan_94
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Cygan_94 »

Znalazłem usterkę i po robocie . temat do zamknięcia.
n
norbert
Początkujący
Początkujący

Post autor: norbert »

Może się pochwalisz??
p
polopatryk1234
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: polopatryk1234 »

Witam,Panowie pytanie kieruję głównie do posiadaczy MFD-1,Posiadam w 6n2 ori NAVI MFD-1 + ori zmieniarka zauważyłem że przy długim słuchaniu muzyki jak MFD się nagrzeje(wyświetlacz gorący)to zanika głos,a jak przełączę na radio to głos jest czy to jest normalne?czy coś z navi nie tak?
Volkswagen Das Auto
Moje 6n2
viewtopic.php?f=30&t=38452
w
webkowal
Newbie
Newbie

Post autor: webkowal »

Witam,
chciałem wymienić oryginalne głośniki pod szyba w polo 96r. ponieważ od dłuższego czasu charczą.
Pojawił się tutaj problem ponieważ głośniki połączone są pod dwie kostki:
Obrazek
Natomiast większość głośników posiada wejście na jedną kostkę.

1. Moje pytanie w jaki sposób połączyć te dwie kostki w jedna? czy istnieje może jakiś adapter?
2. Jakie głośniki wysokotonowe będą dobrze grały a zarazem będą niskobudżetowe? Posiadam radio JVC KD-G333, w drzwiach głośniki niskotonowe.

Dziękuje za odpowiedź.
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

Witaj,jeśli masz możliwość to kup takie same ori z kostkami.Jeżeli chcesz niskobudżetowe(podaj kwotę przeznaczona na głosniczki),będziesz musiał obciąć te kostki i połączyć równolegle kable czyli plus do plusa ,minus do minusa.Pozdro.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
rooster
Newbie
Newbie

Post autor: rooster »

Witam, mam problem z instalacją radia. Przy podłączaniu radia przepala się bezpiecznik, ale nie ten przy radiu tylko ten w skrzynce pod kierownicą. Mam tam włożony 10A i nie wytrzymuje. Co może być nie tak?
Dodam jeszcze, na kostce zasilającej iso (w samochodzie) mam standardowo 4 kabelki (3 na dole i 1 do góry), a w we wtyczce w radiu 3 piny (2 do góry i 1 na dole). Może tutaj leży problem?
Aha i radio to Blaupunkt Flensburg CC28 i po podłączeniu w domu do zasilacza (12V;1,5A) działa.
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

Najwyraźniej problem leży po stronie kostki w samochodzie - te trzy piny to +, - i podświetlenie, czyli minimum które radiu jest potrzebne do szczęścia (czasem nawet podświetlenia nie trzeba). Czy w tym miejscu miałeś inne radio? Może np. masę zwiera do samochodu w jakimś miejscu?
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
b
brysiu28
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brysiu28 »

Mam dość nietypowy problem , padł mi głośnik w podszybiu w classicu. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak go stamtąd wyjąć ? :grin:
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

Powiedzcie, którędy w 9n3 puścić kabel od wzmacniacza do ako, bez wiercenia??
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

Miałem kiedyś ten sam problem i doszedłem do wniosku, że nie da się sensownie puścić kabla bez rozbierania deski, więc wierciłem. W te wakacje rozbierałem całą deskę i jednak jest takie miejsce gdzie możesz bez problemów puścić kabel do wzmacniacza. Gdybym teraz kładł kabel od akumulatora do wzmacniacza to puściłbym go otworem do którego dochodzi wężyk od szyberdachu. Po zdjęciu osłony lewego słupka do otworu wchodzi wężyk odpływowy z szyberdachu i jego ujście jest w grodzi pod maską. Tam gdzie jest mechanizm wycieraczek. Jednak nie wiem czy te otwory są w samochodzie w którym szyberdachu nie ma. W temacie o moim Polo mam fotki tych otworów, więc możesz zobaczyć o co dokładnie mi chodzi.
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

no to sobie zerknę czy mam ten otwór, jak nie to będzie trzeba wiercić
Obrazek
B
BUDZIK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BUDZIK »

Witam Panowie.
Chciałbym kupić wzmacniacz do swojego polo wybór na razie padł na wzmacniacz Blaupunkt GTA-270 Ma on na razie ciągnąć 2 głośniki JBL i dwa przednie seryjne może w przyszłości jakąś małą skrzynkę czy da radę radio to Pioneer 150-ui.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jeśli chcesz podłączyć 4 głośniki to trochę nie ta droga ten wzmacniacz jest dwukanałowy, po za tym płacisz tu trochę za firmę wzmacniacza ja miałem wzmak magnat jest mocniejszy od blaupunkta i tańszy, jeśli chcesz mieć 4 głośniki to szukaj wzmacniacza czterodrożnego
B
BUDZIK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BUDZIK »

Mam okazje kupić taki wzmacniacz za 150zł ale mówisz że lepiej coś 4 kanałowego to wstrzymam się :D
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no jeśli chcesz podłączyć 4 głośniki to najlepiej 4 kanałowy kupić chyba że chcesz kupić jeden wzmacniacz, a potem za jakiś czas drugi, moim zdaniem lepiej 4 kanały niż bawić się w coś takiego i polecam kłaść kable od spawarki :D miedziane nie alu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”