Zibenio Google nie gryzie. Wpisalbys i bys znalazl wszystko o tym silniku.
vwkas18
Nie wiem czemu tak nie zrobil, mial dosc pokazne wzery w tulejach byc moze temu go tulejowal, samochod dlugo stal nie odpalany. W kazdym razie ja nie widze sensu takiej zabawy, samochodem jezdzi na co dzien i pali mu to jak smok, swoja droga to go nie oszczedza. Ale takim samochodem mozna jezdzic w weekendy albo na wyscigi 1/4. Z reszta to juz zostalo powiedziane.
Kiedys na allegro stalo 6N z 2E pod maska (2.0 8V z golfa mk3 GTI) moze i to gonilo, ale koles mial pociete podluznice no i seryjne chamulce bo wczesniej siedziala tam litrowka, kumpel sie napalil szybko ale rownie szybko mu to wybilem z glowy. Kupcie sobie drugi samochod i nim sie zajmijcie od podstaw. A poloweczke zostawcie do jazdy na codzien.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Pszendza mi mowil ze upychał ten silnik w 6n... jak cos to zapytam jutro o konkrety ale chyba cos z łapami rzebił... instalka silnika z aea powinna pasowac
[quote=""Paffcio""]nie panikuj [/quote]
Nie panikuję, ino chcę być wszystkiego pewien na 100%. Uwierz, że niedługo uwierzę w to, że ten swap jest na tyle bezproblemowy, że silnik sam wskoczy do komory
Witam. Panowie czy jest realne wlozenie silnika 1.9tdi do polo 6n?Poprostu mam ibize gt tdi po dzwonie i czy pasowalo by wszystko z niej do 6n?Podobno to ta sama buda? Codzi mi o to tez czy silnik wejdzie bez problemu do polo czy trzeba rzezbic?Dzieki za odp.
[quote=""Kubrick""]Katherina z Polo Squad wsadzila 1.9 TDI i to jezdzilo ;][/quote]
To zapitalało Jeżeli chodzi o Ibizę, to buda owszem, podobna, ale w komorze silnika jest trochę więcej miejsca. Dlatego w Ibizie Cupra był montowany ABF (2.0 16V), a w Polo GTI było AJV (1.6). Ale ogólnie to jeżeli łapy by się zgodziły, to myślę że jakichś wielkich kombinacji by nie było.