Glosniki - Podszybie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Oj nie powiedział bym ze płaci się za firmę... Mam GTA 260 i JBL 1100 w ciągnie. Jeśli chcesz 4 głośniki to 4 kanałowy kup, np blaupunkt GTA 460/70 super sprzęt :)
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

Posiadałem taki piecyk, spokojnie możesz dwa seryjne prosto pod radio a JBL pod wzmacniacz i da rade.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

Tu masz fajna i niedrogą 4 kanałówkę

http://olx.pl/oferta/sprzedam-wzmacniac ... 9ce50dc94a
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Czołg GT""]Posiadałem taki piecyk, spokojnie możesz dwa seryjne prosto pod radio a JBL pod wzmacniacz i da rade.[/quote]

po co tak kombinować jak będzie miał kase dokupi 2 lepsze głośniki i co znowu będzie musiał kupować wzmacniacz bez sensu
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Tak jak koledzy mówią, jeśli nie będziesz robił jakiegoś zaawansowanego systemu zainwestuj w dobry czterokanałowy wzmacniacz który pociągnie Ci dobry zestaw odseparowany a na mostku porządnego suba i będziesz zadowolony. Naprawdę odłożysz sobie więcej kasy i kupisz coś dobrego, jest w czym wybierać.
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

[quote=""Nemesis""]Po zdjęciu osłony lewego słupka do otworu wchodzi wężyk odpływowy z szyberdachu i jego ujście jest w grodzi pod maską. Tam gdzie jest mechanizm wycieraczek.[/quote]

jednak nie mam tego otworu, ale poradziłem sobie. znalazłem przelot z drugiej strony tak jakby adekwatnie do linki otwierania maski, troszku gimnastyki i się udało, nie obyło się bez pomocy mojej dziewczyny :D , ale udało się, jutro będzie już wszystko grało :crazy: , w końcu
Obrazek
h
henry
Newbie
Newbie

Post autor: henry »

Jeśli jeszcze jesteś napisz proszę co się stało, ponieważ mam podobny problem :(
h
happysc
Newbie
Newbie

Post autor: happysc »

jaką polecacie zmieniarkę do navi mfd? mam w polo org. navi MFD i jak wiadomo nie odtwarza ona płyt z wyjątkiem z mapami a jednak chciałbym posłuchać czasami czegoś innego niż radia i tutaj pytanie czy była jakaś org. zmieniarka do polo 6n2? czy może jednak lepiej zainwestować w zmieniarkę usb i ulokować ją w schowku?
Było: Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi AHF(137PS) jest: Golf IV TDi ASV 110PS i Polo 6n2 GTi (125PS)
c
cormit
Newbie
Newbie

Post autor: cormit »

Cześć,
próbowałem już wszystkiego, szukałem też w wielu wątkach. Próbuję podłączyć radio JVC KD-R45 do VW Polo Classic 2000 rok. Nie wiem jednak jak kable podłączyć. Czy żeby w ogóle zadziałało to muszą być przynajmniej dwa wpięte, bo sprawdzałem wszystkie kable pojedynczo w każdym wejściu i niestety nic nie zatrybiło.

Kostka w samochodzie wygląda tak:
JVC KD-R45 - Podłączenie do kostki ISO

http://wrzucaj.net/images/2015/03/17/20150317111010.jpg

Kostka przy radiu(wyciągnąłem wtyki z kostki):
http://wrzucaj.net/images/2015/03/17/20150317130457.jpg

Jaki kolor z jakim należy połączyć?
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Panowie mam może głupie pytanie:
Gdzie w Polo 9N znajdują się zwrotnice do oryginalnych głośników? Jak podłączone są tweetery?

Chcę wymienić głośniki, mam już zestaw ze zwrotnicami, ale nie wiem gdzie są stare..

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

Oryginalny zestaw nie posiada zwrotnic.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

To w takim razie gdzie są podpięte głośniki poszczególne głośniki? We wtyczce radia mam podpięte 2 głośniki (L+R) Podczas gdy w aucie mam 4 głośniki: dwa w drzwiach i dwa w słupkach.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Witek6935""]To w takim razie gdzie są podpięte głośniki poszczególne głośniki? We wtyczce radia mam podpięte 2 głośniki (L+R) Podczas gdy w aucie mam 4 głośniki: dwa w drzwiach i dwa w słupkach.[/quote]

jak wyjmiesz głośnik średniotonowy powinieneś mieć szeroką wtyczkę z której idzie kabel na wysokotonowy
C
Creeq
Newbie
Newbie

Post autor: Creeq »

Witam. W moim polo 9N (3 drzwi ) mam fabrycze radio + odtwarzacz CD na 1 płytę, czyli tak jak na zdjęciu :
Obrazek

Mam z tyłu zamontowane głośniki,lecz nie grają i chcę zacząć od najprostszego pytania : Jest możliwość ustawienia Fadera w takim radiu? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Awatar użytkownika
ravenice1990
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ravenice1990 »

Hej. Mam dylemat co wybrać z subwooferów:
1. http://allegro.pl/subwoofer-aktywny-500 ... 42416.html
2. http://allegro.pl/magnat-bs30-800w-wzma ... 06189.html
3.http://allegro.pl/magnat-bs30-800w-mocn ... 73616.html

Co do nr1 dzisiaj miałem okazje odsłuchać w sklepie i nawet ładnie klepie po uszach :P
No i jak poprowadzić kabel zasilający a raczej jak przebić się z komory silnika do kabiny (może jakieś foto)?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”