WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""NobySun""]Wzmacniacz powinien mieć kontrolę nad głośnikiem, więc powinien mieć większą mocą (ile większą? tu są różne szkoły np 1,5x).[/quote]

Owszem, ale to dotyczy się głośnika subniskotonowego,w zestawach odseparowanych moc ta rozkłada sie na woofer i tweeter,więc moc rms wzmacniacza na kanał może być mniejsza od mocy rms głośników z zestawu.Pozdrawiam fanów CA.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: rafisoltys »

Czyli proponujecie te Helixy tak i do tego później wzmacniacz podpiąć ?

Edit:

Bo ja głośno muzyki nie słucham. Więc tak po prostu zastanawiam się czy nie wystarczyły by mi takie tanie głośniki.
Nie ma nikt w okolicach Poznania takich do posłuchania ?
G
Gaary
Swój
Swój

Wzmacniacz nie jest tylko po to żeby głośniki grały głośniej,ale wydobycie z nich dźwięku ,który w żaden sposób,żadne radio nawet najlepsze z nich nie wydobędzie.Żebyś nie wydawał dwa,lub więcej razy pieniędzy zanim dojdziesz do tego kup te Helixy lub tańsze Macromy(na alledrogo są po 159pln z przesyłka) i do nich wzmacniacz np.ode mnie :grin: i będziesz na długi czas zadowolony.
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

A co masz za wzmacniacz i za ile ?? :P
G
Gaary
Swój
Swój

viewtopic.php?f=6&p=214907#p214907

Jak się zdecydujesz to cena do leciutkiej negocjacji.
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: NobySun »

rafisoltys
firmowy głośnik kupuje się po to żeby grał czysto a nie głośno!

Ale tak na prawdę to zastanów się czego oczekujesz od audio w samochodzie, bo może szkoda kasy jeśli po prostu chcesz słyszeć wiadomości w radiu i jakieś radiowe przeboje. Bo w zeszłym roku wg jasno określonych warunków montowałem w Seicento używkę radia Clarion a do tego 2 głośniki 130mm Pionner. Klient był zadowolony, dostał to czego oczekiwał!
Powolutku, nic na siłę!

Gaary
jaki masz ten wzmacniacz?
bo szukam czegoś co rozrusza głośniki (których jeszcze nie mam) w drzwiach w których jeszcze nie ma wnęk.
G
Gaary
Swój
Swój

NobySun taki co podałem wyżej ,a jak za słaby mam jeszcze na sprzedaż Phoenix Gold Octane R 4.0.2. made in USA nie tam jakieś chińskie g**no
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no i sprawa załatwiona.gośniki wybrane..wzmacniacz masz firmowy i wszystko ładnie będzie razem grało ;)
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Mam jeszcze pytanko:

Czy jak kupie mocniejsze głośniki to pod tym radiem wydobędą z siebie jakieś dźwięki ? W późniejszym czasie planowałbym podłączyć je pod wzmacniacz.
Awatar użytkownika
NobySun
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: NobySun »

mocniejsze...
jakie moce masz na myśli?
A
Anonymous

te głośniki mają 30-40W w RMS..nie wiem ile ma Twoje radio...najmocniejsze z tych linków to blaupunkt gtx 542.
Grać zagra , jak ? nie wiem...
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Na tabliczce mojego radia napisane jest 4x60 W
http://allegro.pl/promocja-canva-n-7626 ... 35655.html
A
Anonymous

przepraszam..ale na ścianie mogę napisać d**pa.
To radio może ma z 4x20W w RMS
v
v-wej
Początkujący
Początkujący

Post autor: v-wej »

Witam.I to może w porywie te 4x20 :grin: Przeważnie takie radia[nie firmowe] mają 4x6-10RMS :grin: także na więcej bym nie liczył,moja alpina CDA 9887 :grin: ma 4x18RMS także nie wierzę że tamto ma tyle samo lub więcej.Patrz kolego na moc RMS,nie na max,bo maxymalna nic nie mówi,ja pod alpinke[tymczasowo] mam podłaczone przód zestaw odseparowany ORION hcca :grin: tył 20cm magnaty 3 drożne z serii power o mocy 80rms każdy,radio jako tako sobie radzi choć można już czuć braki mocowe,w niedługim czasie bedzie wzmacniaczyk,jednak jeżeli szukasz czegoś taniego kup coś markowego,magnat,mac audio,alpine,lub choćby moim zdaniem najlepsze rozwiązanie ORION z serii WCC,nowy zestaw odseparowany jest za 140zł,moim zdaniem najlepsza i najrozsądniejsza decyzja,ORION to ORION można nawet brać w ciemno :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”