Zmiana lamp z seryjnych na... - mozliwosci

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Piotrej
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piotrej »

ja będe miał troszkę gorzej>> caly przedni zderzak do wymiany , lampy , + przełącznik do światel i oczywiście wiązka + przeciwmgielne przednie >> cierpliwi zazwyczaj dostają więcej czy jakoś tak więc czekam. Pozdro :oki:
facebook>>JUDI ON/Piotrek R....icz ,,Jedna Pasja Jedno Życie Jeden Cel" LwG :)
maskę, zderzak tylni Deep Black,
Awatar użytkownika
Majkel19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Majkel19 »

30 minut temu w moim polo 9n zabrali mi dowód rejestracyjny + mandat 100zł za ksenony. Z rozmowy z panem policjantem dowiedziałem się że jeżeli żarniki spełniają normę E4 + lampa + samo poziomowanie + dobrze wyregulowane spryskiwacze na lampy wtedy może może być dopuszczony do ruchu drogowego. Na lampie musi być Literka z oznaczeniem 'D'. Ja jej niestety nie miałem i dowód został zabrany (brak soczewki). Pozdrawiam chu**w z Białobrzeg E7. :/
S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sancez »

Misiaki niektóre lubią się przyczepić do tego typu oświetlenia w aucie :kartka:
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

a dla mnie to jest nieudolne poprawianie fabryki,w 6n led?porażka
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""christopherek""]w 6n led?porażka[/quote]
zgadzam się, ledy wala za mocno, aż wygląda to nienaturalnie, szczególnie w autach które maja podświetlenie z góry do dołu i ledy robią za zderzakiem poświate jak ze star treka.
Ja polecam, Philips blue vision 5w5 zarówno na rejke jak i postojówki - mają neutralne białe światło jak dobre żarówki halogenowe
P
PMRudy
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: PMRudy »

Okazuje się, że te lampy które kupiłem (Depo Angel Eyes) nie pasują :/ Są tak jakby głębsze i się nie mieszczą. Oczywiście w aukcji nic nie było o tym napisane. W pudełku z lampami jest instrukcja, w której jest napisane po angielsku, że trzeba wyciąć po 9 cm z prawej i lewej strony chłodnicy pas przedni, żeby lampy wlazły.

Lampy ładne, ale nie chcę wycinać nic w aucie. Odsyłam je do sklepu i kupuję te, które miałem Sonar Angel Eyes.

Depo Angel Eyes Black. Lampy soczewkowe z ringami, przystosowane do żarówek H7. Do zamontowania jest konieczne wycięcie pasa przedniego po 9 cm z prawej i lewej strony chłodnicy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"...reggae jest radością, rzeczywistość to zły sen..."
- Vavamuffin
Awatar użytkownika
Piotrej
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piotrej »

pierwszo słysze żeby na lampie był w ogóle jakiś napis ,,D'' na żarnikach są symbole D patrz np tu http://xenon-przetwornice.pl/zarniki ja bym poprosił go o pokazanie mi takiego ,,paragrafu'' możesz się tego domagać
facebook>>JUDI ON/Piotrek R....icz ,,Jedna Pasja Jedno Życie Jeden Cel" LwG :)
maskę, zderzak tylni Deep Black,
r
rudzikk9
Newbie
Newbie

Post autor: rudzikk9 »

witam , zabieram sie do wymiany świateł przód i tył. Przednie znalazłem takie >>http://www.bazarek.pl/produkt/307554/vw ... -depo.html i tu pytanie czy bedą pasować, bo podobno zostaje jakaś szczelina czy tam grill trzeba przerabiać. A co do świateł tylnich to nic nie znalazłem.. Może znacie jakieś strony albo wiecie które światła pasują itd. Dzięki z góry :) Polo Variant 1999r. 1.6 a tak btw. czy kierownica z nowszego modelu np 2000r będzie pasować do 99r ?
B
Bakuś
Newbie
Newbie

Post autor: Bakuś »

Ja też chciałbym się dowiedzieć o światła przód i tył co polecacie zamiast seryjnych.
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

witam. :crazy:
1.Swiatelka Angelsy slabo swieca- wiec zadowolony nie bedziesz. Polecam zrobic z Ori lampek smoked front.
2.na tyl kup hella black raczej do Variata tez powinny wystepowac.
3.raczej tak.. ale niech wypowie sie ktos bardziej znajacy w temacie.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Lampy z 6N2 przednie są inne, niż w Variancie. Nie podejdą, choćby skały... Po prostu nie podejdą :jester:
Tylnych nie zmieniaj. Ciężko cokolwiek znaleźć do Twojego auta, a jeszcze trudniej, żeby to świeciło i nie parowało. Podejrzewam, że najlepszą opcją będzie potraktowanie ori lamp folią, albo lakierem w celu poprawienia delikatnie wyglądu kloszy i na tym się skończy.

Co do kierownicy, to zależy jaką masz. Jeśli masz taką, jak w 6N, to ładuj z 6N2 - podejdzie bez większych komplikacji. Kilka projektów na forum już takich jest, wystarczy pogrzebać w garażu :)
J
Johan
Newbie
Newbie

Post autor: Johan »

Koledzy dzieki za wasze opinie o zarowkach LED.Zastanawialem sie nad kupnem takich zarowek lecz dzieki wam podaruje sobie to:p Seryjne oswietlenie tablicy rejestracyjnej nie jest zle:D
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Johan
ja polecam tak jak borek- to są zwykłe żarówki a ładnie świecą :oki:
B
Baniok
Newbie
Newbie

Post autor: Baniok »

Witam jestem nowy na forum i jeszcze nie zdążyłem przedstawić mojego Pololota jednak mam juz pytanie dotyczące kierunkowskazów otóż wczoraj pod blokiem ktoś mi cofnął i poleciała lampa i kierunek i muszę kupić nowe lampe mam juz sprayowana na czarną :) teraz pytanie
Jaki kolor kierunków wybrac
biale
czarne
żółte i zrobic USA :)
moje polo wygląda tak http://img846.imageshack.us/i/poloblack2.jpg
http://img825.imageshack.us/i/kopiadsc00577.jpg

a i przy okazji wrócić do białej atrapy czy zostawic czarną ?

wiecej fotek i szczegółowy opis samochodu postaram sie dodac na dniach :))
Nie sztuka zabic muchę przednią szybą, sztuka zrobić to boczną :))
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Kierunki czarne, atrapa czarna (tylko zamiast tego co jest w tej chwili to ori ze znaczkiem) i czarna szeroka stal. To alu psuje kompletnie całość.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”