Cześć, zakupiłem Hertz 100.3 DCX do mojego polo 6n, do podszybia. Chce wymienić te stare rupcie oryginalne. I jest problem, stare są na zatrzaski, a w hertzach widze otwory na śruby.
Jak to zamocować? Wiercić otwory?
Witam
tak jak w temacie, mam problem z jednym boczkiem bo strasznie trzeszczy:( znacie jakies sposoby zeby sie tego pozbyc?!
drzwi sa wygluszone matami A glosniki sa firmy ESK 165L.5 - Hertz Energy car audio systems
kupilem jeszcze jedna mate akustyczna samoprzylepna i moze jutro sprobuje podkleic tym tapicerke. Moze pomoze?!
[quote=""whoshotya""]Witam
tak jak w temacie, mam problem z jednym boczkiem bo strasznie trzeszczy:( znacie jakies sposoby zeby sie tego pozbyc?!
drzwi sa wygluszone matami A glosniki sa firmy ESK 165L.5 - Hertz Energy car audio systems
kupilem jeszcze jedna mate akustyczna samoprzylepna i moze jutro sprobuje podkleic tym tapicerke. Moze pomoze?![/quote]
Witam wszystkich. Problem polega na tym, że wywala mi bezpiecznik na wzmaku. Miałem 40A było git i grało.. pewnego razu z bomby odłączyła się tuba i koniec. Każdy kolejny bezpiecznik który chce włożyć od razu się pali... co możne być przyczyną? dodam że żadnego zwarcia itp nie ma.. sprawdzałem wszystkie kable..
Sprawdź w którym miejscu trzeszczy dokładnie. Może jest za luźno zamontowane, tak jak kolo mówi, może odrobina pianki/gumy pomoże. Powinny być w miejscu styku drzwi z boczkiem fabryczne wygłuszenia z pianki/gumy które osłabiają drgania.
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F Ślesin 2016 Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
Ja mam w swoim samochodzie pewien problem. Radio marki Pioneer dokładnie modelu nie pamiętam ale zakupione w Niemczech. Jest podłączone i łapie fale natomiast jakby cicho. Często jest tak, że fala się wycisza, gdy stoję na światłach czy coś. Nie zanika całkowicie niemniej jednak gra dużo ciszej niż moim zdaniem powinno. Drugo z problemów tyczy przekroczenia pewnej głośności, nie ważne czy słucham radia czy płyty czy coś przy około "Volume 35-40" zdarza się jakby spadek napięcia w radiu. To znaczy radio się wyłączy i włączy ponownie i tak aż do czasu kiedy nie ściszę trochę radia. Ktoś wie w czym może leżeć problem ?
[quote=""cubygl""]Ja mam w swoim samochodzie pewien problem. Radio marki Pioneer dokładnie modelu nie pamiętam ale zakupione w Niemczech. Jest podłączone i łapie fale natomiast jakby cicho. Często jest tak, że fala się wycisza, gdy stoję na światłach czy coś. Nie zanika całkowicie niemniej jednak gra dużo ciszej niż moim zdaniem powinno.[/quote]
Jest to funkcja radia wyciszania poziomu odsłuchu w momencie pogorszenia jakości sygnału celem wyciszenia szumów. Podejrzewam, że można to w opcjach radia wyłączyć.
[quote=""cubygl""]Drugo z problemów tyczy przekroczenia pewnej głośności, nie ważne czy słucham radia czy płyty czy coś przy około "Volume 35-40" zdarza się jakby spadek napięcia w radiu. To znaczy radio się wyłączy i włączy ponownie i tak aż do czasu kiedy nie ściszę trochę radia. Ktoś wie w czym może leżeć problem ?[/quote]
Możliwe, że dochodzi do przeciążenia wzmacniacza w radiu. Sprawdź, czy masz poprawnie podłączone głośniki. Sprawdź jaką mogą mieć dopuszczalną impedancję a jaką faktycznie mają. Mniejsza impedancja niż dopuszczalna powoduje przeciążanie wzmacniacza.
KristoF
Bezpiecznik Nr 42. Tak, na zdjęciach nie ma go, trzeba odwrócić karteczkę z rozpiską bezpieczników.
P.S.
To nie jest skrzynka bezpieczników z Polo 6N, tylko 6N2