Glosniki - Podszybie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
saavas
Newbie
Newbie

Post autor: saavas »

Cześć, zakupiłem Hertz 100.3 DCX do mojego polo 6n, do podszybia. Chce wymienić te stare rupcie oryginalne. I jest problem, stare są na zatrzaski, a w hertzach widze otwory na śruby.
Jak to zamocować? Wiercić otwory?
Awatar użytkownika
whoshotya
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: whoshotya »

Witam
tak jak w temacie, mam problem z jednym boczkiem bo strasznie trzeszczy:( znacie jakies sposoby zeby sie tego pozbyc?!
drzwi sa wygluszone matami A glosniki sa firmy ESK 165L.5 - Hertz Energy car audio systems

kupilem jeszcze jedna mate akustyczna samoprzylepna i moze jutro sprobuje podkleic tym tapicerke. Moze pomoze?!
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""whoshotya""]Witam
tak jak w temacie, mam problem z jednym boczkiem bo strasznie trzeszczy:( znacie jakies sposoby zeby sie tego pozbyc?!
drzwi sa wygluszone matami A glosniki sa firmy ESK 165L.5 - Hertz Energy car audio systems

kupilem jeszcze jedna mate akustyczna samoprzylepna i moze jutro sprobuje podkleic tym tapicerke. Moze pomoze?![/quote]

Zamontuj dystanse pod głośniki.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
whoshotya
Raczkujący
Raczkujący

dystanse sa zamontowane. Jakies jeszcze porady?!
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

ja w spinki od tapicerki wkładałem po kawałku pianki, aby one nie latały.
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
C
Cygan_94
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Cygan_94 »

Witam wszystkich. Problem polega na tym, że wywala mi bezpiecznik na wzmaku. Miałem 40A było git i grało.. pewnego razu z bomby odłączyła się tuba i koniec. Każdy kolejny bezpiecznik który chce włożyć od razu się pali... co możne być przyczyną? dodam że żadnego zwarcia itp nie ma.. sprawdzałem wszystkie kable..
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""whoshotya""]dystanse sa zamontowane[/quote]
.To są źle zamontowane
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

Sprawdź w którym miejscu trzeszczy dokładnie. Może jest za luźno zamontowane, tak jak kolo mówi, może odrobina pianki/gumy pomoże. Powinny być w miejscu styku drzwi z boczkiem fabryczne wygłuszenia z pianki/gumy które osłabiają drgania.
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Musi być gdzieś zwarcie, albo zimne luty we wzmacniaczu.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
Awatar użytkownika
whoshotya
Raczkujący
Raczkujący

Więc trzeszczy głównie na tej okrągłej maskownicy. Jak ja wyjąłem to prawie nie słychać trzeszczenia. Macie jakieś pomysły czym t0 okleić?czy coś?
c
cubygl
Newbie
Newbie

Post autor: cubygl »

Ja mam w swoim samochodzie pewien problem. Radio marki Pioneer dokładnie modelu nie pamiętam ale zakupione w Niemczech. Jest podłączone i łapie fale natomiast jakby cicho. Często jest tak, że fala się wycisza, gdy stoję na światłach czy coś. Nie zanika całkowicie niemniej jednak gra dużo ciszej niż moim zdaniem powinno. Drugo z problemów tyczy przekroczenia pewnej głośności, nie ważne czy słucham radia czy płyty czy coś przy około "Volume 35-40" zdarza się jakby spadek napięcia w radiu. To znaczy radio się wyłączy i włączy ponownie i tak aż do czasu kiedy nie ściszę trochę radia. Ktoś wie w czym może leżeć problem ?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

[quote=""cubygl""]Ja mam w swoim samochodzie pewien problem. Radio marki Pioneer dokładnie modelu nie pamiętam ale zakupione w Niemczech. Jest podłączone i łapie fale natomiast jakby cicho. Często jest tak, że fala się wycisza, gdy stoję na światłach czy coś. Nie zanika całkowicie niemniej jednak gra dużo ciszej niż moim zdaniem powinno.[/quote]

Jest to funkcja radia wyciszania poziomu odsłuchu w momencie pogorszenia jakości sygnału celem wyciszenia szumów. Podejrzewam, że można to w opcjach radia wyłączyć.

[quote=""cubygl""]Drugo z problemów tyczy przekroczenia pewnej głośności, nie ważne czy słucham radia czy płyty czy coś przy około "Volume 35-40" zdarza się jakby spadek napięcia w radiu. To znaczy radio się wyłączy i włączy ponownie i tak aż do czasu kiedy nie ściszę trochę radia. Ktoś wie w czym może leżeć problem ?[/quote]

Możliwe, że dochodzi do przeciążenia wzmacniacza w radiu. Sprawdź, czy masz poprawnie podłączone głośniki. Sprawdź jaką mogą mieć dopuszczalną impedancję a jaką faktycznie mają. Mniejsza impedancja niż dopuszczalna powoduje przeciążanie wzmacniacza.
Awatar użytkownika
KristoF
Newbie
Newbie

Post autor: KristoF »

Polo 6N, który jest bezpiecznik od radia?? Zrobiłem zwarcie podczas wsadzania, kabel zasilający wypiął się z kostki podczas wsadzania i dotknął sk....l obudowy. Inne radio też nie działa, więc ono jest ok, bezpiecznik na tym kablu też. Nie wiem który to mądrala, załączam wykaz i foto gniazda niewiadomych:
https://www.dropbox.com/s/jp59mw8dbc1kq ... z.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/61ne4yoljr2zy ... 2.jpg?dl=0
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

KristoF
Bezpiecznik Nr 42. Tak, na zdjęciach nie ma go, trzeba odwrócić karteczkę z rozpiską bezpieczników.
P.S.
To nie jest skrzynka bezpieczników z Polo 6N, tylko 6N2 :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

no, a jakieś inne wyjście masz ? możesz jeszcze przykleić co nie polecam
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”