WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
sebi_o
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebi_o »

Właśnie o to chodzi, nie oczekuje super basu z przodu od tego jest tyl ;) teraz mam magnaty fit 87 czy jakos tak i ogolnie troche kupa ;) Andrzej, duzo trzeba rozwiercac w nich ??
było:
Polo 86c2f kombi
Jest:
Golf IV SDI
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

mozna smialo zakladac bardzo ladnie graja od strony posazera trzeba obciac mocowania w glosniku od kierowcy wystarczy przygiac i wejda wiem bo zakladalem u siebie
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

[quote=""sebi_o""]Właśnie o to chodzi, nie oczekuje super basu z przodu od tego jest tyl ;) teraz mam magnaty fit 87 czy jakos tak i ogolnie troche kupa ;) Andrzej, duzo trzeba rozwiercac w nich ??[/quote]

ciężko mi powiedzieć, bo jak je zakładałem to wcześniej były założone inne małe głośniki i po prostu wymieniłem głośniki. także nic nie przerabiałem i od początku cieszyłem się dźwiękiem.
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

wlasnie przewalilem aukcje jestem dalej w D-----? to jest slaby punkt HELIXOW spalisz tweeter i mozesz sie cmoknac radzcie jakie sa dobre tweetery na zamiane bo o orginal bedzie ciezko
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

wczoraj napisalem do dystrybutora helixów dzisiaj mi odpisali 75 pln kosz nowego tweetera troche duzo jak caly zestaw kosztuje 2,5 stowy
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

daj charakterystyke tego głośnika i wymiary to sę coś dobierze ;)
ja nie mam czasu teraz szkać danych producenta.
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Dwudrożny zestaw 165 mm
Tweeter z jedwabną kopułką 25 mm
Moc szczytowa 150W
Moc ciągła RMS 50 W
Skuteczność 90 dB
Wzmacniane zawieszenie o dużym wychyleniu
Duże, chronione gumą magnesy
Pasmo przenoszenia 55 Hz - 25 kHz
Impedancja (fabryczna) 4 Ohm
Średnica otworu montażowego 143 mm
Głębokość montażu 59mm bez gumy lub 61mm z gumą tyle znalazlem albo zle szukam albo niepodaja w papierach co dostałem z glosnikami tez nic niema
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

dzieki
v
v-wej
Początkujący
Początkujący

Post autor: v-wej »

Witam.Niewiem czemu niektórzy piszą że '' z tyłu głosniki w półce to głupota'' mogę wiedziec dlaczego??bo nie rozumiem?!Nie lubie powielania że na jakimś portalu elektroda lub innym ktos napisał ze głosników w tylna półke sie nie daje i potem roznoszą się takie głupoty :grin:
Mam juz dosyc spore doswiadczenie w tej dziedzinie także mogę coś nie cos na ten temat powiedzieć.W sumie zalezy czego oczekujesz.Ja u siebie a mam polo clasic chciałem nagłosnić tył a jak wiadomo w clasicu sa tylko z tyłu orginalnie 4x6 jajka co w sumie nic nie daje,dlatego ja wsadziłem 20cm 3 drożne magnaty z serii power na poprawienie wysokich i srednich tonów.Efekt przerósł moje oczekiwania!!Gra to naprawdę swietnie i jestem zadowolony w 100%,jednak jeżeli chodzi o sam bas i chcesz u siebie poprawić właśnie ten element proponuje skrzynie,nie tube bo jest nie praktyczna tylko skrzynię,chocby cloused z małym głosniczkiem choćby magnata xpresa,powinieneś kupić komplet wzmacniacz skrzynia głosnik w za 250zł,jeżeli jednak myślisz nad innym rozwiazaniem polecam te magnaty 3 drożne,maja dosyć spora moc bo 80RMS ale nawet radio daje sobie nie najgorzej radę,choc nie powiem bedzie pod nie wzmacniacz także napisz co chcesz własciwie uzyskac z tego tyłu :)
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""v-wej""]Witam.Niewiem czemu niektórzy piszą że '' z tyłu głosniki w półce to głupota'' mogę wiedziec dlaczego??bo nie rozumiem?!Nie lubie powielania że na jakimś portalu elektroda lub innym ktos napisał ze głosników w tylna półke sie nie daje i potem roznoszą się takie głupoty :grin:
Mam juz dosyc spore doswiadczenie w tej dziedzinie także mogę coś nie cos na ten temat powiedzieć.W sumie zalezy czego oczekujesz.Ja u siebie a mam polo clasic chciałem nagłosnić tył a jak wiadomo w clasicu sa tylko z tyłu orginalnie 4x6 jajka co w sumie nic nie daje,dlatego ja wsadziłem 20cm 3 drożne magnaty z serii power na poprawienie wysokich i srednich tonów.Efekt przerósł moje oczekiwania!!Gra to naprawdę swietnie i jestem zadowolony w 100%,jednak jeżeli chodzi o sam bas i chcesz u siebie poprawić właśnie ten element proponuje skrzynie,nie tube bo jest nie praktyczna tylko skrzynię,chocby cloused z małym głosniczkiem choćby magnata xpresa,powinieneś kupić komplet wzmacniacz skrzynia głosnik w za 250zł,jeżeli jednak myślisz nad innym rozwiazaniem polecam te magnaty 3 drożne,maja dosyć spora moc bo 80RMS ale nawet radio daje sobie nie najgorzej radę,choc nie powiem bedzie pod nie wzmacniacz także napisz co chcesz własciwie uzyskac z tego tyłu :)[/quote]

Witam,kolegę.Być może nie wszyscy są audiofilami i nie potrzebują kupowac sprzętu za nie wiadomo ile(ceny od 50pln do 50000pln a nawet więcej).Nikt też nie zabrania ,nikomu montowania głośników w półkę ,może sobie zamontować nawet na podsufitce i w podłodze.Natomiast kanonem i to sprawdzonym dla dobrego odbioru dźwięku dla ucha użytkownika jest montowanie systemu odseparowanego z przodu auta oraz subwoofera na ogół w bagażniku.Przykładem może być koncert czy to w filcharmoni czy też powiedzmy rockowy,gdzie jesteśmy zwróceni przodem do wykonawcy czyt. sceny.Natomiast dobrze brzmiący bas jest trudny do zlokalizowania,bo słychac go praktycznie wszędzie.To tak po krótce.Autor tematu zrobi co będzie chciał i kupi co mu sie podoba.Żeby natomiast nie było OT polecam zestawik Macrom
M3S .61
http://allegro.pl/macrom-m3s-61-super-b ... 95850.html

i do tego wzmacniacz,ten powinien wystarczyć
http://allegro.pl/sprzedam-wzmacniacz-k ... 96682.html

Na razie powinno być ok.
Pozdrawiam
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

Witam,z racji tego ze jestem zielony z CA prosze o rade
chiałbym cos zamontowac w drzwi do cordoby ale nie bardzo wiec co :scratch:
znalazłem cos takiego

http://allegro.pl/hertz-dsk-165-nowy-ze ... 18277.html

warte to swoich pieniedzy czy raczej nie wymagac od tego zbyt wiele
prosze tylko o konkrety
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Konkretnie to warte swoich pieniędzy. Mają trochę męczące tweetery ale niektórym to nie przeszkadza, jeżeli chcesz tego uniknąć to pomyśl o:
http://allegro.pl/helix-blue-62c-model2 ... 23947.html
oraz:
http://allegro.pl/powerbass-s-6c-zestaw ... 39206.html
Obrazek
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

Goozik dorzuc jeszcze 50pln i masz hertze hsk o dwie klasy lepsze niż dsk.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”