wrotek_poz
tak, ale mówiąc o samym wydechu to efekt był bardzo marny. Fakt że ja bardzo okazyjnie to wszystko kupiłem, bo gdybym wybulił tysiaka tobym sie wnerwił ostro
Witka ja mam dylemacik taki iż w kolektorze mi coś lata i strasznie auto warczy wymiana na nowy nie wchodzi w gre bo poprostu mnie nie stac i pomyślalem o strumienicy tylko teraz czy pogarsza to osiagi czy poprostu jest to alternatywa dla kogoś kogo nie stac na nowy katalizator :?: dla info motor w moim polo to 1.4
[quote=""bykuu9936""]a jak z przegladami? przejdzie auto z wybebeszonym wnetrzem kata?[/quote]
U mojego starszego w Polówce nie ma kata bo sie zapchał i jest tylko wspawana zwykła rurka i przeglądy przechodzi bez problemu, a mowie o tym dlatego ze wybebeszyć kata to tak samo jak by jeździć z rurka przynajmniej tak mi się wydaje.
[quote=""Sarotti""]Witka ja mam dylemacik taki iż w kolektorze mi coś lata i strasznie auto warczy wymiana na nowy nie wchodzi w gre bo poprostu mnie nie stac i pomyślalem o strumienicy tylko teraz czy pogarsza to osiagi czy poprostu jest to alternatywa dla kogoś kogo nie stac na nowy katalizator :?: dla info motor w moim polo to 1.4
Pozdrawoam :oki:[/quote]
Ja zamiast strumienicy dał bym zwykła rurkę, fakt dźwięk będzie inny ale nic poza tym.
wg. mnie u nas w Polsce nie ma kłopotu z przeglądami bez katalizatora. Jeśli są w jednej stacji kontroli to w drugiej nie będzie problemu...
Moim zdaniem jak się ma silnik dusić to wywalać i się nie zastanawiać. Ew. jak kolega wcześniej pisał zostawić puszkę co by pozory były
Tak czytam ten temat i sam juz nie wiem mam polo 1.4 75km teraz ~110km i 225tys przebiegu dolot BMC i zastanawiam sie nad strumiennica bo kat konczy juz swoj zywot powoli. Na allegro sa uniwersalne za 60 zl i dedykowany Michaela za 200 zl czy lepiej wstawic zwykla rure? Od diesla tez sie zastanawiam bo ma wieksza srednice.
Kolektor, wtryski przepustnica, do tego mapowanie, wylogowany EGR dolot oraz wydech koncowy. I wlasnie zastanawiam sie nad strumiennica dedykowana Michaela... czy bedzie lepiej czy gorzej albo bez roznicy?
tego nie wie nikt czy będzie lepiej gorzej czy tak samo na dobrą sprawę nie ma reguły co do działania strumienicy. jak masz ochotę to zawsze jest metoda "prób i błędów" ale zwykła rura chyba pewniejsza