Strumienica - za i przeciw

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

wrotek_poz
tak, ale mówiąc o samym wydechu to efekt był bardzo marny. Fakt że ja bardzo okazyjnie to wszystko kupiłem, bo gdybym wybulił tysiaka tobym sie wnerwił ostro
n
norekuk
Początkujący
Początkujący

Post autor: norekuk »

powiedzcie, czy w sdi opłaca się wywalać kata ? i czy wkońcu lepiej strumienice dać czy rurke w środek ?
Jest --> Variat vel Groszek 1.9 sdi Variant

Było -> Poluś 1.4L \'96 Anglik
b
bykuu9936
Zamawiający, nie kupujący

Post autor: bykuu9936 »

a jak z przegladami? przejdzie auto z wybebeszonym wnetrzem kata?
S
Sarotti
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sarotti »

Witka ja mam dylemacik taki iż w kolektorze mi coś lata i strasznie auto warczy wymiana na nowy nie wchodzi w gre bo poprostu mnie nie stac i pomyślalem o strumienicy tylko teraz czy pogarsza to osiagi czy poprostu jest to alternatywa dla kogoś kogo nie stac na nowy katalizator :?: dla info motor w moim polo to 1.4

Pozdrawoam :oki:
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

[quote=""bykuu9936""]a jak z przegladami? przejdzie auto z wybebeszonym wnetrzem kata?[/quote]
U mojego starszego w Polówce nie ma kata bo sie zapchał i jest tylko wspawana zwykła rurka i przeglądy przechodzi bez problemu, a mowie o tym dlatego ze wybebeszyć kata to tak samo jak by jeździć z rurka przynajmniej tak mi się wydaje.

[quote=""Sarotti""]Witka ja mam dylemacik taki iż w kolektorze mi coś lata i strasznie auto warczy wymiana na nowy nie wchodzi w gre bo poprostu mnie nie stac i pomyślalem o strumienicy tylko teraz czy pogarsza to osiagi czy poprostu jest to alternatywa dla kogoś kogo nie stac na nowy katalizator :?: dla info motor w moim polo to 1.4

Pozdrawoam :oki:[/quote]
Ja zamiast strumienicy dał bym zwykła rurkę, fakt dźwięk będzie inny ale nic poza tym.
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

wg. mnie u nas w Polsce nie ma kłopotu z przeglądami bez katalizatora. Jeśli są w jednej stacji kontroli to w drugiej nie będzie problemu...
Moim zdaniem jak się ma silnik dusić to wywalać i się nie zastanawiać. Ew. jak kolega wcześniej pisał zostawić puszkę co by pozory były :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
razzor_6n2
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: razzor_6n2 »

Tak czytam ten temat i sam juz nie wiem mam polo 1.4 75km teraz ~110km :grin: i 225tys przebiegu dolot BMC i zastanawiam sie nad strumiennica bo kat konczy juz swoj zywot powoli. Na allegro sa uniwersalne za 60 zl i dedykowany Michaela za 200 zl czy lepiej wstawic zwykla rure? Od diesla tez sie zastanawiam bo ma wieksza srednice.
Opa-GermanStyle 6n2 /// ARC 1.6 16v GTi
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""r2k4""]1.4 75km teraz ~110km i 225tys przebiegu dolot BMC[/quote]

skąd Ci się 110 wzięło? Z przepustnica kombinowałeś (czytaj zmieniałeś)?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
razzor_6n2
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: razzor_6n2 »

Kolektor, wtryski przepustnica, do tego mapowanie, wylogowany EGR dolot oraz wydech koncowy. I wlasnie zastanawiam sie nad strumiennica dedykowana Michaela... czy bedzie lepiej czy gorzej albo bez roznicy?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Opa-GermanStyle 6n2 /// ARC 1.6 16v GTi
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

tego nie wie nikt czy będzie lepiej gorzej czy tak samo na dobrą sprawę :) nie ma reguły co do działania strumienicy. jak masz ochotę to zawsze jest metoda "prób i błędów" :grin: ale zwykła rura chyba pewniejsza
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”