Witam.
Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich użytkowników
Nie chcę zakładać nowego tematu, toteż liczę na pomoc w tym wątku.
Do rzeczy. W ostatnią sobotę stałem się, jak na razie, szczęśliwym posiadaczem VW Polo 6N1 5D (Polo III po małym lifcie). Przy zakupie poprzedni właściciel zapewnił mnie, że auto posiada centralny zamek, tylko jakiś czas temu przestał mu działać. Poczytałem na ten temat dość sporo wątków m.in. na tym forum i wczoraj znalazłem chwilę, aby zajrzeć za prawą tylną lampę i niestety, ku mojemu ogromnego zaskoczeniu nie znalazłem tam sterownika ani pompy od CZ. Jest tam tylko taka wytłoczka z prasowanego styropianu, w środku pusta, jakby coś tam miało być włożonone, a na jej zewn. części jest apteczka.
I teraz moje pytanie do Was, jak sprawdzić czy moje Polo ma CZ, czy nie? Dodam, że we wszystkie drzwi wchodzi wiązka przewodów (2 twarde kable), ale nic poza tym.
Z informacji dodatkowych, klapka od wlewu paliwa widać, że jest przygotowana pod zamykanie, ale jakby brakowało w niej jakiegoś elementu.
Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu czy jest CZ i jak ten temat ugryźć. A może szukałem pompy w złym miejscu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.