6N2 turzol

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

czym to sie je...

internetem i srodkami. Trzeba troche poczytac kupic sprzet i probowac. :)

efekt jak go pacniesz jakąś fajną carnaubą będzie miodny
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Wojciechu""]

efekt jak go pacniesz jakąś fajną carnaubą będzie miodny[/quote]

Początkowo jednak chce wejść w świat sealantów Zaino. Daje po kieszeni ale stawiam na trwałość i genialny wet look. Czarny to wdzięczny kolor do "pokazania się" , zawsze na czarnym widać najlepiej efekt dobrego wosku/sealanta
Znudzi się, to będzie coś na carnaubie - na 99% Victoria Concours bo głębie koloru podkręca obłędnie, a kosztuje nie wiecej niż 200zł:)

Tutaj Victoria na czarnej Audioli
http://www.detailingworld.com/forum/sho ... p?t=106430
Awatar użytkownika
BaTuS
2fast...
Kontakt:

Post autor: BaTuS »

ja tez chce :crazy:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""turzol""]Tutaj Victoria na czarnej Audioli
http://www.detailingworld.com/forum/sho ... p?t=106430[/quote]
na granatowej :victory:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Dzisiaj dokonałem w końcu zamówienia na brakujący element układanki czyli podłogę w kolorze kremowym.
Dało mocno po kieszeni (wys. kurs €) ale nie ma szans zdobycia tej wykładziny na rynku wtórnym.
Czekam aż ASO ściągnie ją z niemieckich magazynów w Wolfsburgu ;)
Poza tym domówiłem masę drobnicy - jak plastiki maskujące ster. lusterek, ramki elektr. szyb, uchwyty drzwi itp. wszystko w kolorze beige . Ważne, że nowe, lśniące i pachnące :)
Dodatkowo jedzie do mnie jeszcze jeden frykas z wnętrza, którego upolowałem w używce ... update soon
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jote$ »

Artur - Ty chyba worek złota dałeś za to :D:D ajjjj gratki gratki
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Jote$""]Artur - Ty chyba worek złota dałeś za to :D:D ajjjj gratki gratki[/quote]

wnętrze musi byc 100% ori .
Nie wyobrażam sobie podłogi czy podsufitki poklejonej przez pana Mietka materiałem, który nijak przypomina oryginalny. Już to przerabiałem, dziękuje postoje :)

Jeszcze 4 elementy - podsufitka, pasy, uszczelki drzwi 2szt., tapicerka klapy i będę szczęśliwy. Tylko te 4 teile = średnia krajowa brutto, ale ja dam radę :)
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jote$ »

no kto ma dać rade jak nie Ty :butcher: :butcher: :butcher: hehe

ojjj bede musiał to wnetrze obejrzeć na żywo, ojj czuje ze jak poskładam polo to zawitam w Twoje strony ;)

I tak jak mowisz, ja też nie uwazam z korzystania z usług pania Mietka hehe
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Victoria rzeczywiście daje rade, pytanie co lezy pod nia dla uzyskania az takiego efektu

sealanty - widze po sobie, maja jedna paskudna ceche... sa tylko sealantami wiec maskuja problem a nie eliminuja go

ja nalozylem wczoraj na bok Carnaube natty's [75pln] i efekt jest owszem swietny, wyszlo pieknie ziarno, ale pomimo mycia szamponem NXT 2.0 meguiar'sa za pomoca rekawicy meguiarsa, potem suszenia silikonowa lapka i water magnetem nadal pojawiaja sie tzw swirle... nie wiem czy ja cos zle robie, mam dostep do karchera na rope i sile wiec juz mocniejszych nie ma, dokladnie plukam auto ale mimo wszystko tym kurzem sie trze po aucie... owszem woskowanie maskuje 85% ale 15% wstretnych pojedynczych rysek zostaje. Boje sie troche sam to poprawiac, zwlaszcza ze mam tough seal juz na aucie... niestety ale do roboty mam 11 km, z czego 5 po topiacym sie asfalcie zasypanym zwirem i piachem... nie poprawia to efektu niestety. Wet look jest OK, w porownaniu do tego jak to auto wygladalo po zaupie a teraz to jest w ogole inny kolor, ale jeszcze dluga droga przede mna ;(

czym zapackac czarne skorzane fotele zeby wyrownac i pokryc zagiecia skory tam gdzie sie odbarwila?
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

[quote=""Wojciechu""]czym zapackac czarne skorzane fotele zeby wyrownac i pokryc zagiecia skory tam gdzie sie odbarwila?[/quote]
kiedys interesowalem sie renowacja skóry meblowej, bo mialem duzy skórzany fotel do komutera troche zniszczony, firmy zajmujące sie renowacja skor maluja skóre, przez co uzyskuje ona ten sam kolor wszedzie, mysle ze zalamania skóry tez by zmieniły kolor
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Wojciechu""]Victoria rzeczywiście daje rade, pytanie co lezy pod nia dla uzyskania az takiego efektu[/quote]

Zapewne pod woskiem mamy idealnie przygotowaną powierzchnię. Glinka, korekta lakieru, przed nałożeniem wosku zapewne stosowany był cleaner - czy dedykowany od Victorii ? - tego nie wiem.
Zawsze zalecam przed woskowaniem dokładne wyczyszczenie lakieru za pomocą cleanera. Megsowy DC1 jest jednym z tańszych. Cleaner oczywiście wcieramy w lakier najlepiej aplikatorem z mikrofibry aż do zniknięcia produktu. Podczas wcierania można usłyszeć charakterystyczne skrzypienie lakieru - to znak, że powierzchnia lakieru jest przygotowana na położenie wosku

[quote=""Wojciechu""]ja nalozylem wczoraj na bok Carnaube natty's [75pln] i efekt jest owszem swietny, wyszlo pieknie ziarno, ale pomimo mycia szamponem NXT 2.0 meguiar'sa za pomoca rekawicy meguiarsa, potem suszenia silikonowa lapka i water magnetem nadal pojawiaja sie tzw swirle... nie wiem czy ja cos zle robie, mam dostep do karchera na rope i sile wiec juz mocniejszych nie ma, dokladnie plukam auto ale mimo wszystko tym kurzem sie trze po aucie... owszem woskowanie maskuje 85% ale 15% wstretnych pojedynczych rysek zostaje. [/quote]

Powodów powstawania nowych swirlsów w Twoim przypadku może być mnóstwo:
- słabe opłukanie auta przed myciem zasadniczym
- źle lub wcale nie płukana rękawica podczas mycia - używasz metody na 2 wiadra?
- jeżeli nie była użyta glinka do lakieru to zanieczyszczenia lakieru mogą się teraz dać we znaki i po prostu szorujesz sobie nimi po lakierze
- silikonowa łapka to zło - używaj tylko ręcznika do osuszania i najlepiej w twoim przypadku będzie jeśli WM użyjesz wilgotnego a nie suchego.

[quote=""Wojciechu""]
czym zapackac czarne skorzane fotele zeby wyrownac i pokryc zagiecia skory tam gdzie sie odbarwila?[/quote]

lederzentrum.pl - chłopaki mają ogromną wiedzę nt. skór. Dobiorą Ci barwnik i pokierują co i jak.
Ja oddaje do nich fotel kierowcy do renowacji , sam nie ogarnę a wiem że to profesjonaliści i fotel po powrocie z kuracji będzie jak nowy
Z resztą ich zestawy do skór samochodowych są dostarczane do ASO VW/Audi więc powinieneś mieć z nimi styczność :)

kilka filmów z ich kanału YT:
http://www.youtube.com/user/LederzentrumPL#p/u
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

[quote=""turzol""]Powodów powstawania nowych swirlsów w Twoim przypadku może być mnóstwo:
- słabe opłukanie auta przed myciem zasadniczym
- źle lub wcale nie płukana rękawica podczas mycia - używasz metody na 2 wiadra?
- jeżeli nie była użyta glinka do lakieru to zanieczyszczenia lakieru mogą się teraz dać we znaki i po prostu szorujesz sobie nimi po lakierze
- silikonowa łapka to zło - używaj tylko ręcznika do osuszania i najlepiej w twoim przypadku będzie jeśli WM użyjesz wilgotnego a nie suchego. [/quote]
Płukam karcherem wodą w temperaturze 40stopni z cisnieniem 160atm wiec nie ma bata ze jest za malo, bo plukam 5-8 minut.
Rekawice plukam, ale musze si ebardziej przylozyc, ie myje na dwa wiadra po kazdym wytarciu rekawice plukam pod kranem.
Wiem wlasnie ze zle robilem z WM ze byl suchy...

dzis wlasnie wyladowal na moim biurku degreaser - cleaner pod wosk. Co do glinki, co sadzisz o zestawie sonaxa? jest to cos warte?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Przyszła paczka z DE a w niej nowa oryginalna wykładzina podłogi w kolorze kremowym
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Work in progress :)

ObrazekObrazek

Completed
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jutro większa partia zdjęć z ukończonego swapa wnętrza
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Dajesz Panie, dajesz :D Czekam na foty gotowego wnętrza :vinsent:
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

majątek teraz :bow: jakie elementy beda jeszcze bezowe?
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”