[quote=""Wojciechu""]Victoria rzeczywiście daje rade, pytanie co lezy pod nia dla uzyskania az takiego efektu[/quote]
Zapewne pod woskiem mamy idealnie przygotowaną powierzchnię. Glinka, korekta lakieru, przed nałożeniem wosku zapewne stosowany był cleaner - czy dedykowany od Victorii ? - tego nie wiem.
Zawsze zalecam przed woskowaniem dokładne wyczyszczenie lakieru za pomocą cleanera. Megsowy DC1 jest jednym z tańszych. Cleaner oczywiście wcieramy w lakier najlepiej aplikatorem z mikrofibry aż do zniknięcia produktu. Podczas wcierania można usłyszeć charakterystyczne skrzypienie lakieru - to znak, że powierzchnia lakieru jest przygotowana na położenie wosku
[quote=""Wojciechu""]ja nalozylem wczoraj na bok Carnaube natty's [75pln] i efekt jest owszem swietny, wyszlo pieknie ziarno, ale pomimo mycia szamponem NXT 2.0 meguiar'sa za pomoca rekawicy meguiarsa, potem suszenia silikonowa lapka i water magnetem nadal pojawiaja sie tzw swirle... nie wiem czy ja cos zle robie, mam dostep do karchera na rope i sile wiec juz mocniejszych nie ma, dokladnie plukam auto ale mimo wszystko tym kurzem sie trze po aucie... owszem woskowanie maskuje 85% ale 15% wstretnych pojedynczych rysek zostaje. [/quote]
Powodów powstawania nowych swirlsów w Twoim przypadku może być mnóstwo:
- słabe opłukanie auta przed myciem zasadniczym
- źle lub wcale nie płukana rękawica podczas mycia - używasz metody na 2 wiadra?
- jeżeli nie była użyta glinka do lakieru to zanieczyszczenia lakieru mogą się teraz dać we znaki i po prostu szorujesz sobie nimi po lakierze
- silikonowa łapka to zło - używaj tylko ręcznika do osuszania i najlepiej w twoim przypadku będzie jeśli WM użyjesz wilgotnego a nie suchego.
[quote=""Wojciechu""]
czym zapackac czarne skorzane fotele zeby wyrownac i pokryc zagiecia skory tam gdzie sie odbarwila?[/quote]
lederzentrum.pl - chłopaki mają ogromną wiedzę nt. skór. Dobiorą Ci barwnik i pokierują co i jak.
Ja oddaje do nich fotel kierowcy do renowacji , sam nie ogarnę a wiem że to profesjonaliści i fotel po powrocie z kuracji będzie jak nowy
Z resztą ich zestawy do skór samochodowych są dostarczane do ASO VW/Audi więc powinieneś mieć z nimi styczność
kilka filmów z ich kanału YT:
http://www.youtube.com/user/LederzentrumPL#p/u