[quote=""Paffcio""]Gonia zadnej filozofii w polerce nie ma, trzeba "tylko" troche czasu, chęci i CIERPLIWOŚCI
najpierw traktujesz felgi preparatem do usuwania starych powłok lakierniczych - SCANSOL sie nazywa, mozesz go kupic w kazdej mieszalni lakierów samochodowych w puszcze litrowej bądź mniejszych...
nakladasz na felgi, lakier sie łuszczy, po usunieciu lakieru traktujesz felgi kolejno papierami ściernymi i wodnymi od największej gradiacji do tych najdrobniejszych wodnych, jak dojdziesz to wodnego 2000 to juz po tym będziesz widziala swoje odbicie w feldze, nastepnie polerka maszynowa bądź jak kto woli ręczna pasta AUTOSOL do polerowania aluminium

[/quote]

już widzę swoje odbicie w feldze

cierpliwości mi nie brak, także powoli mam nadzieję dojdę do wymarzonego efektu i będę się mogła pochwalić swoją pracą. Paweł dziękuję za jasne i czytelne objaśnienie sprawy

Powiedz mi jeszcze proszę ile rodzai papierów trzeba kupić- grubość?mniej więcej? i jaka jest cena tego scansolu? Pozdrawiam
Już doczekać się nie mogę jak będę mieć urlop i zabiorę się do pracy przy moich borbetkach