[6R] Ceny I przeglądu gwarancyjnego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

Dokładnie tak, jak kupiłeś od kogoś prawie nówkę to gwarancja jest od momentu zakupienia samochodu przez tamtą osobę. Dajmy na to kupił tamten poprzedni właściciel 17.09.2012 samochód a Ty odkupiłeś od niego 18.11.2013 to gwarancja jest liczona od 17.09.2012

PozdraVWiam :wave:
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Płynu mozesz sobie sam dolac,przeciez nie musisz im sie chwalic ze dolewales,o ile ubytek nie jest znaczny.Gwarancje mozesz przedluzyc,tez o to pytalem bo przy kupnie nie bralem poniewaz taka gwarancja budzi watpliwosci z tego wzgledu ze to nie jest juz producenta a firmy ubezpieczeniowej,a jak wiadomo ubezpieczyciel moze zawsze cos podwazyc i z naprawy nici.Odnosnie serwisowania w ASO to jest tak zwana ,,dobra wola producenta'' po uplywie gwarancji i najczesciej obowiazuje do 36 miesiecy o ile wykonujesz wszystko w czasie w ASO,noi gwarancja dozywotniej mobilnosci przedluzana co 2 lata.Sam zdecyduj czy bedziesz serwisowal w ASO,nie jest to tania sprawa,po 3 latach przeglad podstawowy+wymiana plynu ham.+przeglad rejestracyjny i do tego jak sie zbiegnie w czasie dochodzi jeszcze przeglad okresowy :)
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: R0w3rs »

Gwarancje mozesz przedluzyc,tez o to pytalem bo przy kupnie nie bralem poniewaz taka gwarancja budzi watpliwosci z tego wzgledu ze to nie jest juz producenta a firmy ubezpieczeniowej,a jak wiadomo ubezpieczyciel moze zawsze cos podwazyc i z naprawy nici
A wykupiłeś ją w końcu czy zrezygnowałeś? Właśnie wiem że to firmy ubezpieczeniowej i zastanawiam się czy warto w ogóle
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Nie kupowałem z racji tego ze mój silnik to 1.4,jak bym miał tsi to może bym się zastanowił.
P
Pau
Newbie
Newbie

Post autor: Pau »

Witam Wszystkich

W ostatnich dniach moje Polo też przeszło pierwszy przegląd. Widzę, że dawno nikt nie umieszczał tutaj obecnych cen, więc mała aktualizacja z mojej strony.

Przegląd robiłem w Łodzi, co ciekawe przed przeglądem wysłałem zapytanie do 3 serwisów w mieście i rozpiętość cen była ogromna, od około 500 zł do 1000 zł za te same czynności. Najlepszą ofertę przedstawił serwis przy salonie, w którym kupowałem samochód dlatego bez wachania zdecydowałem się zrobić przegląd właśnie tam. Na przegląd przyjechałem z własnym olejem, co nie było dla nikogo problemem, a filtry brałem z ASO.

Podane ceny są cenami brutto z uwzględnieniem 10% rabatu

Filtr powietrza (sam chciałem aby wymienili)- 97,22 zł
Filtr oleju - 47,40 zł
Wkład filtra (jeśli dobrze rozumiem to jest to filtr kabinowy) - 96,37 zł
Uszczelka - 8,12 zł
Śruba - 9,65 zł
Robocizna - 227,70 zł

Całościowo wyszło 486 zł + własny olej

Dodatkowo przestawili mi cykl wymiany oleju z 30k km na 15k km.
P
PawelSiedlarekCastrol
Newbie
Newbie

Post autor: PawelSiedlarekCastrol »

sPoOn pisze: Wiesz co, ja zakupiłem 5 litrowych butelek SLX i dałem to ludziom z ASO. Po wymianie oddali mi jedną nienapoczętą i jedną z odrobiną oleju na dnie więc wychodzi na to, że jakieś 4 litry niecałe.

Pozdrawiam
Dzień Dobry! Dziękujęy za zaufanie do produktów Castrol! W nawiązaniu do dyskusji, jeśli nasze produkty posiadają wymagane przez producenta normy - mogą być stosowane podczas serwisów gwarancyjnych. Odpowieni produkt, do danego pojazdu można znaleźć na naszej stronie internetowej lub napisać do mnie na priv- chętbie pomogę cos dobrać- nie chcę tutaj, żeby nie było reklamy- z przyjemnościa pomogę we wszelkich kwestiach technicznych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”