[quote=""Witek6935""]nie wiem czy były wymieniane wcześniej.[/quote]
Pewnie były

Kiedyś gdzieś czytałem że maksymalna ich żywotność to 70-80 tys. Chociaż w sumie to nie jest żadna reguła bo moje np. wytrzymały (od nowości) ponad 110 tys. km
Jeśli chodzi o gumkę do stabilizatora o średnicy 18 mm to na pierwszy montaż szły gumki o nr katalogowym: 6Q0411314N. Z dniem 01.11.2007 wycofano je z obiegu a na ich miejsce wprowadzono gumki o nr katalogowym 6Q0411314R. Informacja za Etką.
Jutro będę wymieniał u siebie owe gumy więc sprawdzę czy rzeczywiście jest tak jak podaje Etka.
Nowe kupowałem w ASO, płaciłem po 13,63 za 1 szt. Mierzyłem średnice otworu w gumach i mają otwory o średnicy 18mm.
Rzeczywiście te gumy są posypane jakimś białym proszkiem. Mi osobiście kojarzy się ten proszek, z rozdrobnionym woskiem świeczki
[quote=""Witek6935""]Kupując w ASO dostaniesz gumki z proszkiem idealnie dopasowane do Twojego samochodu. Kupując zamiennik, dostaniesz gumkę na Ø20 z jakąś dziwną tulejką, która potem puka, bo stabilizator przez nią ślizga się i chodzi prawo-lewo.
Nie żebym był jakiś zwolennikiem zakupów w ASO - wręcz przeciwnie, ale w tym przypadku to chyba słuszny wybór. Nie kupuj byle czego, bo to nie ma sensu.[/quote]
Zgadzam się w 100% :-D