86C2F - gall_anonim

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Ja tam zadbane polo to zawsze wpuszczę, inna sprawa że moje polo od paru miesięcy stoi i nie mam jak :grin:
Osobiście to bym zrezygnował z tych borbetów, i rozejrzał się za jakąś starszą felgą. BBS RA chociażby, tanie są bardzo, a pasują do 86 duużo bardziej.
Awatar użytkownika
gall_anonim
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gall_anonim »

Dzięki za słowa pochwały ;) no cóż, najlepiej, jak ma się znajomego mechanika, lub w rodzinie. Akurat te Borbety mi się podobają, szukałem wtedy bbs 13" ale akurat trafiły się te fele w dobrej cenie, właściwie, to po cenie złomu. Brakuje mi tylko dwóch kapselków. Ale w przyszłości mam zamiar dokupić bbs ra 13", tak by w pełni był to oryginał. Na razie mam ważniejsze wydatki ;)

Kupiłem komplet opon Uniroyal ms plus 77 155/70/13. Mam nadzieję, że będą tak dobre, jak komentarze w internecie. ;)

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

[quote=""gall_anonim""]Kupiłem komplet opon Uniroyal ms plus 77 155/70/13. Mam nadzieję, że będą tak dobre, jak komentarze w internecie. ;)
[/quote]

Nie będą zbyt baloniaste?
Awatar użytkownika
gall_anonim
Raczkujący
Raczkujący

Zapomniałem dodać, że to zimówki, więc dobrze, żeby była wyższa i węższa. :) Według wklejki w bagażniku przewidziane opony do niej to 155/70, lub 145, z tego, co pamiętam. Na wyższych jeździ się bardziej komfortowo, a to ważne na naszych drogach. :angry:
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adamrychu »

155/70 r13 są idealne do polo na zimę. Ja na takim rozmiarze co zimę śmigam i jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
gall_anonim
Raczkujący
Raczkujący

Nowy nabytek ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Od razu radzę odkleić nalepki VW i przykleić je na porządnie poxipolem np. Pod wpływem wody standardowy klej puszcza :angry2:
Awatar użytkownika
gall_anonim
Raczkujący
Raczkujący

wydają się być porządnie przyklejone, brat już chwilę na nich jeździ i żaden nie odpadł ;)
Dzisiejsze zakupy:
Obrazek
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Podoba mi się polóweczka. Szkoda, że nie ma listew :/ Jaki koszt tylnych hamulców ??
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

kraft nie najlepszym wyborem niestety
Awatar użytkownika
gall_anonim
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""iJopek""]Szkoda, że nie ma listew :/ Jaki koszt tylnych hamulców ??[/quote]
Masz na myśli sierpy? ;) bębny 90 zł, szczęki 28 zł i sprężynki 21 zł.

[quote=""Marcin86c""]kraft nie najlepszym wyborem niestety[/quote]
Fakt, Kraft najlepszą firmą nie jest, ale to autko nie ma nawet 50 KM, więc kupowanie drogich hamulców na tył nie ma zbyt dużego znaczenia, a i tak będzie lepiej, niż było. Wcale nie chodzi o to, że oszczędzam na siłę, bo tak nie jest. Bezpieczeństwo jest najważniejsze. :piwo:
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Tak chodziło mi o te na błotniki, ja jeszcze bębnów nie muszę kupować, wystarczy przetoczyć ;) Nie trzeba kupować brembo od razu, nie rozpędza się ona do 200 km/h
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""gall_anonim""]to autko nie ma nawet 50 KM, więc kupowanie drogich hamulców na tył nie ma zbyt dużego znaczenia[/quote]
[quote=""iJopek""]Nie trzeba kupować brembo od razu, nie rozpędza się ona do 200 km/h[/quote]
takim tokiem myślenia, trzeba było kupić wszystko co najtańsze, zamontować byle jak i postawić na krzywych felgach z oponami nalewkami.
Akurat o hamulce warto zadbac, a w przypadku 86c2f brembo nie jest wiele droższe od krafta.
Awatar użytkownika
Wojciechus

Post autor: Wojciechus »

Kraft ma tylko jedną zaletę - nie pyli ;) Przynajmniej ten co ja miałem nie pylił. Kilka zł drożej mamy ATE, które się super sprawdza zarówno na przedzie jak i na tyle w 86c2f.
Awatar użytkownika
gall_anonim
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Marcin86c""][quote=""gall_anonim""]to autko nie ma nawet 50 KM, więc kupowanie drogich hamulców na tył nie ma zbyt dużego znaczenia[/quote]
[quote=""iJopek""]Nie trzeba kupować brembo od razu, nie rozpędza się ona do 200 km/h[/quote]
takim tokiem myślenia, trzeba było kupić wszystko co najtańsze, zamontować byle jak i postawić na krzywych felgach z oponami nalewkami.
Akurat o hamulce warto zadbac, a w przypadku 86c2f brembo nie jest wiele droższe od krafta.[/quote]
Czytaj ze zrozumieniem. Na bezpieczeństwie tak jak pisałem nie wolno oszczędzać, ale jak sam wiesz główna siła hamowania skupia się na przodzie, więc to, czy kupię krafta, czy brembo na tył nie ma zbyt dużej różnicy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”