GTI by el_nińo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

Witam ponownie :) Generalnie jestem pochłonięty zakupionym domem ale udało mi się w między czasie coś ogarnąć :D
W tyg pojawiły się fotele od audi TT 2012 :D Musiałem po nie pojechać kawałek ale cena 250 ojro była dość kusząca :D

Obrazek

Generalnie są w super stanie aczkolwiek są miejsca gdzie przydało by się im jakieś dobre spa ;)
Co się okazuje a nad czym wcześniej nawet się nie zastanawiałem to fakt że fotele są w pełnej elektryce :D
Z jednej strony się cieszę bo jak uda się podłączyć to będzie niezły bajer tylko martwi mnie właśnie samo podłączenie :(
Czy ktoś jest w stanie mi poradzić coś ?? Jakieś ori wtyczki czy jak za to się zabrać ?? Wiadomo że bez elektryka się nie obejdzie ale wolałbym żeby było to zrobione jak ori a nie samoróbka ;)

Co do hamulców jest problem bo myślałem że już dawno temu je zamontuje i zrobię spokojnie przegląd (do 7 marca) ale zawsze musi być pod górkę. Ostatnie wieści jakie dostałem to problem z przednimi adapterami które musiały być robione na nowo bo zacisk nie siedział centralnie. Dzisiaj miały być odebrane i sprawdzone czy jest ok ale nie dostałem informacji żadnej. Tył ma niby zostać wysłany na bank w poniedziałek i mam nadzieje że razem z przodem bo jak nie to będzie lipa. Przegląd w NL nie jest jak w PL i raczej z tymi hamulcami nie przejdzie :/ zobaczymy jak to się skończy.
el nińo
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

sztos !
Obrazek
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

[quote=""el nińo""] 250 ojro [/quote]

Cooooooooooooooooooooooo?!?! :shock: :shock:
Myslalem ze fotele z takiego rocznika jeszcze full electric to koszt rzędu 1,5k ojro, mocny zakup :bow:

Co do wtyczek na pewno da się w aso kupić ori, czy to z TT czy 6n2, i odpowiednio przelutować kable, znajdziesz oznaczenia pinów w wtyczce i jakoś to ogarniesz z pomocą elektryka :D
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Kuba, adik300i tak myślałem że trafiłem okazję :crazy:
trochę wisiało ogłoszenie i koleś systematycznie opuszczał aż doszło do 250 :D
Jak uspokoję się z ogarnianiem chaty to zobaczę za tymi wtyczkami w aso, może nie będzie tak drogo :)
Teraz czekam na hamulce które muszę jak najszybciej zamontować :roll:
el nińo
Awatar użytkownika
kondiii
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kondiii »

fotele rozp.... totalny.Mega wyglądają :oki:
Awatar użytkownika
tomcho666
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomcho666 »

Te fotele są mega, wpasuj je i chwal się fotami, bo aż się doczekać nie mogę. :D
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

kondiii, tomcho666 dzięki :)
Fotele chcę je zamontować jak najszybciej ale ciężko jest znaleźć kogoś kto to zrobi póki co a sam wiadomo że nic nie zrobię :(
Na chwilę obecną czekam na hamulce bo cały czas byłem zwodzony i dopiero napisanie na forum vw zone w temacie "apsika" poskutkowało że w końcu postanowił mi to wysłać :angry2: Póki co mam tył, a przód + przewody i płyn wg tracking'u powinny być w poniedziałek. Mam nadzieje że wszystko dojdzie jak trzeba bo dawno tak się nie wku** na kogoś :commando:
Wczoraj w końcu porządnie wyczyściłem polo w zakamarkach, pod listwami dachowymi itp bo wszędzie był zielony syf :/

Co do hamulców tył jak wcześniej pisałem jest od golfa 4 r32, a przód w końcu się dowiedziałem i będzie to zacisk z Clio RS, do tego tarcza pływająca z Abartha 500, klocki tak samo :)

Kilka świeżych fotek:
1. Zaciski + tarcze i klocki tył
Obrazek

Obrazek

Obrazek

2. Polo w śniegu kilka tyg temu :)
Obrazek

3. I jak się wczoraj okazało do polo wszystkiego nie zmieszczę :shock:
Obrazek

Kupiłem tez ostatnio sprzęt do zawijania rantów nadkoli :)
Obrazek
el nińo
Awatar użytkownika
Robson_94
Początkujący
Początkujący

Post autor: Robson_94 »

Bardzo ładne polo :) Jest dobra baza i konkretne plany :)
Będę tu zaglądał ;)
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Robson_94 dzięki :)
Plany może i są ale chyba nie wyrobię się ze zmiana koloru :( meble do domu okazały się ważniejsze ;) ale zobaczymy jak to będzie.

Dzisiaj przyszła wyczekiwana paczka :blush2:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety nie może być wszystko ok, brak płynu za który zapłaciłem to jakiś żart :butcher: Jest też jedna część uszkodzona ale to nic ważnego i może uda się to ogarnąć . Montaż planuje za dwa tyg. bo w piątek jadę na świeta do Polski.
el nińo
Awatar użytkownika
kondiii
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kondiii »

Konkret hebel.Wczoraj mierzyłem do siebie ale Rs i 4Tłoki nie współgrają ze sobą :[.Czekam na więcej fotek.Mega dobrą robotę robisz :)
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

kondiii nie chwal dnia przed zachodem słońca :P
Mam nadzieje że z moimi felgami zmieści się jakoś :) na szczęście felga z rantem mi nie grozi więc nie będę miał tego problemu co Ty ;)
el nińo
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

A ja bardziej czekam na foty z wnętrza niż hebli :P chce zobaczyć jak te siedzenia będą wyglądały, na pewno sztos :oki:
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Dzisiaj nadszedł dzień montowania hamulców :)
Efekt to pasujący przód ale zacisk jest idealnie z ramionami felg więc najpierw muszę zamontować dystanse (będą w następnym tyg)
Z tyłem miało być łatwiej ale jak się okazuje jarzmo jet za grube i w ogóle to nie pasuje :crazy: Dzwoniłem już do Apsika i będziemy to ogarniać w połowie maja jak będę w Polsce.

Obrazek

Na tył nie będę miał osłon więc przycieliśmy ori , zeszlifowali i pomalowali na czarno żeby jakaś rdza się nie pojawiła .

Obrazek

Następnie zająłem się lampami bo kiepsko wyglądały
Przed :
Obrazek

Po:
Obrazek

Pomalowałem tez osłonę kolektora bo strasznie wyglądała :/
Obrazek

No i na końcu mała przymiarka foteli :mrgreen:
Na żywo jest kosa :beach: ale niestety z tylnej kanapy nic nie będzie jak się okazuje bo jest dużo za wąska :crazy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tej sytuacji chyba będę obszywał ori kanapę jak znajdzie się ktoś kto zrobi w tym samym wzorze i kolorze :(

No i na koniec zagadka jaką jest przedni zderzak :shock: czyżby był nie ori a polo po przygodach ??

Obrazek

Jestem też ciekaw czy da się jakoś "odnowić" kratki w zderzaku bo są wypłowiałe ?? Ktoś ma jakiś patent może ??
el nińo
F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

Chłopaki niby plastiki ''odnawiają'' opalarką.. co do zderzaka chodzi o ślady przy miejscach na atrapę czy na co konkretnie skupić uwagę, że myślisz o dzwonie?
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Tak właśnie też kiedyś słyszałem ale trochę się boję żeby nie zniszczyć :boredom:
Co do zderzaka to chodzi mi o te dziury na atrapę które wyglądają na wycięte ręcznie :(
el nińo
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”