Z zdjęciem starego nie było problemów.
Najgorzej było założyć nowy. Lekko rozcinałem kątówką końcówkę pomimo że była fabrycznie rozcięta. Stary też był nacinany aby wszedł.
Dla ciekawskich napiszę że zdejmując stary najpierw odkręcamy obejmę na łączeniu. U mnie poszło bardzo gładko bez wysiłku ją odkręciłem.
Następnie ściągamy przedni zaczep . Teraz trzeba się przyłożyć aby rozłączyć tłumik końcowy ze środkowym. Ciężko było ale udało się.
Następnie ściągamy przesuwając go do przodu auta z tylnego zaczepu. Wyciągamy do tyłu samochodu.
Nowy wkładamy w odwrotnej kolejności. Również jest bardzo ciężko założyć na rurę środkowego ale udało się. Później aby nabić pomagamy sobie młotkiem. Zbyt mało miejsca pod autem powoduje trochę trudności . Na koniec zakładamy obejmę i skręcamy. Gotowe.
Nie mam kanału więc wszystko robiłem na leżąco pod autem. Trochę nie wygodnie ale zaoszczędziłem parę złotych .

Odmę odkręciłem od góry. Wypłukałem ją w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Później jeszcze w benzynie i osuszyłem. Cienką warstwą sylikonu uszczelniłem mocowanie.