WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""majkel0908""]Myślę że dobre będą głośniki u-Dimension Element Comp 6 http://allegro.pl/u-dimension-el-comp-6 ... 60752.html. Cena w miarę ok. Pod radiem też da rade Na wielu forach CA chwalone[/quote]

A pod wzmacniaczem zagrają naprawdę dobrze.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
b
blaem
Newbie
Newbie

Post autor: blaem »

a cos jeszcze moglibyscie polecic? Helixy, albo hertz odpadaja?
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

To ja jeszcze wtrącę a od pb wyżej są lepsze te u-Dimensiony EL Comp 6? ;)
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

[quote=""Gulunio""]To ja jeszcze wtrącę a od pb wyżej są lepsze te u-Dimensiony EL Comp 6? [/quote]

Za bardzo nie miałem okazji tego sprawdzać bo tak naprawdę to mam zamiar zrobić w swoim aucie porządne CA. Ale przeglądając fora CA to bardzo dużo osób poleca głośniki u-Dimension EL Comp 6. Myślę że w wytłumionych drzwiach i pod jakąś starszą alpiną albo innym klasykiem dają rade. Na początek sam będę robił coś na ten wzór. Bo narazie moje CA to jakaś padaka :)
[quote=""blaem""]
a cos jeszcze moglibyscie polecic? Helixy, albo hertz odpadaja?[/quote]
pod radio to mocowo Helixy b62C i te Element Comp 6 :grin:
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Wczoraj właśnie sam się zastanawiałem nad tym Pioneerem. Żaden ze mnie audiofil i czy wystarczy.
W sumie ma wszystko to czego bym potrzebował :niewiem:

edit:
No dobra problem rozwiązany. Jest inna jednostka.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

Sorki, że odświeżam temat. Czy ktoś z wykonujących tego moda może wrzucić jakieś zdjęcie? Mam jeszcze pytanie odnośnie montażu samego głośnika. Głośnik przykręca się do tapicerki czy do drzwi? Jeśli to tapicerki to czy nie chodzi z głośnikiem cała tapicerka?
POLO ! i jedzie się lepiej
g
guesswhosback
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: guesswhosback »

byczynho do przykręcenia głośników potrzebujesz mocowania które są przykręcane do drzwi. Jeśli chodzi o wycinanie ja zrobiłem na patencie. Kupiłem całe boczki lekko poturbowane ale z kieszeniami za dobre pieniądze. Wykręciłem z nich wszystko i przyłożyłem do swojego (bez wycięcia na glośnik) boczek z wycięciem na głośnik i ciach ;p
http://www.myspace.com/mrtyno

"nie dla tych których guru to szef radia józef
a premier to tylko tusk kaczyński czy buzek"

Obrazek
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

witam, chce zrobic naglosnienie w swojej a3, moze ktos odpowie mi na pewne pytania. Nie chce za bardzo ingerowac we wnetrze i chce zeby pozostalo funkcjonalne. Chciałbym się zmieścic w 3 tys. Chce zainwestowac w kable i wygłuszenie, zeby pozniej ewentualnie zmieniac tylko sprzet grajacy.

System widze tak:
1. wytlumienie drzwi
2. glośniki na przod odseparowane 13cm
3. głośniki dwudrożne 16cm w tylne boczki drzwiowe
4. sub do nadkola
5. monoblock do suba
6. i jakis wzmak albo dwa do glosnikow na przpdzie i tyle

i teraz pytania:
1. warto inwestowac w Dynamat? czy moze cos podobnego i tanszego?
2. na allegro sa dostepne takie: DLS MS5A, HERTZ HSK 130, PHASE AUDIOPHILE FIVE. Czy sa cos warte? warto placic za dls 900zl? czy te 13 w polaczeniu z dwudroznymi 16 z tylu i subem w bagazniku nie beda odstawaly dzwiekiem?
3. czytalem ze focal posiada w ofercie dobre dwudrozne glosniki, z allegro moge wytypowac takie: HERTZ HCX 165
4. celuje w takie rozwiazanie: http://allegro.pl/hertz-esx-zabudowa-do ... 58989.html
mozna kupic rowniez bez glosnika i wtedy pojawia sie pytanie co tam wlozyc, głosnik 20cm. FOCAL POLYGLASS 33v1?
5. jaki wzmak do tego? jakie moce powienien miec wzmak do tego?
6. mam wzmacniacz rockford fosgate punch 300s, czy nada sie do systemu przedniego np? jaki drugi? a moze jeden wzmak czterokanałowy?

czy potrzebny bedzie kondensator?
jakie kable?
chce zeby wszystko gralo pod ori radiem audi concert, chyba ze bedzie zawodzic to wymienie na cos innego.
radio ma jedno wyjscie rca, trzeba byłoby rozdzielic sygnał na dwa lub trzy wzmacniacze, nie spowoduje to utraty jakosci sygnału?
b
blaem
Newbie
Newbie

witam,
moglibyście mi pomóc ze wstawieniem glośników w drzwi, a dokladnie chodzi o kwestie dystansow. Mam zamiar kupić glośniki z Hertza albo z u-dimension (165mm) i czy te dystanse beda do tego pasowaly > http://allegro.pl/dystanse-na-glosniki- ... 88048.html ? Chyba ze wiecie gdzie dostac takie z mdf'u. A mam polo 6n 3-drzwiowe i wczesniej nie mialem glosnikow w drzwiach, dopiero teraz po zakupieniu boczkow mam zamiar wstawic.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""blaem""]> http://allegro.pl/dystanse-na-glosniki- ... 88048.html ?[/quote]
A to nie są dystane do 6n2?? I cos małe jak na 3D. No i zamienniki. używki w dobrym stanie trafisz na allegro lub tu na forum. co ori to ori.
b
blaem
Newbie
Newbie

a z innego samochodu beda pasowaly do polo ? np. z jakiegos golfa albo octavi?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote=""czaja""][quote=""blaem""]> http://allegro.pl/dystanse-na-glosniki- ... 88048.html ?[/quote]
A to nie są dystane do 6n2?? [/quote]
To są od 6N2.
[quote=""blaem""]a z innego samochodu beda pasowaly do polo ? np. z jakiegos golfa albo octavi?[/quote]
Z tego co mi wiadomo to nie.
Obrazek
b
blaem
Newbie
Newbie

a wiesz mzoe gdzie jeszcze mozna takie rzeczy kupic ? bo na allegro nie ma nic.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""blaem""]a wiesz mzoe gdzie jeszcze mozna takie rzeczy kupic ? bo na allegro nie ma nic[/quote]
http://allegro.pl/okazja-oryginalne-glo ... 05144.html
Zadzwoń do tego użytkownika. mówił że ma i do 3D i do 5D. może cena trochę wyższa, bo za 40zł sztuka. ale z głośnikami. najwyżej głośniki sprzedasz.
b
blaem
Newbie
Newbie

wielkie dzieki za pomoc, ale szukalem na allegro pod haslem "dystanse" i nie znalazlem tej aukcji. Jeszcze raz wielkie dzieki, odezwe sie do tego chlopa;D

A zakladajac ze on sprzdalby to juz, to myslisz ze jak odstawie samochod do jakiegos sklepu z car audio, zeby mi pociagneli przewody w drzwi i zamontowali glosniki to tez znajda na to odpowienie dystanse ? czy bedzie z tym problem, bo widzialem na jakims poscie ze ktors tam mowil ze jemu wstawili dystanse z Yarisa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”