nieszczelny nawiew od strony pasażera - 86C2F

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

kolego F_ilip a co to jest to po lewej stronie trzeciego zdjecia? na samym skraju.
F
F_ilip
Newbie
Newbie

Post autor: F_ilip »

parownik od instalacji gazowej, mniemam. jesli nie to jakas inna czesc instalacji gazowej :)
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

zmocz go z weza brudpur do rozpylacza caly silnik spryskaj, dlugim pedzlem podomywaj wszytskie elementy i splucz znow z weza.
l
leszek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: leszek »

Parownik lovato podciśnieniowy a motor jak dla mnie to MH albo HZ.
Obrazek
M
MICHAL
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MICHAL »

Mam pytanko,czy wentylator od nawiewu ogrzewania z 86c pasuje (jest taki sam) do 2F?
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

u mnie to samo w trakcie jazdy na trasie ok 70 stopni na postoju dluzszym 90 i wyzej az do wlaczenia wentylatora(92-95) tyle ze u mnie na cieplo we wnatrz nie narzekam bo przy 15 stopniowych mrozach to 5 min i mam goraco... Sprawdzic wskaznik temp na desce rozdzielczej ??
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »

ten silniczek to raczej 1,1 na gaźniku - 50 KM były takie w 2f na niektóre rynki
Obrazek
L
Lenox
Newbie
Newbie

Post autor: Lenox »

Witam.
Mam taki problem, po wlaczeniu ogrzewania cieple powietrze nie dmucha ze wszystkich otworow wentylacyjnych , z tych przy oknach z prawej i z lewej strony dmucha tylko zimne powietrze . Dlaczego tak sie dzieje ?
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Tak ma byc i tyle na ten temat, nie jest to ustarka co napisales. A radze ci uzyc szukajki bo temat poruszany niejednokrotnie
Obrazek
Awatar użytkownika
rupert
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: rupert »

tu masz opisane co i jak żeby to przerobić http://vwpolo-squad.pl/nawiew_86c.html
Awatar użytkownika
piwosz_2005
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piwosz_2005 »

witam
dzisiaj przeprowadziłem właśnie taką modernizację mojego ogrzewania i wyszło że teraz w ogóle nie mam grzania. Chciałem odpowietrzyć układ i mi się to nie udało, powietrze ze wszystkich kratek leci zimne:/.
Podejrzewam że może założyłem odwrotnie rurki doprowadzające i odprowadzające płyn do nagrzewnicy, ale powiedzcie mi, czy to może być przyczyną braku ogrzewania??. Zaznaczam że wcześniej ogrzewanie było...
Pomocy bo wielkie mrozy się zbliżają a tu grzać przestało...
VW POLO 86c 1.0 KAT AAU 45 HP/ 95/91 r.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

Passlandis
przeciez napisal ze ma moda ;P a polo z 95 to poprostu skladak jest :p ja tez obstawiam na zapowietrzenie i odwrotne wezyki * z tym ze ciezko je dac na opak : ) )
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
piwosz_2005
Raczkujący
Raczkujący

no właśnie dzisiaj znowu rozebrałem cały układ, co do wężyków to faktycznie ciężko było by je "naciągnąć" aby założyć je odwrotnie, więc raczej są założone tak jak było. Musiałem zrobić sobie przerwę na rozgrzewkę bo nóg nie czuję (aktualnie minus 16)
Zauważyłem nieszczelność między całym tym ustrojstwem z zaworkiem a nagrzewnicą, przy zapalonym silniku i włączonym nawiewie trochę tamtędy bombelkowało, więc teraz suszę całą nagrzewnicę z osprzętem i uszczelnie silikonem, mam nadzieję że poskutkuje. Przy okazji będę musiał kupić kolejną piątkę płynu chłodniczego (tej zimy już trzecią :shock: )
A co do rocznika produkcji to poprzedni właściciel zrobił mnie w bambuko, co prawda w dowodzie jest wbity 1995 rok i nie ma wpisu że to składak czyli logicznie biorąc to faktycznie jest autko z roku 1995, jednak po kodzie VIN wychodzi że to rocznik 1991. Lipa po prostu no ale cóż jeździć na razie trzeba bo ma lepszego na razie kasy brak, a co najgorsze to wymiana sprzęgła się zbliża :cry:
Pozdrawiam i jak będą jakieś postępy w naprawie ogrzewania to na pewno coś napiszę, hej
Awatar użytkownika
piwosz_2005
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Passlandis""] zamiast 45KM miał wbite 54KM itd.
Czy takie cos jest w ogóle dopuszczalne?[/quote]

co do rocznika to prawda, odnośnie mocy u mnie jest tak jak być powinno czyli 45 HP, a czy to dopuszczalne?? wg mnie raczej nie, ale w Polsce wszystko możliwe
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

Passlandis
to go sciagnij bo dowod Ci wezma na kontroli :/ albo niech wbija go w dowod :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”