Tuleje tylnej belki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Dyziowaty
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Dyziowaty »

nie uderzyles nigdzie tylna osia ?? Moze belka krzywa?
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

Może być że belka krzywa, u mnie walnięte były te gumy tylnej belki i też bujało(chociaż może nie było aż tak jak u Ciebie.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: suchyshreek »

Nie no raczej nie rozważam jeszcze zakup 2 amorków i sprężyn na tył bo możliwe że już je szlak trafił bo to nie wymieniane zapewne od narodzin tego cara. Nie wiem co teraz robić;/ a jak tą belkę ogarnąć czy to krzywe czy nie? I to jest do wymiany czy da rade jakoś wyprostować?
..::: Zabawa dopiero się zaczyna :::.. d(^^)b

Obrazek
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

Ja już nie wiem. Nie udeżyć raczej nie bo preferuje raczej spokojna jazde :) A jak zobaczyć czy ta belka jest krzywa? Normalnie poziomicą? Dzisiaj byłem w sklepie no i kupiłem amorki na tył a na jutro zamówiłem sprężyny, poduche środkową od silnika no i te gumy o których o których napsiałes picksar jak to nie pomoże to nie wiem co jest ;/ ehh ;/ powiedzcie jak sprawdzić ta belkę ok? Pozdro :piwo:

Obrazek
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Belkę powinieneś mierzyć jakoś po przekątnej, czy jest w ogóle symetryczna (obierz sobie dowolne punkty). Ale przyszło mi do głowy jeszcze, że możesz mieć krzywy czop osi tylnej (http://e-autoparts.pl/catalog/czop-tylnej-p-180857.html) a nie belkę.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

Też to sprawdzę ale to jutro bo dzisiaj to juz nie mam do niego siły bo grzebałem w silniku troche ;/ jutro zamontuje nową poduche środkową, nowe amory i sprężyny, wymienie te gumy o których pisałeś no ale wcześniej zmierze tą belke czy jest ok. I dam znać co i jak.

Obrazek
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Ja bym podniósł z tyłu auto i napedził koło ile sił, tak jak napisał kolega picksar wszystko może robić krzywy czop.
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

Wiecie co, normalnie chyba pujde zaraz i to zrobie zobacze te czopy tak jak mówicie zobacze jeden jak i drugi. Jak wruce dam znać czy to to czy nie.

Obrazek
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

suchyshreek, zmieniając bębny z tyłu nabijałeś stare łożyska czy na nowym komplecie składałeś? Hamulce odpowietrzone? Może ścieżke diagnostyczną byś zrobił to na pomiarach wyjdzie co jest nie tak...
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

Byłem przed chwilą i patrzyłem tak jak mówiliście podniosłem tył no i tak (wcześniej założyłem nowe łożyska i nowe bembny, klocki były w stanie dobrym więc nie zmieniałem) lewym kołem mogłem kręcić bez żądnych problemów i nie zauważyłem żeby było biło na boki a prawe przekręciłem do połowy i stoi namęczyłem sie żęby przecisnąc i znowu poleciało połowe i znów stoi. Nie wiem jak myśłicie ale mi sie wydaje że tak jak pisał picksar i kolunio21 że to wina chyba tego czopa po prawej ;/ że jest zgięty bo na nowym bembnie i nowych łożyskach powinno iśc tak jak po 2 stronie a tu do połowy i klops;/ jak sądzicie?

Obrazek
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Zdejmij jutro kolo, bęben i będziesz wszystko wiedział. A jeszcze powiedz mi czy bicie pojawiło się zaraz po założeniu nowych łożysk? Bo czop mogłeś mieć skrzywiony wcześniej, ale luz na łożyskach kompensował (redukował) bicie.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

suchyshreek, a może tłoczek w prawym hamulcu się przycina i nie odbija szczęk od bębna?
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

:piwo: :grin: no to chyba to juz zakończyłem :grin: wymieniłem dzisiaj ten czop w prawym tylnym kole na nowy, wymieniłem poduchy popd silnikiem też na nowe, wymieniłem amorki z tyłu wraz z sprężynami no i byłem sie przejechać i powiem wam że bajka nie ma żądnego bicia ani nic.... boje sie że po przejechaniu kilku km tam sie wsyzstko ułoży i znów będzie biło ale raczej nie bo w końcu to prawie że całe nowe zawieszenie. Zobacze jutro bo jade tak ze 20 km i dam znać ale czuje że to już koniec. Dzięki wam wielkie za pomoc bo bez tym waszych pomysłów to uuuu słabo by było :this:

Obrazek
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Oby było już gites:) daj znać co i jak po jeździe.
Pozdro.
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

No i jest bajeczka co do jazdy... bujanie ustało :D Dzięki wam za pomoc. W ogóle odnosze jakies dziwne wrażenie że samochód stał sie o wieeeeele żwawszy po tej wymianie tych wszystkich podzespołów... nie wiem co jest ale no chodzi jak nie ten sam co wcześniej :D

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”