[quote=""kamilPolo""]mam pytanie czy felgi 14 175 70[/quote]
W sensie, ze z oponami 175/70R14? Mi na zawiasie -30 175/65R14 na styk wchodzi i przy 5 osobach potrafi przytrzec.
Nie ryzykowalbym. To mimo wszystko jest duzo za duze kolo - moje jest za duze o cal na srednicy, Twoje by bylo jeszcze wiecej. Lepiej poszukaj jakiegos rozmiaru zalecanego przez VW.
[quote=""mario6n""]175/65 optymalnie[/quote]
To jest rozmiar na 13. Fakt, ze jak mnie na suszarke zlapali, to sie okazalo, ze na 175/65R14 pokazuje dobrze licznik, ale te kola sa za duze.
Kupiłbym pod koniec przyszłego miesiąca jakieś alu-felgi do polówki za w miare rozsądne pieniądze, zawieszenie standard może ktoś ma coś ciekawego ? albo może polecić ;-)
mogę od znajomego kupić [450zł] takie jak na fotce , wiem tylko że to są 14" i tyle, le nie postrafie sobie jakoś wyobrazić jak będą wyglądały no i ważniejsze jakie oponki do nich dobrać - w tej kwestii jestem zielony
No właśnie jeszcze nie wiem, bo koleś który je sprzedaje nie napisał żadnych szczegółów poza tym że 14" i że rozstaw śrub 4x100. Czekam żeby podał mi wszystkie wymiary tj. ET, szerokość w calach no i wymiar otworu na piaste. Jak mi odpisze to wrzucę te wymiary na forum żebyście mi powiedzieli czy będzie "git"
Już wiem, mają ET 38, szerokość 6 cali, a srednica otworu na piastę jest regulowana pierścieniem centrującym, więc chyba będą pasowały do 6N
beda pasowała do polo 6n i ewentualnie jakie opony były by najlepsze
mysle o profilu 55, pytanie tylko jak z szerokością, coby spalanie nie wzrosło diametralnie?
Nie mniej jednak wolałem załozyc temat, coby sie upewnic czy moj tok rozumowania jest odpowiedni, bo jak wiadomo zawsze sa jakies odstępstwa od reguły.
Poza tym to co dla jednego jest rzeczą oczywista, dla drugiego os. moze juz nie byc, mowa o mnie, gdyz nie siedze w tej materii.
Reasumujac, jakbym wiedziala co sie z czym je, tematu bym nie zakładał zaśmiecając forum!
W pewnej części można się z toba zgodzić. Niemniej jednak należy SZUKAĆ podobnych wątków i je kontynuować!
Temat połączony z innym.
czaja454
Chcialem sie zapytac do mojej polowki jakie sa lepsze kola 14 czy 13 cali? chodzi mi alufelge i jakie opony do nich zeby bylo dobrze
samochod bez gleby jest