madmax - "Czortopchajka" - 28.06.2012 The End

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

Jedno z najlepszych jak nie najlepsze zestawienie kolorów, czerwono czarne, coś o tym wiem hehe
Koło bardzo dobrze tu współgra z budą, ale przydało by się jeszcze troszkę niżej :P
Działaj bo bardzo dobrze Ci to idzie :piwo:
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""madmax""]btw. mam Twój klucz do kół :P[/quote]
no właśnie czegoś mi brakowało :D, lepsze fotki zapodam jak trochę jaśniej będzie bo jak wracam po robocie to ciemnota ;)
viewtopic.php?f=56&t=28876&p=298808#p298808
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

Tył jeszcze tak 2cm by stykło ale i tak wygląda fantastycznie. Dobrze to wszystko dograłeś, jest :butcher:
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Dzięki wszystkim za pozytywne komentarze! Widzę, że koła przypadły do gustu a przecież to tylko "oklepany BBS" jak mawiają :)
Pojeżdżę jeszcze chwilę do ułożenia zawieszki, może jeszcze coś siądzie, wtedy będzie wiadomo ile opuścić na talerzykach. Następnie ustawienie zbieżności, choć teraz nie jest źle a ustawione było przy pomocy niezwykle zaawansowanego technicznie i profesjonalnego narzędzia jakim jest poziomica z Android Marketu w telefonie :crazy: Pozostaje dobór odpowiedniego dystansu pod felgę. Z wstępnych pomiarów przodu potrzebny będzie około 30mm na stronę. Na tyle mam obecnie po 20mm ale też musi być szerzej aby w miarę ładnie się to zgrało. Po tym biorę się za audio ;)
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamil88C
Swój
Swój

Post autor: Kamil88C »

6n widziane na zlocie, sporo zrobiles, ale jednak moim zdaniem dobor koloru felgi jest nietrafiony, poniewaz nie widac jej i polerowany rant duzo nie pomaga. Z frontem bedziesz cos kombinowal?
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

jak dla mnie kółko jest zaje... i na następnym sezon będe starał się zrobić coś bardzo podobnego u siebie w takiej samej kolorystyce

poza tym bardzo ładne 6n i chwała ci za to, że nie wkładasz tutaj lamp z 6n2 czy innych wynalazków, świetnie pasuje tutaj ori dymiona hella
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Kamil88C na froncie będzie jeszcze smoked. Co do koloru felg, rzecz gustu - zastanawiałem się długo nad kolorem felg, pomalowałem jedną na próbę, przymierzyłem i bardzo mi się spodobało. Rzeczywiście, trochę felga ginie ale dzieje się tak raczej w pochmurny dzień, za to w słoneczny świeci się jak psu...nos :grin:

Iceman dzięki! powiem szczerze, że lampy 6N2 przez chwilę przeszły mi przez myśl ale nie w oryginalnej formie, tylko przydymione - anyway na razie będą te.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

madmax
Zapodaj Hella Black Magic :) Zrobią robotę jak będzie smoked :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

W razie co służę pomocą ;)
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Odświeżam temat, bo się nieco zakurzył. Auto ma się dobrze. Tył zostało opuszczony na talerzykach i teraz Polo stoi tak jak chciałem. Nadal szukam niespiesznie odpowiedniego dystansu na przód i tył, żeby wypchnąć bardziej kółeczka ale przez myśl przeszła mi też sprzedaż kompletu felg po sezonie i wymiana na coś szerszego ale zobaczy się.

Z nowości - w ostatnim czasie rozmyślałem nad delikatnym wzmocnieniem motoru i na pierwszy ogień pod maskę trafiła wkładka Simoty. Koszt stosunkowo niski, odczułem wzrost momentu obrotowego i o to chodziło :good: Filtr można prać, więc wystarczy na lata.
Obrazek Obrazek Obrazek

Jako, że zbliża się najbardziej "lubiana" przeze mnie pora roku zebrałem się w końcu i kupiłem dywaniki gumowe do auta. Dywaniki firmy Petex, dobrze dopasowane, nie śmierdzą tanią gumą - zobaczymy jak sprawdzą się w zimie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeśli chodzi jeszcze o zimowe sprawy, jeszcze przed piknikiem w Dzierżąznej wymieniłem termostat (Wahler) i króciec (Topran). Po tym zabiegu spalanie w trasie bajka - 5,2l/100km.

Do łask wrócił też oryginalny grill ze znaczkiem.
Obrazek

Tu jeszcze parę fotek z jakiegoś focenia przydrogowego, które się przydarzyło jakoś we wrześniu jeszcze.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W najbliższych planach jest:
- dokończenie konserwacji podłogi i nadkoli tył
- dalsze podłubanie motorka
- skompletowanie audio (kable prądowe i sygnałowe już pociągnięte w progach)
- lampiony na przedzie trzeba koniecznie zasmolić
- coś jeszcze wyjdzie w praniu ;)
moja czerwona taczka
Obrazek
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

alleluja i do przodu :good:
jakie masz oryginalne przelotki w drzwiach ;) szlauch?
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""Borek""]jakie masz oryginalne przelotki w drzwiach ;) szlauch?[/quote]
Tiaaa...wstyd ale na lipę zostało wstawione bo nie było nic normalnego ale dziś zakupiłem ori przelotki gumowe po taniości, więc ten drut będzie usunięty.
moja czerwona taczka
Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

podoba mi się ta krwista Polówka :) przelotka oryginalna...widać, że w ogrodnictwie robisz :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Nie w ogrodnictwie a w przemyśle elektrycznym :D to peszel a nie szlauch jak coś :P kolor kontrowersyjny ale cóż zrobić, rozwiązanie tymczasowe, bo to co było wcześniej popękało. Jak tylko dojdą ori przelotki to wypieprze te rure w kosmos.
moja czerwona taczka
Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

dobra nie tłumacz się już :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”