za 200-300zł
http://allegro.pl/goclever-navio-500-od ... 44152.html
http://allegro.pl/gps-goclever-5066-map ... 41132.html
http://allegro.pl/nawigacja-gps-gocleve ... 41646.html
czyli reasumując goclever 5066 najlepiej z ekranem HD albo goclever navio 500.
Ja jakoś bardziej przekonany do goclevera jestem niż larka.
Osobiście używałem MIO i Goclevera a przez jakieś 2 tygodnie LARKA.
Moim zdaniem najlepiej wykonane jest MIO ( miałem model moov 200pl z 3 calowym wyświetlaczem ). Jednak MIO się troszkę ceni w porównaniu do GoClevera i LARKA.
Korzystałem z Goclevera bodajże 5055 ( ale mi ukradli

a teraz dla ojca wziąłem 5066 z ekranem HD.
Larka miałem już nie wiem jakiego ale jakoś nie przypadł mi do gustu.
Teraz podsumowanie:
MIO moov 200 jest super satelity łapie błyskawicznie, trasę przelicza w mig, potrafi złapać zasięg nawet w domu, bardzo dobre wykonanie i uchwyt który działa niezawodnie. Wadą jest bateria która na tak małym ekranie mogłaby trzymać dłużej. Podczas całego okresu eksploatacji ( jakieś 2,5 roku pojawiła się pionowa linia na ekranie ale na szczęście byłą jeszcze gw więc to usunęli ) poza tym zastrzeżeń brak. Aha i ekran 3.2' niby wystarcza ale chciałoby się mieć ciut większy np. 4,3'.
GoClever 5055 duży ekran

fajnie się jeździło na nim dopóki mi nie ukradli. Dobra widoczność na słońcu i rewelacyjny stosunek cena/jakość. Troszkę wolniej łapał satelisty niż MIO i troszkę słabszy zasięg ale ogólnie dawał radę. Jakoość wykonania samej nawigacji bardzo dobra i dobre materiały. Troszkę gorzej z uchwytem :/ problem był taki że podczas jazdy troszkę trzęsło nawigacją :/ zdarzało się także że uchwyt na mrozie potrafił odpaść jak była zimna szyba. To tyle jeżeli chodzi o wady goclevera 5055
goclever 5066 FM BT z ekranem HD. Miazga

Bardzo mi się podoba ta navi. Ma bluetooth który po podłączeniu z telefonem daje możliwość wykorzystania navi jako zestawu głośnomówiącego który działa całkiem znośnie

ma transmiter FM ale to raczej

taki prowizorka

ma bardzo czytelne menu i nie ma żadnych problemów żeby wrzucić tam automapę czy inną jakąkolwiek mapę. Poprawiono łapanie zasięgu i szybkość przeliczania tras w stosunku do modelu 5055. Jakość wykonania bardzo dobra nic nie trzeszczy nie skrzypi. Uchwyt moim zdaniem lepszy nież w 5055 i już tak nie drga.
W tej cenie ( około 320-330 ) produkt jest moim zdaniem rewelacyjny. Ma świetny wyświetlacz który rewelacyjnie widać w pełnym słońcu ( jest zmatowiony ). POLECAM tą nawi ponieważ wśród wszystkich przeze mnie opisanych chyba jest najlepsza i ma na 100% najlepszy stosunek ceny do jakości.
O larku ciężko mi coś napisać bo niby działa poprawnie. Ale łapie satelity chyba najwolniej z wyżej wymienionych i najwolniej przelicza trasę ( ale to ogólnie piszę o tańszych modelach ). Jakość wykonania przeciętna. Ale za cenę larka nie ma co wymagać cudów. Myślę jednak że lark i goclever to dosyć podobny przedział cenowy a goclever jest jednak i lepiej wykonany i lepszy. Jeżeli chodzi o markę to też wydaje mi się bardziej pewna.
Troszkę siedzę w nawigacjach więc myślę że dobrze doradzę