[polo 6n] by Gumol BBS Nowe zdjecia :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
_MATI_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _MATI_ »

Moim skromnym zdaniem zderzak leży całkiem nieźle. Z daleka widać, że wykonanie jest bardzo przyzwoite :oki: . Gdyby motorownia generowała taką ilość koni, żeby cały komin się dobrze nagrzał, to pewnie zderzak by się trochę zniekształcił. Ale puki co chyba nic takiego na razie się nie stanie :grin: ?
Mimo kiepskiej jakości zdjęć, koła masz bardzo ładne. Odnawiałeś je sam czy już takie kupiłeś?
Nie licząc oczywiście "mega strzelby " z tyłu , żeby to jakoś wyglądało musisz ogarnąć lamp. Przez to, że odstają bardzo psują smak całego Twojego stylingu.
I ta okropna ramka pod "blachą"......
[quote=""Gumol23""]wkładać kit -60 czy sama sprężynę na ori amortyzator jakieś propozycje??[/quote]
Na ori amorze możesz długo nie pojeździć. Te na których stoi auto teraz na pewno niedługo się wysypią z takimi sprężynami. Osobiście zaproponowałbym gwint. Będzie najbardziej odpowiedni, choćby dla samych eksperymentów z prześwitem. Sądzę, że jeśli obniżysz auto o 60 mm, może zabraknąć miejsca między dolną częścią nadwozia a górną powierzchnią asfaltu dla urządzenia podtrzymującego odpowiedni poziom basu w przestrzeni pasażerskiej pojazdu :D . Trzeba dobrze przemyśleć takie posunięcie...
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gumol23 »

[quote=""_MATI_""]Moim skromnym zdaniem zderzak leży całkiem nieźle. Z daleka widać, że wykonanie jest bardzo przyzwoite :oki: . Gdyby motorownia generowała taką ilość koni, żeby cały komin się dobrze nagrzał, to pewnie zderzak by się trochę zniekształcił. Ale puki co chyba nic takiego na razie się nie stanie :grin: ?
Mimo kiepskiej jakości zdjęć, koła masz bardzo ładne. Odnawiałeś je sam czy już takie kupiłeś?
Nie licząc oczywiście "mega strzelby " z tyłu , żeby to jakoś wyglądało musisz ogarnąć lamp. Przez to, że odstają bardzo psują smak całego Twojego stylingu.
I ta okropna ramka pod "blachą"......
[quote=""Gumol23""]wkładać kit -60 czy sama sprężynę na ori amortyzator jakieś propozycje??[/quote]
Na ori amorze możesz długo nie pojeździć. Te na których stoi auto teraz na pewno niedługo się wysypią z takimi sprężynami. Osobiście zaproponowałbym gwint. Będzie najbardziej odpowiedni, choćby dla samych eksperymentów z prześwitem. Sądzę, że jeśli obniżysz auto o 60 mm, może zabraknąć miejsca między dolną częścią nadwozia a górną powierzchnią asfaltu dla urządzenia podtrzymującego odpowiedni poziom basu w przestrzeni pasażerskiej pojazdu :D . Trzeba dobrze przemyśleć takie posunięcie...[/quote]

_MATI_ Fele były w opłakanym stanie lecz siedziałem na garażu kupiłem papier i miał być rant w poler a środek srebrny ale ze wiele osób tak ma zmieniłem koncepcje na kolor kremowy nie wiem już z jakiej palety ale jest, co do zdjęć muszę robić telefonem bo ładowarka z aparatu mi się zepsuła :angry:co do ramki na rejestracje napewno zniknie a w weekend biorę pilnik i będę rzeźbić lampy tył by głębiej weszły .Co do gwintu zobaczę jak z hajsem będę stał ale myślę narazie założyć ten nieszczęsny kit-60 tak on wygląda :
FK automotiv AKX SPORT

Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 mar 2014, 8:52 przez Gumol23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

jeździłem na kicie fk 6/4 i wmiare to jeździło ale koziasto :D
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""Marcinek""]jeździłem na kicie fk 6/4 i wmiare to jeździło ale koziasto :D[/quote]

To spoko Wiesz ja mam auto na codzien wiec nie chce mega gleby jak inni maja bo niema komfortu mam znajomego co ma fele mercedesa opona 165/45/15 gleba -80 albo -100 i jet tragednia co prawda super to wygląda ale coś za coś
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

mój też jest na co dzień + nie mam noralnej drogi do domu tylko gruz , a w połowie trasy do pracy są roboty drogowe i kawał musze jechać po nie równych płytach, ale i tak jest dobrze :p
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""Marcinek""]mój też jest na co dzień + nie mam noralnej drogi do domu tylko gruz , a w połowie trasy do pracy są roboty drogowe i kawał musze jechać po nie równych płytach, ale i tak jest dobrze :p[/quote]

To masz masakre a nie droge

Kolejny up moja pola przeszła kąpiel SPA + odkurzenie całego środka oto efekt mojej pracy foty zas z telefonu ale się poprawie i kupie te ładowarkę do aparatu nowa :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i wkoncu ogarnięty środek bo był taki syf ze szkoda gadać podłoga czysta dywaniki boczki ze skóry aż się święcą :D

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Zakładaj kit na razie ;)

Co do wydechu, to też nie mój gust, ale wybierając mniejsze zło to chyba lepiej ten niż płaska rynna :roll:
Tylne lampy zmieniłes na lepsze, także przednie też można by było zmienić- no chyba, że te Ci się na chwile obecną podobają :blush2:

Nie ma tragedii, świadomość w światku motoryzacyjnym rośnie, także i Ty kiedyś obierzesz ten najlepszy tor modyfikacji ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia :piwo:
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""krzychu20""]Zakładaj kit na razie ;)

Co do wydechu, to też nie mój gust, ale wybierając mniejsze zło to chyba lepiej ten niż płaska rynna :roll:
Tylne lampy zmieniłes na lepsze, także przednie też można by było zmienić- no chyba, że te Ci się na chwile obecną podobają :blush2:

Nie ma tragedii, świadomość w światku motoryzacyjnym rośnie, także i Ty kiedyś obierzesz ten najlepszy tor modyfikacji ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia :piwo:[/quote]

kit napweno wpadnie na początek, jeśli środki pozwolą to wtedy się pochwale nowym gwintem :)
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

Post autor: drix1994 »

No, po tym spa wygląda zacnie. Jeszcze tylko aluski załóż to już będzie cacunio :)
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""drix1994""]No, po tym spa wygląda zacnie. Jeszcze tylko aluski załóż to już będzie cacunio :)[/quote]

Alu wpadnie do kilku dni bo jeszcze opony na tył kupie nowe lub urzywane mysle 185/55 albo 50

Kolejny up można powiedzieć zwiastun tego co będzie niedługo miałem nie pokazywać ale niech bedzie co prawda na ori zawieszeniu ale tak to wyglada:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

wiec tak to wygląda na początek wpadnie ten kit wspominany ale z czasem będzie gwende czekam na pozytywne hejty :piwo:
oczywiście chlapacze znikną jak by ktoś się pytał :!:

Kolejny up mianowicie kupiłem niestety używane opony ale w dobrym starnie dunlop 185/55/15 które już czekają w garażu w poniedziałek po pracy idę je naciągać na felgę i auto będzie skończone tylko brakuje dokładki :( wiem wiem szakal ma dokładkę do szerokiego miałem ja brać ale miałem inne wydatki
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Obecnie przy tej niskiej oponie, Polo wygląda jak Cross Country :grin:
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

wpakuj dokładkę od 6n2 gti wg mnie najlepsza :)
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
_MATI_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _MATI_ »

Koło prezentuje się bardzo przyzwoicie. Trochę pieje z przodu, ale kit chyba poradzi sobie z tym problemem :grin: .
[quote=""Gumol23""]dunlop 185/55/15[/quote]
Nie za duży profil oponki wybrałeś? Ori profil do polo to max chyba, żeby licznik za dużo nie oszukiwał. Ale głowy nie dam sobie urwać.
W każdym razie projekt brnie w dobrym kierunku.
Dam CHEJTA jak wpadnie gleba :D .
Pozdrawiam i powodzenia życzę :piwo:
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""vwmaro""]wpakuj dokładkę od 6n2 gti wg mnie najlepsza :)[/quote]

Myślałem o takiej dokładce ale dac ponad dwie stówy za kawałęk plastiku :(

_MATI_ opona jest ok chciałem troszkę większa ze względu na ten kit jak miałem opony 13 i na talerzykach opuszczony tył i jeszcze ori tłumik to była masakra i jeszcze jak jechałem z pasażerami to tył siedział tak nisko ze była tragedia :angry2: dlatego teraz mam wieksza felgę i większa oponę i myślę ze tego uniknę, człowiek uczy się na błędach wiec teraz powinno byc lepiej :oki:

Kolejna wielka lecz mała zapowiedz co prawda zima już za nami lecz za okazyjna cenę kupiłem alu na zimę których bardzo długo szukałem co prawda są to 13-stki i bez dekli ale są, są to felgi porsche phone :D tylko narazie nie ma pomysłu na nie czy jakiś poler mały albo pomalować je narazie jedno foto takie na szybko jak to wygląda jak będę mieć więcej czasu zrobię więcej zdjęć:

Obrazek
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

czekam na jakieś Pozytywne opinie a tu widzę temat stoi :banghead:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”