Polo 86c2f - iJopek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dawid POLO
Newbie
Newbie

Post autor: Dawid POLO »

łtututu :grin: dobry projekt się szykuję
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Jest delikatny UP!
Dzisiaj wziąłem się w końcu za Polo :yahoo: , zarobiłem trochę kasy więc kupiłem sprzęgło i rozrząd, umyłem dziś komorę silnika i skrzynię biegów, na silnik już nie starczyło czasu niestety. Mam nadzieję, że we wtorek silnik będzie już w budzie i będzie można już pod maską z grubsza składać i odpalać, dam jakiś filmik z first run'a ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Części to nie żadna chińszczyzna, średnia klasa w dobrej kasie, od znajomego który prowadzi sklep motoryzacyjny więc lipy raczej nie będzie ;)

Edit:
Dziś ogarnąłem silnik największa warstwa błota była pod rozrusznikiem w zagłębieniu 3cm brudu...
Obrazek
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Silnik już w budzie, odpala lecz nie jest jeszcze idealnie, trzeba ustawić zapłon i później wymienić popychacze. Myślałem nad zmianą wałka ale nie wiem czy zostać przy serii czy założyć coś innego.
Obrazek
Filmik: https://youtu.be/SqCr7A6fGQk
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: garbatymarcin »

Śledzę wątek już dłuższą chwilę, i powiem ci jedno: odwalasz kawał dobrej roboty, to wrażenie jest dodatkowo spotęgowane tym, że masz 15 czy 16 lat, a idziesz z tematem jak burza. Jak tak dalej pójdzie, to po zrobieniu prawka wsiądziesz w naprawdę porządnie odpicowany samochód, dosłownie wsiadać i jeździć :D

Przy okazji, gdybyś potrzebował jakiś fantów z południa (śląsk/małopolska), to mogę ci je podrzucić, co jakiś czas bywam niedaleko Kutna ;)

Kawał dobrej roboty, trzymaj tak dalej!
Było: 1302 \'71, 86c \'87, 6n \'97
Jest]Derby 86c \'82[/url], CG9 \'00
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Co do wałków - w anglii uwielbiają wałki od 3F (wybite 030 AF), pakują je też do nowszych serii silników (AEE,AEX). Najostrzejszy w sumie ogólnodostępny wałek. Co do tego czy pasuje to niestety nie jestem w stanie się wypowiedzieć, wiem że do AEE trzeba regulowane koło zębate zakładać. Jest sansa że do twojego silnika przypasuje od razu.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Dzięki chłopaki za miłe słowa, temat nie cieszy się dużą popularnością bo tu nie będzie kół za 2000zł, g40 i innych super rzeczy, gdybym miał wybierać nad takimi kołami czy czymś do zawieszenia/silnika to wybrał bym to drugie.. Myślałem właśnie o wałku od 3f'a ale nie jestem pewny czy będzie pasował na bank ;) garbatymarcin jeśli będę coś potrzebował napiszę. Dzięki ;)
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Ech ta skromność, minęło 10 mcy od założenia przez ciebie tematu, ma on 4 strony i ponad 60 postów. Na twoim miejscu bym się jeszcze raz nad tym zastanowił. Mój temat od kwietnia ma mniej niż połowę twojego, więc wiesz... ;)

Co do kół, to wiesz, one głównie wpływają na odbiór auta, do spółki z lakierem i glebą, czy też ogólnie wysokością jazdy. Nawet dobrze utrzymane ori stalówki, nie wpłyną źle na odbiór auta. Ewentualnie możesz je oddać do poszerzenia, bądź zakupić jakieś oemowe alusy, typu bbs z g40.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2015, 16:34 przez garbatymarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Co do felg to już wiem jakie będą, BBS RA właśnie, a zobaczymy czy 13' 14' 15'.
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

13 calowa felga wygląda w porządku, zwłaszcza z dobrze dobraną oponą. U mnie w Derby miałem te bbsy tymczasowo z oponą 175/60/13, co bylo fabrycznym setupem dla g40

Wciąż je mam, te bbsy, ale niestety nie są w najlepszym stanie. Muszę sprawdzić, czy sie do czegokolwiek nadają, może byś przytulił? ;)

Edyta: 14 cali będzie też dobra, ale moim zdaniem 15 cali to już za dużo
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

15 trochę za duża chyba by była do tego silnika, ale jeśli by się trafiły za dobrą kasę to kiedyś kupię. Nie mam pieniędzy teraz na felgi.. Muszę jeszcze zrobić spód hamulce tył i lakier, wtedy będę myślał o felgach bo teraz mi po prostu szkoda wydać pieniądze na coś co będzie leżeć i się kurzyć ;)
K
KadzikPL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KadzikPL »

Obrazek

Kolega z forum miał Bbs ra 15' i wyglądało to zacnie, wiec 15 powinny być dobrym wyborem.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

KadzikPL Wiem, o tym temacie śledzę go od początku i właśnie stąd zaczerpnąłem pomysł na BBS RA tylko, że złote z polerowanym rantem.

Popracowałem dziś trochę przy Polówce i ustawiłem biegi. Wcześniej na jedynce był wsteczny i nie było piątki, wybierak był przechylony za bardzo w prawo, oczyściłem też progi. Od strony pasażera wiedziałem o tej dziurze i myślałem, że to sam próg ale zrobiła się taka 2cm dziurka pod wykładziną, ale pospawamy i będzie jak nowe, zdam fotki z napraw ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adamrychu »

U Ciebie BBS RA ze złotym środkiem idealnie by pasowały. Według mnie 15 fajnie komponują się z naszymi kombiakami. Teraz jak założyłem wąską stal 13 na zimę to auto straciło 90%swojego uroku.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Bardzo pasują te felgi do polo, ja jeszcze myślałem żeby zrobić złote paski w zderzakach jak złote felgi, ale jeszcze pomyśle ;)
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Kombinowanie ze zderzakami w 2F z reguły nie kończy się najlepiej niestety.
Wychodziły RA w 14 calach?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”