Nocne Mary....

Tu rozmawiamy o wszystkim czego nie obejmują inne dzialy.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

cholewka jak kliknę parę znaków ? to e moty same się pojawiają ogarnia ktoś to forum może mody a tak naprawdę to chyba nikt a szkoda
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

nowi koledzy  potrzebują tylko pomocy a jak długo czekają to piszą ,,może któryś bohater się odezwie'' i chcą abyśmy tylko im rozwiązali problem i tu nic nie płacą a u mechanika trzeba
edit;
  to moje zdanie i możecie się obrażać  :P
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Post autor: KoStEk »

Cisza i spokój...
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
----------------------------------------------------------------
Ślesin 2012, 2013, 2014
II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
Awatar użytkownika
Dyluś
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Dyluś »

A no cisza.....
Mnie już też pewnie z 2 tygodnie na forum nie było, ale ja już z 6 lat nie mam polówki... Ludzie pouciekali do fb itp.
Ale co by nie było, ja od czasu do czasu zaglądam, chyba nawet się skupię i założę temat o Sharanie, choć pewnie modzic za bardzo nie będę, ale podzielę się z wami swoimi uwagami na temat auta. A nóż komuś się to do czegoś przyda.
A co się tyczy Sharana, to od wczoraj lata na podtlenku LPG
Ostatnio zmieniony 06 lip 2017, 14:42 przez Dyluś, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Starej gwardii nie ma. Może raz na jakiś czas ktoś zajrzy albo i nie. Takie czasy. Fejs większość przechwycił.
Ja cały czas mam dylemat czy do 1,8T zakładać podtlenek czy nie, ale sytuacja zaczyna do tego zmuszać, albo inwestować w tani dupowóz.
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
Ślesin 2012, 2013, 2014
Awatar użytkownika
Dyluś

KoStEk ja się nie zastanawialem ;) . Kupując auto od razu wiedziałem że musi być z gazem, lub właśnie założę mu LPG. Mój sharik ma nalatane podobno 274k km i założyłem mu gaz. Wychodzę z założenia że jak się będzie coś miało zjeb.... to i tak czy siak się zjeb... wcześniej, czy później.
A że 1,8t lubi gaz więc się nie zastanawiałem. Przyjąłem sobie jednak że oszczędza się na gazie, a nie na instalacji, znalazłem gazownia który jest obeznany z tematem tego silnika i już jest. Ale musiałem czekać 1,5 miesiaca w kolejce.
Założyłem stag'a na wytryskach hana2000 i reduktor jest pod 250KM i przewody jakieś tam na "F" 8mm.
pozdro Rafał
Były:
Jest:
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Ile wyszła Cię cała instalacja ? Mnie czeka spory wydatek. Ja dwa lata latałem na 98 Vervie :). Kto bogatemu zabroni :D. Tak poważnie, to szkoda mi było silnika. Szozdi w swojej RSie też ma gaz, nie narzeka, ale nie wiem jakoś pewniej czułem się na benzynie. Z tego co się orientuje, to dużego spadku mocy nie ma. Tym bardziej, że i tak chcę ją podnieść póki co samym chipowaniem.

Właśnie z racji planów na podniesienie mocy nie chciałem gazować (miałem takiego speca co odradzał jak chcę coś dłubać), ale ciągle były inne wydatki i tak wychodziło.

Teraz sytuacja zmusza. Zmiana miejsca zamieszkania i pracy no i dojazdy.
W grę wchodzi albo dupowóz albo lpg.

Raczej chcę w stronę lpg.
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
Ślesin 2012, 2013, 2014
Awatar użytkownika
Dyluś

Instalacja dokładnie 2550pln
Też myślę kiedyś dowalić do 180KM. Co z tego wyjdzie to jeszcze nie wiem. :P W każdym bądź razie ta instalacja ma dać sobie radę po chipie... Tak uzgodniłem z gaziarzem.
pozdro Rafał
Były:
Jest:
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Pozdro po pierwszej części urlopu :) ponad 2 tys km trzaśnięte po całej Polsce z morza do Tatr i na Słowację ;) 16 letnie 6n2 dało radę bez zająknięcia jedyna usterka o ile można to tak nazwać jaką miałem to poluzowała się żarówka w tylnej lampie od świateł mijania ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Dyluś tanio wyszło. Ode mnie teraz zawołał 3400zł za instalację z możliwością podniesienia mocy do 250KM. Jadę w jeszcze jedno miejsce ogarnąć temat i zobaczyć co powiedzą. Opcja jest przełożyć ze ściągniętej z UK RSy, ale będzie nielegal ;)
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
Ślesin 2012, 2013, 2014
Awatar użytkownika
Dyluś

Misiek
fajnie że cię stać na taki urlop  ,mi żona powiedziała że ze mną na żadne urlopy już nie jedzie, bo potem musi dzieci bawić ;D
KoStEk
W turbo benzynie musisz mieć reduktor wydajniejszy, czyli jak zakładasz że chcesz z silnika wycisnąć 250KM, to reduktor z zapasem musi być tak ok 100KM . Ja mam reduktor do 250KM , ale on uciagnie najwyżej 180...
pozdro Rafał
Były:
Jest:
b
boczek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: boczek »

Siema siema siema. 8)
boczek
Kozienice 2010 ]II miejsce[/color] - rzut felgą 12,7 m
Ślesin 2012 : III miejsce - Najniższe polo zlotu kategoria 86c/86c2f,
Ślesin 2012 : Najstarsze polo zlotu
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Siemanko :P
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
Ślesin 2012, 2013, 2014
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Dyluś pisze: Misiek
fajnie że cię stać na taki urlop  ,mi żona powiedziała że ze mną na żadne urlopy już nie jedzie, bo potem musi dzieci bawić ;D
Z tym stać to też dyskusyjne, bo kurde kupa kasy poszła ale nie byłem na wakacjach tak by gdzieś wyjechać od ja wiem 2011 r ?? wiec powiedziałem dość dziadowania i gnicia pod domem czas coś też w zyciu mieć i zobaczyć nie tylko robota jak wół...
Za to teraz dostałem nagrodę po urlopie się pochorowałem po czym skończyłem w luxmedzie, gdzie na parkingu stary dziad mi tak zderzak załatwił :/
Obrazek
W ostatniej chwili złapałem dziada, bo uciekał... generalnie takiej lawiny urw ujów i innych sam po sobie się nie spodziewałem... omal do rękoczynów nie doszło jedna baba mnie na parkingu powstrzymała bo no ciągnąłem za szmaty gościa z auta. I tak okazałem miłosierdzie, bo sprawa poszła na oświadczeniu a za numer że chciał zwiać mogłem załatwić go jeszcze mandatem i punktami od policji ale... po pierwsze weź czekaj 3h na drogówkę i słuchaj na cholere pan nas wzywał po drugie mimo iż miałem ochotę typa rozszarpać, bo dwa dni temu auto kompletnie umyłem nawoskowałem po trasie odkurzyłem i odmalowałem bębny to gość jęczał że do kardiologa itd idzie i w pewnym momencie widziałem że no miał skruche i prawie łzy w oczach i nie umiał się w tym odnaleźć taki ciapowaty mowie kij z toba nie będę mściwy, bo nigdy nie wiadomo co człowieka też w życiu spotka, a nie chce nic poza autem jakie miałem przed
Awatar użytkownika
Dyluś

Ty to masz szczęście do takich drobnych stłuczek, prawie jak moja żona, tylko że to ona robi bum.
pozdro Rafał
Były:
Jest:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”