Nowe radio z niewielkie pieniądze

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""polityk""]Do 500 pln, chociaż nie jest to sztywna granica. Wolę lepszą używkę niż słabsze nowe.[/quote]
A musi być Clarion ,bo w tej kasie kupisz juz przyzwoita używaną Alpine.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
p
polityk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: polityk »

Z Alpine nie miałem do czynienia a wydaje mi się, że dobry Clarion zagra tak samo dobrze. Chyba się nie mylę?

Możesz jednak coś zaproponować, na co warto zwrócić uwagę.
pozdrawiam
polityk

VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Post autor: KoStEk »

[quote=""Rojek6n""]to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich, którzy tutaj zajrzą. chcę zakupić do swojej poli nowe radio gdyż transmiter w połączeniu z radiem na kasety nie brzmi już wystarczająco dobrze i tutaj pojawia się pytanie jakie radio wybrać. jestem zielony w temacie car audio, a potrzebuję czegoś w granicach 200-300 pln głównie stawiając na jakość dźwięku. jakie firmy czy modele możecie polecić? znajomy zachwalał kenwooda jeśli chodzi o ten przedział cenowy, konkretnie ten model http://allegro.pl/kenwood-kdc-3054ur-kd ... 72949.html

co o nim sądzicie i czy macie ewentualnie jakieś inne propozycje?[/quote]

W tym przedziale cenowym mogę Ci polecić radio Pioneer DEH - 1500 UBB(choć kolor podswietlenia możesz sam sobie dobrać po symbolach), jak na ten przedział cenowy radio moim zdaniem bardzo dobre, osobiście używam od kilku miesięcy i spisuje się znakomicie, parametry i funkcje jakie posiada w pełni wystarczają. Więcej możesz poczytać w necie :) .
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
----------------------------------------------------------------
Ślesin 2012, 2013, 2014
II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""polityk""]Z Alpine nie miałem do czynienia a wydaje mi się, że dobry Clarion zagra tak samo dobrze. Chyba się nie mylę?

Możesz jednak coś zaproponować, na co warto zwrócić uwagę.[/quote]

Alpine i Clarion to dwa zupełnie inaczej brzmiące radia.
Clarion- bardziej naturalny dźwięk(niektórzy twiedzą że "bezjajeczny")
Alpine-więcej basu i wysokich,nieco mniej średnich.

Na co zrócić uwagę ?
Nakamichi
Pioneer serii dex
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Ja osobiście mam gdzieś od roku radio Pioneer MVH-1400UB i też jestem z niego mega zadowolony, jak na moje "amatorskie" wymagania, spisuje się znakomicie. ;)
H
Harun
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Harun »

Mam prawie identyczne radio Pioneer (DEH-1400UBB) i mogę potwierdzić. Jeśli ktoś nie oczekuje sali koncertowej za kierownicą, ale zwykłego sprzętu, który gra, to polecam.
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

http://allegro.pl/radio-2din-divx-rmvb- ... 34711.html

Czy radio z wyżej wymienionego linku będzie dobre do 9n a może coś innego do 500 zł. Musi być 2din. Nie jestem żadnym audiofilem a radio ma być raczej jako gadżet.
Awatar użytkownika
rekos
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rekos »

Czy to gra dobrze to pikuś.

Kupując "taniego" krzaka jest możliwość, że 2 lat (na gwarancji) nie przeciągnie, a gdzie tu dalej..
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

[quote=""piotrek1993""]http://allegro.pl/radio-2din-divx-rmvb- ... 34711.html

Czy radio z wyżej wymienionego linku będzie dobre do 9n a może coś innego do 500 zł. Musi być 2din. Nie jestem żadnym audiofilem a radio ma być raczej jako gadżet.[/quote]

odpuść te chińczyki to dno i 3 metru mułu lepiej gra seryjna jednostka :D do 500zł z 2dni nie ma nic kompletnie minimum 900zł trzeba wyłożyć za urzywke co reprezentuje jakiś poziom pomyśl nad 1 dni w tej cenie już coś ciekawego ogarniesz ew doskładaj kolejne pincet i coś znajdziesz :grin:
ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

To raczej pozostanę przy swoim obecnym radiu a może kiedyś coś tam kupię jak dozbieram kolejne pincet.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""piotrek1993""]To raczej pozostanę przy swoim obecnym radiu a może kiedyś coś tam kupię jak dozbieram kolejne pincet.[/quote]
I bardzo słusznie bo to badziew. Ogólnie radia dobrze jest kupować "na wagę". Dobre radio trochę waży. Chińszczyzna jest lekka jak piórko.
Zobacz, że te radio nie ma nawet radiatora na końcówkach mocy. Ono ma max 10W na kanał.
b
bungar
Newbie
Newbie

Post autor: bungar »

Witam wszystkich. Od tygodnia jestem posiadaczem Polo 6n2 2 drzwiowe (moje pierwsze auto). Auto jest w fazie rejestracji (sprowadzone z Włoch), mam trochę kasy odłożonej i chciałbym zakupić jakieś radyjko bo obecnie jest włożone jakieś radio Becker Mexico pro CD ale średnio mi się podoba. Chcę żeby radio miało oczywiście wejście USB. I tak chce mieć w aucie w czystą muzykę z niezłym bassem,mniej zależy mi na głośności, nie może byc za cicho ale nie potrzebuje jakiegoś trzeszczenia i dudnienia jakby szyby miały wypaść ;) Nie zamierzam kupować jakiś wzmacniaczy czy subwooferów, planuje słuchac tylko na zwykłych głośników, które tez mam w planach wymienić (same głosniki bez żadnych wzmacniaczy itp). o głośnikach myslałem np. http://allegro.pl/powerbass-s-6c-zestaw ... source=mlt, ale najpierw chcę zakupić jakieś radio w cenie okolo 150-170 zl. Wiem, że w tej cenie nie dostane nic nadzwyczajnego ale chciałbym żebyście coś polecili fajnego, żeby wystarczyło na moje potrzeby, z góry dzięki ;)
Awatar użytkownika
damian2933
Początkujący
Początkujący

Post autor: damian2933 »

ALTEK220A>CDA-117Ri>PRO CON GOLD >GZHA2350>RODEK RNC>HIFONICS BXI6000>Rockford T112D2 puki co 141dB
Awatar użytkownika
sprajt

Post autor: sprajt »

Czas zmienić radyjko, bo trochę się nie komponuje z resztą auta. Aktualnie posiadam Pioneera 1420UB i leci na sprzedaż . Co polecacie o podobnych parametrach i w podobnej cenie. Warunek konieczny - musi mieć zmienne podświetlenie lub świecić na czerwono. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

No akurat wymiana beckera na jakieś badziewie za kilka stów to rewelacyjny pomysł...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”