Cześć. W swojej 6n2 mam radio firmówkę - regulacja podświetlenia przy włączniku świateł, ale nic poza tym. Chciałbym je wymienić na coś z opcją odtwarzania z USB. Na razie z przodu głośniki to jakieś firmówki, a z tyłu widzę że były wymieniane (na tej pokrywie bagażnika są niestandardowe otwory, tam są wsadzone jakieś większe głośniki chyba niż oryginalnie, ale grają gorzej od tych fabrycznych z przodu, więc prawdopodobnie będę je wymieniał za jakiś czas). Nie jest wymagający, ale słuch mam dobry (robię w muzyce). Nie wiem czy się opłaca inwestować w jakieś clariony. Miałem dwa transmitery fm, ale wydaje mi się że one odpadają jeżeli wszystkie działają tak samo (rozłączanie się ich w gnieździe, oraz zły sygnał powodujący jakieś zakłócenia fm).
Moje pytanie - jakie radio wziąć? Może wystarczy zamiennik zmieniarki z wejściem na usb, ale wtedy to większy koszt niż nowego radia. Czy będzie słyszalna różnica w dźwięku między jakimś popularnym na allegro VK, a blaupunktem tokyo 110 (który również widzę że ludzie nieźle kupują), czy pioneerem.
Wymagania - musi "dawać radę" z nowymi mocniejszymi głośnikami, ewentualnie mieć wyjście na jakiś wzmacniak do tuby (ale to bardzo mało prawdopodobne), koniecznie wejście na usb(!), dobry byłby czerwony panel żeby pasował mi do reszty guzików. Odczepiany panel byłby kolejnym plusem, tak żeby szyba w aucie i radio nie zniknęło za jakiś czas.
Jeszcze taką wątpliwość jedną mam - wsadziłem raz do polówki radio z innego auta (nie pamiętam firmy radia) i po wyłączeniu auta w radiu kasowały się zapisane stacje - tego też chciałbym uniknąć - wiadomo, nie będę szukał za każdym razem stacji.
Fajnie byłoby się zmieścić w 200zł. Jak nie da rady, to dam więcej, ale patrząc na różne oferty z allegro, czy ceneo, to myślę że za tą cenę da radę coś kupić.
Bardzo proszę o pomoc

.