[quote=""tom.ts""]Witam!
Posiadam polo 6n - 1995 rok, silnik 1.3 55km. Cos dzieje sie z silnikiem.. bierze olej.. itd.. (zlom..)
Mam mozliwosc kupic po cenie zlomu rozbite - przez kolege - polo 1.0 50km.
Czy jest mozliwosc przelozenia silnika (1.0) z rozbitej polowki do mojej (1.3). Nie znam oznaczen silnikow, ale zapewne wiecie o co chodzi...
Silnik (1.0) przed wypadkiem byl w dobrym stanie.. kolega wymienil rozrzad.
Mam mechanika, ktory moglby mi w tym pomoc, ale jeszcze z nim nie rozmawialem.. (wraca za tydzien..)
Prosze o informacje czy technicznie jest to mozliwe? chodzi o mocowania itd.. itp...
dzieki za odpowiedzi.[/quote]
wszystko da radę zrobić, tylko pozostaje jedna kwestia
Ty masz 1,3 ADX a kolega 1,0 zapewne ALL, ADX ma wtrysk pojedynczy a ALL ma pełen wtrysk, w takim wypadku należy przełożyć cały silnik wraz z osprzętem (kolektory, przepustnica, cała elektryka + ecu itp.) skrzynia może zostać od 1,3. Jest jeszcze jeden myk, w ADX masz zegary starszego typu a co za tym idzie to i skrzynka bezpieczników i przekaźników, w wypadku ALL może być tak że masz już nowsze zegary i tam będzie zupełnie inna instalacja, trzeba się zastanowić czy chcesz się bawić w taki zabieg

bo roboty może być dużo a co za tym idzie mechanik od Ciebie wyciągnie kupę kasy. Przerabiałem u siebie SWAPa z SPI i na MPI i jest trochę z tym zabawy.