[6n] wycieraczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Mefiu5
Newbie
Newbie

Post autor: Mefiu5 »

Tylko Aerotwin Bosha. Miałem wcześniej jakieś "noname" za kilka zł to była totalna porażka. Potem kupiłem unitech bez dźwigowe i nawet dawały rade ale jak zbierały wodę to wycieraczka kierowcy pryskała na drugą połówkę i tak w kółko. W końcu kupiłem aerotwiny za jakieś 80zł -porządne, konkretne, solidne i zbierają wodę idealnie, nic nie trzeba podginać, wszystko idealnie dolega. Raz przetrzesz szybę i wystarczy. Jeżdżę polo classic 2001. Wymiary wycieraczek: kierowca 55cm, pasażer 45cm. Naprawdę polecam.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""Maciej1233""]Hm ja polecam z Tesco wycieraczki :D [/quote]
Tya... Kupilem kiedys komplet za 7.99PLN i po tygodniu pojechalem kupic Championy, bo te z Tesco pierdzialy i nie zbieraly.
Awatar użytkownika
adaxdk
Newbie
Newbie

Post autor: adaxdk »

pracuje w sklepie motoryzacyjnym i z czystym sumieniem mogę Ci powiedzieć, że najczęściej, bo aż w 40 %, kierowcy i sklepy zaopatrują się w wycieraczki Valeo. Potem jest BOSCH. Tak więc wybór należy do Ciebie.
Dodam, że ja również mam VALEO i również je polecam.
VW Polo 1.9 Diesel 47 kW; 64 KM + 2 przy otwartym lufciku szyberdachu.
Awatar użytkownika
thompson
Newbie
Newbie

Post autor: thompson »

dzięki kolego za odpowiedź póki co mam boscha i też sobie chwalę ;) pozdrawiam!
Awatar użytkownika
kukusiek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: kukusiek »

Jeśli mogę wtrącić ja używam alca zmieniam je raz w roku nie mam im nic do zarzucenia
MIESZALNIA TYNKÓW I FARB ELEWACYJNYCH "ANDRUŚ"
DYSTRYBUCJA --> STRZELIN/WROCŁAW
www.tynki-elewacyjne.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

ja właśnie założyłem przed chwilą przód firmy Alca,przed nimi siedziały Valeo ale już dawały nieprzyjemne dźwięki.Alca na przód w tesco właśnie zakupiłęm cena 13.49 za sztukę
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
m
mrovka

Post autor: mrovka »

Witam. Ja mam również problem z wycieraczkami do swojej polówki, a dokładnie z tymi na tył. Mam tylko ramię wycieraczki i nie wiem jakie pióro mam kupić, byłem w sklepie, zamówiłem, ale przyszło jakieś nie pasujące. Może mi ktoś przesłać zdjęcie, jak wygląda pióro a dokładnie mocowanie pióra do ramienia? Będę bardzo wdzięczny :-)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""mrovka""]Witam. Ja mam również problem z wycieraczkami do swojej polówki, a dokładnie z tymi na tył. Mam tylko ramię wycieraczki i nie wiem jakie pióro mam kupić, byłem w sklepie, zamówiłem, ale przyszło jakieś nie pasujące. Może mi ktoś przesłać zdjęcie, jak wygląda pióro a dokładnie mocowanie pióra do ramienia? Będę bardzo wdzięczny [/quote]
W ASO taka przyjemność wyjdzie cię 40zł. Nr części: 6Q0955425A. długość pióra - 335mm. Co do mocowania - nie pomogę bo mam inne Polo :)
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

Witam, ma ktoś z was zdjęcie jak wyglądają płaskie wycieraczki Valeo w polo 6n?
Bo w tesco jest promocja 1/2 ceny i się zastanawiam nad zakupem
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

panowie kolejny problem z wycieraczkami. Nie wracaja na swoje miejsce tylko sie zatrzymuja w polowie szyby. Myslalem ze znowu sie zacieraja te tuleje co kiedys wybijałem ale to nie one. Wszystko luzno chodzi a wycieraczki dalej sie zatrzymuja w polowie po wylaczeniu lub uzyciu funkcji spryskiwacza. Czy ktoś wie o co chodzi ? zagladalem to mechanizmu silnika ale tam nic nie widac niepokojącego.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”