TU pytamy jaką nawigację wybrać i dlaczego?

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raf 1975
Newbie
Newbie

Post autor: raf 1975 »

Witam
mama problem - kupiłem nawigacje Milo Moov M300 Poland aktualną na 2009 . Oczywiście na allegro. Zarejestrowałem się w Milo i chciałem pobrać aktualizacje map ( 2 razy w roku podobno są gratis- tak piszą ) . Wchodzę i gdy klikam na aktualizacje z czerwca mam komunikat
Aby pobrać darmową aktualizację map dla urządzeń z serii Moov musisz być zarejestrowanym uzytkownikiem Mio Advantage o statusie VIP. Aby uzyskać status VIP zarejestruj swoje urządzenie z serii Moov podajac jego numer seryjny w Mio Advantage
A przecież się zarejestrowałem . O co tu chodzi????
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Witam czy nawigacja GOCLEVER Navio 405 FE http://www.neonet.pl/nawigacja_goclever ... e_4_3.html jest warta zakupu. Mogę przeznaczyć na nią 300 zł i musi mieć koniecznie mapę europy. A może polecicie jakąś inną w tej cenie? :) A może dołożyć 20 zł i kupić sobie http://www.neonet.pl/?p=goclever_navio_505_eu różni się tym że ma większy wyświetlacz ale nie ma złącza usb i mam teraz dylemat.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 22:54 przez piotrek1993, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Polecam, sam na takiej śmigam tylko na Automapie bo w oryginale jest wgrane IGO,
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

A masz może rozkodowaną ile taka impreza kosztuje żeby wgrać inną mapę.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""piotrek1993""]A masz może rozkodowaną ile taka impreza kosztuje żeby wgrać inną mapę.[/quote]
jak dobrze poszukasz to za free znajdziesz odblokowanie urządzenia.
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: polakotek »

Ja mam ta Goclever Navio 505 i jest ok, wgralam jeszcze do tego Auto Mape to juz w ogole jest ok, zreszta jak ja kupowalam to pan ja bardzo polecal, to wzielam :)
Nie ma Polo, jest Skoda :(
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

http://allegro.pl/tablet-ferguson-s3-1- ... 04369.html

to ja bardziej polece to... automape wgrac i gites... android, dodatkowo wifi dvb-t, uchwyt w komplecie... hdmi... usb...
nic nie trzeba odblokowywac, aplikacja automapy 5mb... a mapy pobierze poprzez Wi Fi
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 13:31 przez P3C1U, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""P3C1U""]aplikacja automapy 5mb... a mapy pobierze poprzez Wi Fi za darmo[/quote]
e, no bez takich. Wszyscy dobrze wiemy że AutoMapa jest płatna, nieważne na jakie urządzenie. więc nie pisz ze mapy sa free. fakt że aplikacja pobiera je przez siec, ale za aplikacje placisz. Oczywiscie mozna wrzucic nielegala, ale... nie naglasniamy takich akcji na forum. przez PW mozna sobie przekazac takie info :piwo:
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

P3C1U niestety ale na GPS mam do przeznaczenia 300zł. Może było by więcej ale chciałem sobie lampy od 9n3 wstawić, nakładki na pedały i jeszcze tam parę pierdół.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Ja mam starsze urządzenie Goclever z AM oryginałem.
Urządzenie jak urządzenie. Działa całkiem sprawnie.

Nie kupuj nic powyżej 5 cali. To przegięcie mieć telewizor na oknie.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

bierzesz http://allegro.pl/nawigacja-goclever-gp ... 23868.html, dogrywasz do tego AM i lecisz, robiłem wiele Larków, GoCleaverów i innych wynalazków pod AM i wszystko świetnie działa
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Nom to fakt powyżej 5 cali nie ma sensu u mnie i tak nawigacja nie będzie na oknie raczej. Mam pewien pomysł na zamontowanie jej fotki pojawią się już nie długo w moim temacie.
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Kupiłem jednak 5 calową z Goclever 505 i moje pytanie jak wgrać tam np. film bo jak na razie wgrałem tylko jedno zdjęcie na pamięć w navi bo po podłączeniu do komputera mam różne foldery w tym photos ale folderu films czy wallpaper już nie mam.
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

Najtaniej to kupić urządzenie z androidem. ORYGINALNA wersja Automapy w play.google.com kosztuje.... 3,99zł, można potestować przez kilka dni, a potem ewentualnie przedłużyć. Ale automapa to nie jedyne takie rozwiązanie na androida, ale pewnie najlepsze.

Dla kogoś kto bardzo rzadko potrzebuje nawigacji to nawet Google Maps się nada, ale czasami są tak ogromne błędy w niej, że szok. Mi raz Nawigacja w Google Maps kazała z mostu skakać na obwodnice. Wyjeżdżając z Auchan w Gdańsku, zaprowadziła mnie obok na wiadukt i... z wiaduktu miałem zjechać na obwodnicę :D
Obrazek ;)
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

No dobra ale co tak naprawdę na andka się nadaje jako nawigacja.
Mam tableta Ausus Nexus7 z wbudowanym GPS ale bez 3G. Nawigacja fabryczna więc nie działa... bo potrzebuje internetu...

Widziałem tą opcję na AM w Google Play. Ale opinie są raczej średnie, zwłaszcza tych co mieli AM na win CE.

Sygic kosztuje wg mnie za dużo... ponad 50 funciaków na europę. [quote=""ppprokurator""]Dla kogoś kto bardzo rzadko potrzebuje nawigacji to nawet Google Maps się nada, ale czasami są tak ogromne błędy w niej, że szok. Mi raz Nawigacja w Google Maps kazała z mostu skakać na obwodnice. Wyjeżdżając z Auchan w Gdańsku, zaprowadziła mnie obok na wiadukt i... z wiaduktu miałem zjechać na obwodnicę :D[/quote]
Takie rzeczy to nawet AutoMapa odstawia. Wiele razy doświadczyłem.

A polecenie zawracania "teraz zawróć" na obwodnicy to standard...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”