[quote=""mpmdembi""][quote=""dubble""]Mam pytanie, czy wie ktoś jak zwiększyć ilość przejechanych godzin w pamięci sumarycznej nr 2 w MFA. U mnie pamięć kasuje się automatycznie po 20 godzinach jazdy, a w instrukcji wyczytałem, że może się kasować po 100 godzinach lub 2 tys. km albo 10 tys km. 20 godzin to dla mnie trochę mało i dlatego chciałby zwiększyć tą wartość.[/quote]
Właśnie trafiłem na ten post szukając wyjaśnienia problemu samoistnego resetu, a przyznam, że nie pomyślałem o 20 godz., które najpewniej minęły. Przed chwilą dzwoniłem do serwisu i powiedzieli, że jeszcze tego nie zmieniali i muszą zobaczyć po podpięciu auta (salon Autospecial Kraków). Na razie nie mam czasu się z nimi umówić, a terminy mają około tygodniowe (choć to powinni robić bez mała na poczekaniu). Twój post mnie uspokoił, bo myślałem, że coś mam nie tak z komputerem, tyle dziwnego, że tylko licznik 2 ulegał samoskasowaniu

Jak coś będę wiedział, to napiszę, choć zapewne nie nastąpi to prędko, tylko "przy okazji" jakiejś wizyty w salonie.[/quote]
Czy to oznacza, że każda wartość, którą podaje komputer samoistnie się kasują (tzn. średnie spalanie, ilość przejechanych kilometrów, średnia prędkość, czas jazdy)? Bo jak kupiłem auto (używane) to miałem wrażenie, że te wartości na komputerze cały czas się naliczają, aż skasuje je się przyciskiem reset na prawej manetce. Tymczasem po jakimś czasie od zakupu skasowałem wartość TRIP i od tego czasu te pozostałe wartości na komputerze kasują się samoistnie co jakiś czas (np. następnego ranka już nie ma). Czy to się jakoś ustawia samodzielnie, czy trzeba do serwisu?