VW Up! - nowy model VW

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Tomek001, up jedzie właśnie do poznania.Za tydzień pewnie będzie.

[quote=""Bruczyk""]widzialem UPa wczoraj masakra plastiki fatalne, tapicerki an drzwi zabraklo poczulem sie jak w seicento:([/quote]Odowiem lekko złośliwie: na szczęście polo ma rewelacyjne plastiki...Tym bardziej 86c jest znacznie lepiej wykończone...
Sam osobiście chciałbym mieć w moim 9n3 takie materiały jak w Up-ie. Tu uważam, ze VW się nie popisał, gdzie wszystko jest twarde i się łatwo rysuje, nawet sam kokpit. Nawet kolor jest średni, faktura również. Znam auta tańsze z tych lat o znacznie lepszysz materiałach.

To jest auto kosztujące mniej niż nowa Panda, w podstawowej wersji o 1000 zł, w bogatej o prawie 4000 licząc cenę promocyjną dla nowej Pandy.

W tej klasie dla mnie jest bezkonkurencyjne. Facet w VW powiedział mi, ze w dniu premiery nowej pandy sprzedali 10 sztuk Up-a. Ludzie wychodzili z salonu obok (jedna firma) i zamawiali up-y.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

ogolem plastiki nowych VW sa fatalne w golfie mk2 mam przyjemniej. w latach produkcji 86c tego typu aut bylo wiecej

9n3 ma gorsze plastiki niz 9n?
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

[quote=""Bruczyk""]9n3 ma gorsze plastiki niz 9n?[/quote]
Ma dokładnie takie sam plastiki. Bruczyk, nie gadaj pierdół, że nowy UP czy nowe Polo mają gorsze materiały niż twoje 86C czy Golf II, bo chyba nie mówimy o tym samych samochodach. Coś mi się wydaję, że sprawdza się tu powiedzenie. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

stary golf napewno ma lepsze materialy niz UP

86c ma duzo gorsze plastiki niz mk2

Aoox widziałes UPa na wlasne oczy?? ani pol miekkiego plastiku.

u mnie z twardych jest jedynie dolna czesc deski rozdzielczej i klamki a i tak wygladaja lepiej przynajmniej nie ma nie obrobionych nadlewek

z zewnatrz ladny w srodku tragedia.

6r ma tragiczne boczki w highlinie w 9n highline bylo lepiej

jhosef
osoba chcaca kupic Pande napewno nie kupi UPa Panda przedewszystkim 5 drzwi co dla bardzo wielu osob jest plusem.

seicento czy UP to ok

500 nie bardzo nie ta klasa.

[quote=""barmaz91""]minus plastiki w nowym samochodzie a skrzypią nieziemsko :D [/quote]
to potwierdza moja opinie
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Bruczyk""]osoba chcaca kupic Pande napewno nie kupi UPa Panda przedewszystkim 5 drzwi co dla bardzo wielu osob jest plusem.[/quote]

z tego co czytałem niedługo ma wejść na rynek up z 5ma furtkami :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote=""Bruczyk""]stary golf napewno ma lepsze materialy niz UP

86c ma duzo gorsze plastiki niz mk2

6r ma tragiczne boczki w highlinie w 9n highline bylo lepiej
[...]
jhosef
osoba chcaca kupic Pande napewno nie kupi UPa Panda przedewszystkim 5 drzwi co dla bardzo wielu osob jest plusem.

seicento czy UP to ok

500 nie bardzo nie ta klasa.
[...]
[quote=""barmaz91""]minus plastiki w nowym samochodzie a skrzypią nieziemsko :D [/quote]
to potwierdza moja opinie[/quote]

mk2 nie ma lepszych materiałów. Mam to wiem, i to w bogatej wersji.

Up już w DE jest do zamówienia w 5 furtkach jak ktoś chce. U nas niedługo będzie albo już jest.
6R dla mnie w ogóle jest tragiczne poza wyglądem i miękkim kokpitem. Jest zrobiony taniej niż 9n3 a te jest zrobione nieco taniej niż 9N. Między 9N3 a 9N różnice są minimalne, np zniknął podnośnik maski a pojawił sie drut.
w 6R po koleji znikają inne rzeczy:
- podwójna uszczelnienie drzwi - jest tylko jedna uszczelka
- uszczelka maski
- tapicerka na klapie
- w strefie silnika widać, że jest to wszystko mniej staranniej wykonane.
- znikają osłony silnika i akumulatora.

To tyle co udało mi się zauważyć przy zamawianiu ze szwagrem nowego polo. Ogólnie jestem zawiedziony. Kierownik sprzedaży przyznał, ze nowe Polo jest robione "taniej" ale "trzyma jakość". Powiedział również, ze klienci wytykają to nieco.

Jeździłem Up-em i jakoś nic nie skrzypiało. Przyjdzie za tydzień to się przekonamy. [quote=""Aoox""]Ma dokładnie takie sam plastiki. Bruczyk, nie gadaj pierdół, że nowy UP czy nowe Polo mają gorsze materiały niż twoje 86C czy Golf II, bo chyba nie mówimy o tym samych samochodach. Coś mi się wydaję, że sprawdza się tu powiedzenie. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.[/quote]Też mam takie wrażenie.
Poza tym auto zaczyna się od 31 tysięcy wiec nie ma co oczekiwać limuzyny.
To są rożne klasy to nie ma co porównywa. To jakby porównywać polo do golfa - nie ta klasa. Proponuję pooglaać nowe auta za te pieniądze i zmienicie znanie. A zjeździłem z narzeczoną wszystkie salony w Ostrołęce i Gdańsku, Gdyni, Sopocie.
Sam osobiście uważam, że za te pieniadze jest "jedwabisty". Za polo z takim wyposażeniem nie zmieścicie się w 65 tysiacach - swoją drogą bardzo wygórowana cena.

Na koniec powiem tyle, że w weekend miałem okazję pojeździć 3 letnią Audi A8 quattro. Po takim aucie każde następne to badziewie. Aż z niesmakiem wróciłem do Polo...
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

[quote=""jhosef""]6R dla mnie w ogóle jest tragiczne poza wyglądem i miękkim kokpitem. Jest zrobiony taniej niż 9n3 a te jest zrobione nieco taniej niż 9N. Między 9N3 a 9N różnice są minimalne, np zniknął podnośnik maski a pojawił sie drut.
- uszczelka maski
- tapicerka na klapie
- znikają osłony silnika i akumulatora. [/quote]

Tym to juz też dowaliłeś. Co masz gorszego w 6R, w stosunku do 9n3? To że jedna uszczelka to minus tak? Uwierz miałem 9n, mam teraz 6R i różnica jeżeli chodzi o cisze we wnętrzu jest i to duża na plus 6R oczywiście. Uszczelka maski, fakt minus dla kogoś kto musi mieć czysto w komorze, jak w kuchni. Tapicerka na klapie? Co z nią niby nie tak? W komorze silnika widać, ze wszystko jest mniej staranniej wykonane? Konkrety proszę, bo nie wiem kompletnie o co Ci chodzi? Znikają osłony silnika, to fakt, ale to też jest taki straszny minus, że mówisz o 6Rce jako tragicznym samochodzie?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote=""Aoox""][quote=""jhosef""]6R dla mnie w ogóle jest tragiczne poza wyglądem i miękkim kokpitem. Jest zrobiony taniej niż 9n3 a te jest zrobione nieco taniej niż 9N. Między 9N3 a 9N różnice są minimalne, np zniknął podnośnik maski a pojawił sie drut.
- uszczelka maski
- tapicerka na klapie
- znikają osłony silnika i akumulatora. [/quote]

Tym to juz też dowaliłeś. Co masz gorszego w 6R, w stosunku do 9n3? To że jedna uszczelka to minus tak? Uwierz miałem 9n, mam teraz 6R i różnica jeżeli chodzi o cisze we wnętrzu jest i to duża na plus 6R oczywiście. Uszczelka maski, fakt minus dla kogoś kto musi mieć czysto w komorze, jak w kuchni. Tapicerka na klapie? Co z nią niby nie tak? W komorze silnika widać, ze wszystko jest mniej staranniej wykonane? Konkrety proszę, bo nie wiem kompletnie o co Ci chodzi? Znikają osłony silnika, to fakt, ale to też jest taki straszny minus, że mówisz o 6Rce jako tragicznym samochodzie?[/quote]
Źle się wyraziłem. Raczej dramat auta, że idą w dół gdzie mogą. Nie podoba mi się to. To jest ciecie kosztów na siłę.
Tapicerki na klapie niema we wnętrzu... jest tylko ta zasłaniająca "dziurę". Rzecz w tym, że nie podoba mi się to, że cena poszła ostatnio o 6 kloca w górę a ciecia budżetowe widoczne. Sztuka, którą kupił mój szwagier - z mojego zachwalania i namowy co byśmy się dobrze zrozumieli - jest słabiej poskładana. Klapka wlewu paliwa jakaś taka jakby miała odpaść. Linie maski i błotników to zupełnie dziwna historia. Linia lamp i błotnika jakoś też się średnio schodzi w rogu.

Producenci coraz bardziej oszczędzają ale w cennikach tego nie widać. I to potrafią oszczędzać okrutnie jak wspominanym przeze mnie Twingo, gdzie nadkola z tyłu są pokryte lakierem i tyle - przecież na 2 lata gwarancji wystarczy. Później się wypiaskuje i będzie pięknie gnić.

Edit: Zapomiałem o ważnej rzeczy: klimatyzacja Climatic to już nie półautomat trzymający zadaną temperaturę we wnętrzu a zwykły manual...
A czy cena jego przez to spadła?

Nawet w HL nie ma gniazda w bagażniku. W 9N3 było od ComfortLine zdaje się.
Gdzie się podział wskaźnik temperatury silnika?
A dla silnika turbo to jednak ma znaczenie jaka jest temp i czy w końcy możemy "jechać".
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Nasz łup jest od wtorku w domku :)
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote=""jhosef""]Nasz łup jest od wtorku w domku [/quote]
yeah :good: zabieraj dziada kobiecie i dawaj nim na matarnię jutro ;) a jak nie to sam wpadnę na osiedle polookać
EDIT:
dobra doczytałem gdzie indziej, że nei da rady :(
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Kilka fotek. Mogłem do nich wyczyścić kokpit z paluchów ale już za późno :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazekObrazek

I ciekawostka, dostaliśmy do niego box z akcesoriami. Jest ich 3 rodzaje do wyboru. Wybraliśmy z kubkiem, lodówką szmacianą oraz dziwną torbą na zakupy. okazuje się, że ustrojstwo jest ciekawe:)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

fajnie ten up wygląda, dobry kolor

w środku widać jednak "cenę" tego samochodu, ale jak na miejskie auto jest ok :)
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Dobre auto !!! :) cholera muszę się w końcu do Ciebie kiedyś pod blok wybrać i obadać na żywo miejskiego pomykacza ;) wnętrze mi się podoba najbardziej kokpit jest taki inny wesoły. Teraz jakby nie patrzeć masz idealny wóz na EURO 2012: biało-czerwony :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”