[quote=""Bruczyk""]stary golf napewno ma lepsze materialy niz UP
86c ma duzo gorsze plastiki niz mk2
6r ma tragiczne boczki w highlinie w 9n highline bylo lepiej
[...]
jhosef
osoba chcaca kupic Pande napewno nie kupi UPa Panda przedewszystkim 5 drzwi co dla bardzo wielu osob jest plusem.
seicento czy UP to ok
500 nie bardzo nie ta klasa.
[...]
[quote=""barmaz91""]minus plastiki w nowym samochodzie a skrzypią nieziemsko

[/quote]
to potwierdza moja opinie[/quote]
mk2 nie ma lepszych materiałów. Mam to wiem, i to w bogatej wersji.
Up już w DE jest do zamówienia w 5 furtkach jak ktoś chce. U nas niedługo będzie albo już jest.
6R dla mnie w ogóle jest tragiczne poza wyglądem i miękkim kokpitem. Jest zrobiony taniej niż 9n3 a te jest zrobione nieco taniej niż 9N. Między 9N3 a 9N różnice są minimalne, np zniknął podnośnik maski a pojawił sie drut.
w 6R po koleji znikają inne rzeczy:
- podwójna uszczelnienie drzwi - jest tylko jedna uszczelka
- uszczelka maski
- tapicerka na klapie
- w strefie silnika widać, że jest to wszystko mniej staranniej wykonane.
- znikają osłony silnika i akumulatora.
To tyle co udało mi się zauważyć przy zamawianiu ze szwagrem nowego polo. Ogólnie jestem zawiedziony. Kierownik sprzedaży przyznał, ze nowe Polo jest robione "taniej" ale "trzyma jakość". Powiedział również, ze klienci wytykają to nieco.
Jeździłem Up-em i jakoś nic nie skrzypiało. Przyjdzie za tydzień to się przekonamy. [quote=""Aoox""]Ma dokładnie takie sam plastiki. Bruczyk, nie gadaj pierdół, że nowy UP czy nowe Polo mają gorsze materiały niż twoje 86C czy Golf II, bo chyba nie mówimy o tym samych samochodach. Coś mi się wydaję, że sprawdza się tu powiedzenie. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.[/quote]Też mam takie wrażenie.
Poza tym auto zaczyna się od 31 tysięcy wiec nie ma co oczekiwać limuzyny.
To są rożne klasy to nie ma co porównywa. To jakby porównywać polo do golfa - nie ta klasa. Proponuję pooglaać nowe auta za te pieniądze i zmienicie znanie. A zjeździłem z narzeczoną wszystkie salony w Ostrołęce i Gdańsku, Gdyni, Sopocie.
Sam osobiście uważam, że za te pieniadze jest "jedwabisty". Za polo z takim wyposażeniem nie zmieścicie się w 65 tysiacach - swoją drogą bardzo wygórowana cena.
Na koniec powiem tyle, że w weekend miałem okazję pojeździć 3 letnią Audi A8 quattro. Po takim aucie każde następne to badziewie. Aż z niesmakiem wróciłem do Polo...