6n2 By DanieloS

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

Tak się zastanawiam jest sens rezygnować z bezpieczeństwa dla kiery? Klaksonu nie masz, potrzebny. Poduchy nie masz, potrzebna jak nie chcesz zębów zgubić. To nie lepszym było rozwiązaniem to?

Obrazek

Pokazywałem to już u siebie, że mam plan zakupu takiego fanta. Stylizacja, al'a r32, nie wiem czy ta opcja byłaby droższa od tej biednej 6r, ale tutaj masz wszystko co ma być, poducha etc. Bez zbędnego pieprzenia się w tańcu. Ja też się kiedyś podjarałem i kupiłem sobie raid'a 32 cm i nie doczekałem się jej u siebie bo stwierdziłem, że wolę ładować glacą w poduszkę niż w kierce. ;) :buba:
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: dan_199 »

Ja Ci powiem tak każdy ma swoje zdanie i każdy jeździ takim samochodem jakim chce. Przyznam że nie mam żadnej poduszki w samochodzie (tą od strony pasażera też wymontowałem )wiem że ona może uratować życie ale też może je zabrać i wiem o tym niestety z doświadczenia. Abstrahując od tematu bezpieczeństwa to powiem Ci że kiera z 6r nawet taka goła jaką mam o milion razy bardziej podoba mi sie niż ta jaką zapodałeś :) A poza tym ta kiera z 6r jest podatniejsza na modyfikacje ze względu na swój kształt i dzieki temu bede miał w niej multifunkcję która bedzie działać gdyż jest to możliwe chodź pewnie wielu tym zaskoczę :crazy:
Ale dzięki za opinie :piwo:
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stalker5 »

Mi również się dużo bardziej podoba ta kierka z 6r. Nie ma co porównywać :) Ale według mnie bezpieczeństwo trzeba stawiać na pierwszym miejscu ;p

Filipovic:

A takie obszycie kierki ile kosztuje?
F
Filipovic
Swój
Swój

Prezentowana szybciej kiera tak jak jest bez poduszki i taśmy air 470zl.. ;)

--

No jestem ciekaw tej multi, jak ty to podłączysz .. :scratch:
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

w 6r sterownie radiem z kiery multifunkcyjnej odbywa się po magistrali can 2.0 wiec jest to praktycznie niemożliwe żeby w 6n2 zagnieździć... A jeśli się da to będzie to dużo kosztowało, można by też zrobić "własne" sterownie ale trzeba pomyśleć jak to rozwiazać
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Są 2 możliwości podłączenia a najważniejszym przedmiotem bedzie tutaj pilot do radia.
1 sposób) to kupić kiere od 6r z wbudowaną multi następnie przełożyć ,,bebechy" własnie z pilota do sterowania i odpowiednio je tam poukładać co jest możliwe i z tego co się orientowałem nie bedzie drogie .
2 sposób) to przerobić 1 ramie od tej kiery której mam przez mocną ingerencje :butcher: należy wyciąć część wnętrza ramienia (po wcześniejszym ustaleniu rozmieszczenia wnętrza pilota) następnie wszystko ładnie poukładać we wnętrzu ramienia kiery. Kolejnym krokiem jest kupno chromowanych nakładek na ramienia i w jednej z nich wyciąć odpowiednie otwory na przyciski z pilota.
Awatar użytkownika
smanov
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: smanov »

[quote=""dan_199""]Są 2 możliwości podłączenia a najważniejszym przedmiotem bedzie tutaj pilot do radia.
1 sposób) to kupić kiere od 6r z wbudowaną multi następnie przełożyć ,,bebechy" własnie z pilota do sterowania i odpowiednio je tam poukładać co jest możliwe i z tego co się orientowałem nie bedzie drogie .
2 sposób) to przerobić 1 ramie od tej kiery której mam przez mocną ingerencje :butcher: należy wyciąć część wnętrza ramienia (po wcześniejszym ustaleniu rozmieszczenia wnętrza pilota) następnie wszystko ładnie poukładać we wnętrzu ramienia kiery. Kolejnym krokiem jest kupno chromowanych nakładek na ramienia i w jednej z nich wyciąć odpowiednie otwory na przyciski z pilota.[/quote]

co sie nie da jak sie da!!!! gratki za zajebista pomysłowosc!!! :bow: :bow:
"Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek..?" :)

majne polówen viewtopic.php?f=30&t=1380&p=115127#p115127
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Żarówki z ringów wymień na świecące na biało, wyglądają znacznie lepiej od tych fabrycznych pomarańczowych :D tylko, że wtedy h7 tez by wypadało zmienić ;p
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Jako że trochę czasu minęło pojawia sie mały aktual :grin:

Postanowiłem zmienić front samochodu dlatego zniknęły angel eyes, czerwony pasek z grila oraz czarny znaczek natomiast wróciły ori lampy z czarnymi ,,księżycami" oraz chromowany znaczek :)
ObrazekObrazekObrazek

Natomiast felgi na lato to bbs rz 15 i na to opony 195/45
ObrazekObrazekObrazek

O częściach mechanicznych nie będę pisał gdyż wymieniam wszystko co leci po kolei aby wszystko było jak nowe :grin:
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

No elegancko, na żywo pewnie jeszcze lepiej wygląda :D
F
Filipovic
Swój
Swój

Malowałeś czy dorwałeś już gotowe ? (lampy)
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Zgadza sie na żywo jest całkiem przyjemnie chodź jeszcze spooooro brakuje :grin:
Lampy sam malowałem :)
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

Podobają mi się te lampy z czarnymi kierunkami ;) będę musiał pomyśleć nad takim modem u siebie w aucie :D
Awatar użytkownika
dan_199
Mały interesant
Mały interesant

Pora na aktual w temacie gdyż w polo wiele sie zmienia :)
Wnętrze samochodu:
:arrow: wymiana dywanu z seryjnego na czarny (stworzenie od podstaw dywanu samochodowego)
:arrow: spód deski w kolorze czarnym
:arrow: obszycie foteli na kolor czerwony
:arrow: nowa kierownica obszyta czarną skórą + czarna nić z chromami i multifunkcją z polo 6r
:arrow: podstopnica z golfa V gti
:arrow: nakładki na pedały z audi ( kupione używane lecz okazało sie że pedał gazu jest z innego modelu audi i niestety nie pasuje przez co zamówiłem nowe oryginalne tak żeby wszystko pasowało)
:arrow: włącznik świateł polo 6r z halogenami
:arrow: obklejone słupki a,b,c czarną alkantarą ( podsufitką zajmę sie myślę że w tym tygodniu)
:arrow: kluczyk scyzoryk vw
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Z zewnątrz:
:arrow: ori lotka gti niestety bez światła stopu
:arrow: małe lusterko od anglika
:arrow: drzwi od strony kierowcy (na starych pojawiły sie drobne ogniwa rdzy)
:arrow: szyba od strony kierowcy ( poprzednia była porysowana)
:arrow: lampy led
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 21 paź 2013, 11:58 przez dan_199, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

Szykuje się bardzo ciekawy projekt. Tak trzymać!
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”