Dzięki bardzo :piwo:
To,że obciera to jedno,drugą rzeczą jest to,że prawe koło wystaje bardziej niż lewe.Zauważyłem,że na tej wystającej stronie,tuleja wahacza jest do wymiany,wnerwiło mnie to trochę bo w tamtym roku robiłem zawieszenie no ale nic"polskie drogi",zamówiłem dziś nowe Febi. Czy ta tuleja ma jakiś wpływ na to,że koło wystaje czy to po prostu wina geometrii ? Dziękuje z góry za wszelkie odpowiedzi :piwo:
[quote=""Adam93""]Siemanko mam pytanie co do tych felg http://allegro.pl/alufelgi-felgi-alumio ... 69157.html . Jak 86c2f na nich będzie wyglądać i czy mi w ogóle wejdą auto obniżone o około 80/60:D[/quote]
Pamiętaj ,że są to felgi Oplowskie które maja ciut mniejszy otwór centrujący niż VW
Siema. Czy do polo 86c2f podejdą felgi z opla corsy B? felgi z opla Rozmiar: 5.0Jx13, Rozstaw śrub: 4x100, ET: 49, otwór centralny: 56.5. Obecnie mam założone Rozmiar: 4,50Jx13, Rozstaw śrub: 4x100, ET: 38, otwór centralny: 57. Nie mam jak podjechać i założyć sprawdzić. Dzięki za odpowiedź
[quote=""mates86""][quote=""CinkoPolo""]Witam.
W sobotę przymierzałem alusy kumpla,miałem zamiar je od niego kupić,ale przy skręcaniu opona trze o plastik wewnątrz nadkola. Felgi te to 15/7j et30 opony 195/50. Czy niższy profil rozwiązałby sprawę,czy to wina ET ? Na klapce od wlewu pisze,że przy 15stkach opona powinna mieć profil 45. Nie mam pojęcia co robić,bo felgi są ładne i w dobrej cenie :-( Proszę o Waszą pomoc.[/quote]
Mam ten sam problem w moim POLO 2000r. po lifcie i te same opony, jest to wina opony na wiosnę zmieniam profil.[/quote]
Moi drodzy,
Czy wasze pole są obniżone, jeśli tak to ile?
Zakupiłem felgę 7j/15 et30 , planuje obniżenie -35 -35 na gwinicie FK automotive i oponę 195/45. Przy małym obniżeniu wystąpią problemy?
Czy 7j15 et30 wystaje poza nadkole, czy jest na styk, potrzebne odboje na tył, dodatkowe przeróbki, klepanie nadkoli itp?
Jak użytkownikom profilu 45 z gwintem FK automotive się jeździ, jest za twardo czy jest ok?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 gru 2012, 19:53 przez zazu, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak popatrzyłem, poczytałem ale wolę zapytać:D. Mam zamiar kupić czternastki, felgi z oponami - 6x14" ET38 tylko, że rozstaw śrub byłby 4x98. Jak wygląda sprawa ze śruba pływającymi? Czy to aby bezpieczne, czy sensowne. Co mi w ogóle powiecie na ten temat?
Panowie szybkie pytanie, mam polo 86c 2f pseudokombi niedawno kupiłem bbs ra seryjnie montowane w wersji genesis 13" bodajże 5,5 cala pytanie czy nie będą obcierac z tyłu przy oponach 155/70, nie chcę za bardzo kombinowac z przeróbkami blacharskimi, będę wdzięczny za pomoc
Witam, mam pytanie czy felgi 14" 8J przód i 9J tył przy et 38 wejdą do 2fki w coupe? Jakie obniżenie najlepiej by podeszło do tych kół i jakie opony zakładać. Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam