[quote=""Exit""]Witam
Na felgę 6J chcę wrzucić 165/60 14. Czy ma ktoś doświadczenia z oponami w tym rozmiarze, tj. które balony a które ładnie się prezentują ?[/quote]
ja miałem na 6j 185/60/14 i wyglądało w miarę mozesz popatrzec w moim temacie link w podpisie masz... moim zdaniem 165 hmmm to juz naciąg bedzie ale profil za duzy
[quote=""pakokula""][quote=""Exit""]Witam
Na felgę 6J chcę wrzucić 165/60 14. Czy ma ktoś doświadczenia z oponami w tym rozmiarze, tj. które balony a które ładnie się prezentują ?[/quote]
ja miałem na 6j 185/60/14 i wyglądało w miarę mozesz popatrzec w moim temacie link w podpisie masz... moim zdaniem 165 hmmm to juz naciąg bedzie ale profil za duzy[/quote]
Mam 185/60 14 od prawie 9 lat, ale w końcu uznałem że czas zmienić. Po pierwsze brak wspomagania, a po drugie gumy które ostatnio kupiłem coraz bardziej kłują mnie w oczy (balon).
Na naciągu mi nie zależy, choć wyczytałem, że przy tej szerokości felgi może już być, choć nie wszystkie przypadki znalezione w necie to potwierdzają. Zaś co do wysokości profilu, w przypadku 165 i tak będzie niższy o 12 mm niż w 185.
Zawieszenie jest seryjne przy którym muszę pozostać, dlatego rozmiar 165/60 uznałem za najbardziej słuszny w moim przypadku.
6N 1997 AEX LD5D 3d - było 2004-2015
6N 1997 AEX LP3G 5d - jest od 2015
Ktos orientuje się co nieco z tymi kołpaczkami ?
Bo znalazłem u sb na warsztacie takie dekielki i odrazu je wziąłem, ale niestety tylko 2 znalazłem
Szukałem jakichkolwiek zdjęć na necie ich,ale nie znalazłem, albo słabo szukałem
Mam pytanie kupiłem felgi do mojej 6n są one w kolorze czerwonym 7Jx14H2 ET 24 opona 185/55/14.
I mam dylemat czy zostawic je w czerwonym kolorze czy moze przemalowac na czarno.
Troche kusi mnie zostawic je w czerwonym kolorze:D Moja 6n jest w kolorze srebrnym
Co o tym myślicie dzieki za podpowiedzi
O to felga
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 22:28 przez Darovw, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich mam taki problem ponieważ posiadam felgi alu BBS 14" w mojej Poli ale niestety nie wiem i nigdzie nie moge znaleźć jak mogą się nazywać i w ogóle Poniżej dodaje załącznik. Prosił bym o pomoc z góry dzięki
[quote=""pawellini""]Ma ktoś jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o opony Nexen? [/quote]
Będę mógł coś więcej o nich powiedzieć po tym sezonie. Kupiłem auto, które miało założone dwie nowe sztuki własnie firmy nexen. Opony są założone na tylnej osi, jednak przejeździłem na nich jakiś miesiąc może dwa. Nie zauważyłem nic złego czy niepokojącego odnośnie ich właściwości.
Ciężko wypowiedzieć mi się, czy podane przez Ciebie dwie marki opon to ta sama półka. Markę Kumho kojarzyłem już dużo wczesniej niż Nexen. Co do samych opon firmy nexen, moge tylko dodać, że flagowe modele Hyundai'a, czyli i40 nówki sztuki,przyjeżdzają do salonów do sprzedaży z oponami tejże koreańskiej marki - Nexen. Nie wiem czy to będzie jakiś wyznacznik, że do nowych samochodów również pakują te opony , choć rzadziej niż Hankooki. Podaję akurat przykład Hyundaia ponieważ sprzedawałem te samochody.
Witam, chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o felach viewtopic.php?f=6&t=50083 . Pasowały by do polo 6n na seryjnym zawieszeniu i czy do srebrnego koloru mogło by być.
[quote=""keinan""]Witam, chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o felach viewtopic.php?f=6&t=50083 . Pasowały by do polo 6n na seryjnym zawieszeniu i czy do srebrnego koloru mogło by być. [/quote]
do serii i srebrnego lakieru bedzie mega spasowane...