Witam!
Ja również interesuję się nowym Polo, byłem dzisiaj na jeździe próbnej Polówką w wersji Highline z silnikiem 1.4 benzyna. Wrażenia naprawdę rewelacyjne, mimo, że na codzień jeżdżę samochodami dużo wyższej klasy (niestety nie własnymi

). Wykończenie to może nie Audi, ale niedaleko. Wyciszenie tak dobre, że przy 120 niemal nie słychać silniczka, zawieszenia czy wiatru. Auto jest przyklejone do drogi na 15" felgach, sprzedawca zachęcał do wypróbowania możliwości na zakrętach

pomogły w tym też świetne fotele i kierownica z tej wersji. Namawiał też do wysokiego kręcenia silnika, żeby usłyszeć, a właściwie nie usłyszeć go, jak również, by się przekonać, że 85 koni daje radę

W sumie co do ostatniego nie do końca mnie przekonał, ale do sprawnego przemieszczania się wystarczy. Niestety nie sprawdziłem spalania przy takiej jeździe

bo komputer był marketingowo ustawiony chyba na temperaturę.
Co do miejsca nad głową, mam 186 cm i nie widziałem z tym problemu, ale końcówki maski nie widziałem, musiałbym podnieść fotel. Ale w innych markach jest jeszcze gorzej, bo podniesienie fotela nic by nie dało.
Dziwne są tylko pseudooszczędności typu wskaźnik paliwa na wyświetlaczu (sam wyświetlacz w erze kolorowych lcd za parę dolarów też mógłby być "pikselowy", a nie "laseczkowy") czy brak wskaźnika temperatury płynu.
Co do czasu oczekiwania - póki co się ostatecznie nie zdecydowałem, więc nie wiem, ale sprzedawca twierdził że w zależności od stopnia udziwnienia zamówienia od ręki lub 1,5 do nawet 3 miesięcy. Ceny podobno do negocjacji
Podsumowując - to Polo jest skazane na sukces, jest to chyba wreszcie godny następca modelu 6N, którego wspominam miło, bo wariowałem z kuzynem tym modelem na odludziu, jak robiłem prawko 5 lat temu