Ja dużo jeżdzę na am, i mi takich akcji nie zrobiła nigdy. Co innego dedykowane mapy do mio czy coś. Am 6.11 też dziwnie prowadzi, niby do celu ale bocznymi drogami. z AM 6.10 nie było tego problemu. Obecnie wyszła 6.12,ale jeszcze jej nie testowałem
Serio miałem wiele razy. Np w Olsztynie na skrzyżowaniu masz jechać w prawo a ona do ciebie mówi "prosto" ale pokazuje w prawo...
Zawracanie na obwodnicy standard. Raz kazała mi zjechać z drogi głównej na boczną bo chciała ściąć o 200 metrów zakręt drogi.
Nawigacja oryginalna, aktualizowana wówczas na bieżąco. Miałem wówczas abonament.
No obecna androidowa wersja automapy to w sumie nowość. Faktycznie wersja na Windows CE jest bardziej dopracowana. Sam mam Mio p560, którego używam jako nawigacji zawsze jak gdzieś jadę dalej. Ma standardowo WM6.0 i działa świetnie.
Miałem zainstalowaną wersję androidową Automapy przez jakiś czas i się zawiodłem, a użyłem jej tylko raz. Musiałem z USC w Gdańsku dojechać na wesele za Gdańskiem i przez pół drogi łapała zasięg GPS, szybciej Google Maps złapało zasięg, ale prowadziło dookoła.
Kwestia czasu i dopracują Automapę, ale nie wiadomo jak wiele tego czasu potrzebują.
Po ostatnich nieudanych przejsciach z nawigacja na telefonie uzywana w samochodzie postanowilem kupic cos dedykowanego do auta.
Planuje wydac ok 200-250 pln i nie ukrywam, ze przerazaja mnie te tanie rozwiazania noname, wiec raczej cos markowego.
Na czym mi zalezy? na jak najlepszym dzialaniu, ekran 4" nie musi byc wiekszy, teren Polska.
Co polecicie?
Z gory dzieki za sugestie.
pozdrawiam
polityk
VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
ja bym polecił ci na Polskę program Automapa. od długiego czasu maja dobre mapy. wiadomo jak każdy program nie jest bez wad. TomTom ma tez stosunkowo dobre mapy i przyjazny interfejs. ale do tomtoma to tylko dedykowany ich sprzet.
Automape zainstalujesz i na windowsie mobile i na androidzie i na kompie.
Co do sprzętów to pod automape cos pod winCE, i dobry procek. jak cos to szukaj urządzenia, a mapę ci zrobie jak trzeba
Ja polecam dwie nawigacje - Yanosik ale tylko na trasy bez szczegółowych dróg i uliczek - Google Maps na miasto gdzie wymaga się szczegółowych ulic. Yanosik jest super bo ostrzega przed wypadkami, policją, fotoradarami i korkami i dostosowuje trase zeby to wszystko ominąć i dojechać najszybciej. Stosuje tej kombinacji od 3 lat i nie narzekam.
Każdy powinien dostosować nawigację do swoich potrzeb, jeśli porusza się autem tylko po swoim mieście, to może kupić jedną z tańszych. Jednak jeśli jest kierowca, który dużo podróżuje i nawigacja mu w tym pomaga, to radzę zainwestować w lepszy sprzęt. Kiedyś połakomiłem się i kupiłem tańszą nawigację - potem niestety żałowałem, ponieważ nie wszystkie mapy dokładnie były zaktualizowane i wywoziło mnie w pole... Totalna masakra. Najlepiej zwrócić uwagę na to, żeby była szybka i przede wszystkim DOKŁADNA aktualizacja WSZYSTKICH map, żeby nawigacja nikomu nie zrobiła żadnej niemiłej niespodzianki. To jest sprzęt na lata, więc warto dołożyć tą przysłowiową stówkę i mieć pewność, że długo nam posłuży i nie zawiedzie.
W 2006r kupiłem tomtoma go 910 za 2900zł bo wtedy tyle navi kosztowało i do dzisiaj śmiga bez żadnych, najmniejszych awarii, 4razy wgrałem nową mape dzisiaj mam w niej najnowszą mapke dla trucka i jest świetnie na baterii pracuje jeszcze min 90min.