Witam Szanownych forumowiczów,
w ostatnim czasie podjąłem decyzję o dołożeniu komputera pokładowego i tempomatu do swojego VW Polo 6R (jako że w obecnym wyposażeniu nie posiadam)... Przejrzałem opinie na forach i długo nie zastanawiając się zamówiłem na allegro manetki .
Z uwagi na fakt, że konieczne będzie i tak kodowanie stwierdziłem, że zaprowadzę pojazd do specjalisty

......
I zaczęło się... Samochodu nie miałem przez tydzień , dziś go odebrałem - jednak cała operacja zakończona niepowodzeniem . Specjalista stwierdził , że nie potrafi tego wykonać - tłumaczenia po części spadły na niewłaściwe jego zdaniem manetki.
I tutaj chciałbym prosić o wsparcie Szanownych forumowiczów . Czy manetki jakie zakupiłem są OK ?
Posiadam VW POLO 1.4 z 2013 roku
Numer modułu BCM to 6R0937087P
Numer manetki to 6Q0 953 503 EJ
Z postów jakie przeczytałem wynika, że potrzebne będzie dołożenie dodatkowego okablowania. Posiada ktoś dodatkowe wiązki do MFA ?
Do tempomatu również trzeba będzie dołożyć jakieś wiązki ?
Będę wdzięczny za wszelkie wsparcie, zastanawiam się czy nie zrobić tego po prostu samemu. Nie mam jednak sprzętu do zakodowania manetek. Jaki jest koszt najprostszego sprzętu jaki można użyć?