Ja od jakiegoś czasu mam radyjko Intek M150, zmienioną papugę (jutro dopisze jakiej firmy) z echem i swoją baterią, a antenka- zwyczajna, krótka, miejska (PRESENTER 874/GEORGIA) Zasięg ok 5km, dobra na miasto :oki:
Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 11:25 przez Saymon, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam radyjko stare ale jare Alan 18 i antenka magnes TTi obecnie nie zalozona mysle gdzie radyjko umiescic poprzednio w golfie miałem odbieralo znakomicie
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km
Saymon mikrofon z echem i własnym zasilaniem powinien ostro ciągnąć (potwierdzone przeze mnie, bo sam mam mikrofon z zasilaczem, a drugi bez, że mocniej i dalej słychać z zasilaniem ! ) i 5 km, to nie za dużo, szczerze ja funkcji RF Gain nie użyłem w radiu jeszcze ani razu, mam SQ i blokuje mi on podobnie, ale nie tak samo zakłócenia jak RF, Bo, RF zmiejsza zasięg anteny, a SQ wycina szumy ja mam 150 cm. antene i dość mi ostro grzeje, czasami za duży haos na radiu także przekręcam SQ do tąd aż dochodza do mnie w miare czytelne, SQ i RF są to podobne funkcje w radiach, tylko niektórzy je innaczej interpretują no i dlatego takie rozbieżności wiadomości, ja sprawdziłem na własnej skórze, że RF zmniejsza zasięg anteny, a SQ tylko wycina szumy
Waglik, pobawię się tymi funkcjami, ale to 5km to tak na oko podaję, patrząc na Poznań, bo między Ratajami a dworcem PKP nie jest daleko W trasie łapie bardzo ładnie, czysto i wgl, często słyszę od innych użytkowników że mnie słychać idealnie, a ja słyszę ich z szumami, zapewne wina leży po stronie krótkiej antenki ;d
sunker elite to radio dla tych ktorzy malym kosztem potrzebuja radyjka raz na miesiąć tak jak ja
a co do tematu to zmienilem sobie antenke ;p
na sunker elite 116
@edit1
yyy pytanko
czy zamiast fabrycznego bata na ta cewke moge wsadzic bata z ml 145? widzialem te sunkery z ta cewka na mlke zrobione
@edit2
do magnesu i cewski anteny sunker elite 116 chce wszrucic ten bat, da rade bez problemów? http://allegro.pl/promiennik-bat-pret-d ... 22089.html