Wg tego co pisał mi 2mek, to obecne zwrotnice są troszeczkę :/ Chodzi o to, że woofer korzysta z wejścia INPUT w zwrotnicy, a w zestawie Neo 28s, są takie złącza jak INPUT, WOOFER, TWEETER. Każdy głośnik ma swoje, a nie dzielone jak w tym przypadku Woofer+Input. I z tego co wytłumaczył mi 2mek, to w obecnej opcji (Neo 25s) woofery będą dawały także wysokie tony, a w przypadku Neo 28s, wysokie tony są wyłącznie na tweeterach, a reszta na wooferach. Tak rozumiem to co napisał mi 2mek.
[quote=""2mek""]tak jak pisałem wcześniej efekt marny jeśli podłączysz te wooferki pod pełne pasmo bo nie po to producent zaleca częstotliwość w której mają grać żeby grały wszystkie to nie są współosiowe głośniki które tak mogą grać ,a ponieważ są to nisko-średniotonowe głośniki nie potrzebujesz dodatkowych sopranów.
jeśli chcesz eksperymentować z podłączeniem do nich pełnego pasma tak jak Ci pisali inni użytkownicy proszę bardzo tylko pamiętaj że podłączasz je bezpośrednio pod wzmacniacz, moje pracują już drugi rok w paśmie 120-6500Hz i ani na chwile nie wykazują zadyszki pod 50W rmsu z sonego xm4045.[/quote]
[quote=""2mek""]na zwrotnicy musisz mieć 2x input (plus i minus), 2x wf i 2x tweeter czyli 6 miejsc przyłączeniowych zeby zwrotnica cieła sygnał miedzy woofer a tweeter, bo kabel od wzmaka łączysz pod input a ze zwrotnicy wychodzi na woofer i na tweeter, bo pasmo jest dzielone miedzy tweeterem a wooferem[/quote]
Odnośnie Neo 25s:
[quote=""2mek""]...a więc uważnie posłuchaj, do tych zwrotnic wpinasz tylko kabel sygnalowy ze wzmacniacza do pozycji input i wyprowadzasz na tweeter.... nie podłaczysz do nich wooferów... zapomnij o tych podłączeniach z tymi zwrotnicami. Nie podłaczaj ich zeby nie spalic wooferów.
Przydałaby CI się taka jak ta helixa, ale ona ma nachylenie zwrotnicy 6db a Ty potrzebujesz 12db
http://allegro.pl/zwrotnice-helix-blue- ... 83857.html
sprawdzałem ten tweeter na na 6db i nie gra on dobrze koniecznie zgodnie z zaleceniami producenta 12dB[/quote]