Głośniki to HELIX B 62C BLUE, radio pioneer DEH-4400BT poprostu pomyślałem, że skoro 165 harczą przy głośniejszej muzyce to 135 powinny być ok. Więc co proponujecie by z przodu był odseparowany a na tył skrzyneczka pod wzmacniacz. Z góry dzięki za zainteresowanie
Bardzo proszę o pomoc ponieważ mam już dość ciągłego wymieniania sprzętu. Seryjnie w opisie technicznym jest napisane, że w półkach przy podszybiu mieszczą się głośniki 4 x 6 cali. No niestety jak na razie wszystkie głośniki, które przymierzałem po prostu się tam nie mieszczą? Mogę wiedzieć co za kosmiczne głośniczki tam wchodzą?
Pomimo pomiarów, które pasują względem zakupionych głośników i tak one się tam nie mieściły.
Bardzo proszę o jakiś przykład głośników, które by tam pasowały bo mam już dość ciągłych niejasnych sytuacji i główkowania.
Witajcie. Posiadam radio SONY CDX-GT212 4x 45w . Głośniki z przodu 2 x po 45 w z balupunkta 200w (45w rms) z tylu mam jakieś tandetne głośniki z philipsa które zamierzam zmienić . Zależy mi na basie w aucie lecz nie chce bawić się w jakieś wzmacniacze i t d . Ostatnio wycztałem że nawet dobre są JBL GTO 938 lecz nie wiem jak pójdą bez wzmacniacza. Może wy coś doradzicie ?:) Koszt ok. 200-250 zł chce przeznaczyć na to
Siema
Z racji tego, że mam w aucie jakieś glosniki sony z plastikowymi koszami które sie pokruszyly i są zamocowane na słowo honoru chcialbym je wymienić. Już pisałem tu kiedyś zbieralem opinię ale teraz już czas w końcu podjąć decyzję. Boję się tylko, że kupię coś co gra gorzej niż mam obecnie. Soniaki mają 40w mocy. Radio mam też jakieś sony podstawowe 4x50w. Gwizdki są ori vw. Drzwi wytlumie stp przy okazji. Glosniki mają fajnie grać pod samym radiem, nie chce inwestować w wzmacniacz. Myslalem nad gms 1765n dobry wybór?
GMSy sąspoko, ale pomyśl o Diorach, bo są tanie, nie mają co prawda ogromnej mocy, ale za to pod radiem zagrają przyzwoicie Bez wzmaka żaden głośnik szału nie zrobi.
KondzioR.
[quote=""JuStIcE""]Bez wzmaka żaden głośnik szału nie zrobi.[/quote]
Ja mówiłem o Diorach w kwestii kasy, bo GMSy są deczko droższe. A wzmak można kupić nawet za 80PLN np. Sony XM
To woofery gms kosztują koło 130zł, diory faktycznie są za mocne. Ale nie wiem jak się zachowają gmsy, które mają 35w mocy tylko, głupie pytanie ale nie będą za słabe nawrt pod samo radio? A może coś innego? W dobrej cenie są jeszcze gms 1865 ale nie wiem czy to już nie za mocne jak na samo radio?
Co polecicie do 6n2 lepsze niż fabryczne, w przyzwoitej cenie, nic audiofilskiego nie musi być ważne, żeby grały czysto, bass na odpowiednim poziomie i były dobre do radia Panasonic CQ-RDP102N 45Wx4. Te obecne to jakaś tragedia.